myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Reguli noi pentru terasele localurilor din Centrul Istoric

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Primarul George Scripcaru a convocat, astăzi, o întâlnire cu reprezentanţii agenţilor economici care derulează activităţi de alimentatie publică în zona centrului istoric, pentru a discuta modificările necesare îmbunătăţirii regulamentului privind comerţul stradal şi a celui privind salubrizarea, astfel încât activitatea din acest domeniu să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. 
 
La întâlnire au participat reprezentanţii celor două organizaţii ale comercianţilor din Centrul Istoric, directorii celor două firme de salubrizare, conducerea Poliţiei Locale şi reprezentanţii serviciilor din cadrul Primăriei Braşov care au atribuţii în reglementarea acestor activităţi, precum şi consilierul local Adrian Oprică.
 
La finalul întâlnirii s-au stabilit, de comun acord, propunerile de modificare a reglementărilor din această zonă. 
 
Pentru salubrizare, în zona Centrului Istoric, colectarea deşeurilor de la agenţii economici se va face zilnic, conform următorului program: între 5.00 şi 5.30, toţi agenţi economici vor trebui să scoată pubelele cu deşeuri într-o zonă accesibilă angajaţilor firmelor de salubrizare, iar între 5.30 şi 8.30, firmele de salubrizare vor ridica deşeurile din zona centrului istoric. După ora 8.30, nici o maşina de salubrizare care colectează deşeuri nu va mai circula pe străzile din centrul istoric.
 
„Depozitarea deşeurilor se va face exclusiv în pubele. Cei care vor depozita deşeurile doar în saci pe domeniul public sunt pasibili de amendă. S-a decis ca prin regulament să se stabilească şi o cantitate minimă pentru fiecare agent economic, în funcţie de obiectul de activitate, alimentaţie publică sau nu, astfel încât aceştia să nu mai fie tentaţi să depoziteze pe domeniul public, la coşurile de gunoi stradale sau în zonele în care alţi agenţi economici au pubele. De asemenea, firmele de salubrizare vor trebui să asigure, după un grafic stabilit de comun acord cu municipalitatea şi cu agenţii economici, ridicarea deşeurilor colectate selectiv. Această activitate se va derula tot în cursul intervalului orar 5.30-8.30. Operatorii de salubrizare vor derula activitatea de ridicare a deşeurilor utilizând autospeciale de cea mai bună calitate, astfel încât să nu existe riscul poluării domeniului public. Totodată, pentru colectarea selectivă, operatorii vor trebui să asigure saci de culori diferite, pentru fiecare tip de deşeu colectat selectiv”, a prezentat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.  
 
Cât priveşte aprovizionarea, propunerea agenţilor economici a fost ca intervalele orare de aprovizionare să fie extinse, astfel părţile au căzut de acord ca propunerea de modificare a accesului pentru aprovizionare, în zonele interzise circulaţiei rutiere, să se facă în intervalul orar 7.00-10.00. Aprovizionarea pentru agenţii economici de pe strada Republicii se va face de pe străzile adiacente (Postăvarului, Sf. Ioan, M. Weiss). Totodată, s-a decis ca în următoarea perioadă să se identifice câteva zone care să permită oprirea maşinilor care fac aprovizionarea, pentru maxim 20-30 de minute, în intervalul orar 15.00-17.00/18.00, pentru situaţiile în care este necesară şi aprovizionarea în cursul după-amiezii.
 
Administratorii de localuri au căzut de acord şi asupra programului, astfel încât să fie extins până la orele 24.00, cu respectarea prevederilor legale privind ordinea şi liniştea publică. În cazul în care un agent economic încalcă aceste prevederi de două ori, sancţiunea va fi, pe lângă amenda contravenţională, revocarea abonamentului de ocupare a domeniului public şi dezafectarea terasei.
 
Potrivit sursei citate, alte modificări propuse vizează distanţa dintre terasă şi spaţiul deţinut de agentul economic, care trebuie să fie de maximum 15 metri, iar spaţiul să dispună de toalete. Mărimea terasei ar trebui să fie în funcţie de mărimea spaţiului comercial deţinut. Agenţii economici au solicitat ca prin regulament să se stabilească sancţiuni pentru firmele ai căror angajaţi nu poartă haine personalizate, care să îi diferenţieze de clienţi, precum şi sancţionarea agenţilor economici ai căror angajaţi nu au o ţinută corespunzatoare sau care nu au ecuson de identificare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 29 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8426   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3517   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5273   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1635   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4760   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter