myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Important proiect în domeniul turismului...

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
CJ Brașov a anunțat că faza 1 a Proiectului „Thematic Trail Trigger - ThreeT” (Inițierea unor Trasee Tematice), în care Judeţul Braşov este partener alături de autorităţi din şapte țări europene, s-a încheiat.
 
Proiectul îşi propune creșterea accesibilității spre destinațiile turistice din județul nostru, prin dezvoltarea unor politici publice care vizează accesibilitatea și mobilitatea nemotorizată (respectiv trasee de ciclism, hicking etc.), protecția patrimoniului cultural și natural, dezvoltarea economico-socială locală rezultată din ecoturism, vizibilitatea traseelor turistice existente și buna guvernare a acestora.
 
În această etapă de implementare a proiectului a fost dezvoltat un Plan de Acțiune bazat pe informațiile și exemplele de bune practici prezentate pe parcursul vizitelor de studiu și a sesiunilor tutoriale.
 
În cadrul unei conferinţe online, reprezentanţii partenerilor proiectului - Provincia Livorno (Italia), Regiunea Toscana (Italia), Consiliul Regional al Finlandei Centrale (Finlanda), Autoritatea de planificare (Malta), Voievodatul Kujawsko-Pomorskie (Polonia), Administrația locală din Tenerife (Spania), Consiliul Județean Brașov (România), Oficiul de guvernare al județului Vas (Ungaria), Administrația regională Hessen Central (Germania) - au prezentat ideile de dezvoltare durabilă a propriilor regiuni, acțiuni ce urmează să fie implementate în Faza 2 a proiectului, respectiv în perioada mai 2021 - noiembrie 2022.
 
„Județul Brașov este destinația turistică numărul 1 din România şi vrem să facem toate eforturile pentru ca acest statut onorant să se consolideze an de an.
Însă nu ne putem baza doar pe potențialul natural și cultural al Braşovului, care atrage anual peste 1,5 milioane de turiști, ci trebuie să ne gândim cu seriozitate la viitorul turismului, să-l abordăm sustenabil, cu ajutorul organizațiilor de management al destinațiilor... Consider că deja se văd primele efecte ale proiectului în ceea ce priveşte managementul turistic, prin constituirea unui parteneriat public-privat la nivelul destinației turistice Judeţul Braşov. De doi ani, acest parteneriat are un rol foarte activ în definirea direcțiilor de dezvoltare durabilă și promovare turistică a județului, iar munca specialiştilor de pe plan local s-a concretizat în Planul de Acțiune al proiectului ThreeT. Astfel, ne propunem ca turismul să reprezinte nu doar un factor pozitiv şi dinamic de dezvoltare, ci şi un sector economic important al Județului Brașov”, a declarat Adrian Veștea, președintele CJ Brașov.
 
Judeţul Braşov a fost reprezentat de Alina Szász, manager public al Consiliului Judeţean şi managerul acestui proiect, care a susţinut o prezentare pe tema turismului sustenabil în Judeţul Braşov.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Vi, 03 Dec 2021
Euro   Euro   EUR   4.9487   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3767   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8121   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7595   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2460   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4089   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5302   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că accesul în biserici ar trebui să fie permis doar celor care au certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter