myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

„Regina serelor” a formulat contestaţie în anulare împotriva sentinţei prin care a primit 11 ani şi 6 luni de închisoare

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

„Regina serelor” - cum este supranumită afacerista Maria Schutz, fost manager al serelor de la Codlea - a formulat o contestaţie în anulare, la Curtea de Apel Craiova, împotriva sentinţei din octombrie 2018, prin care a fost condamnată la 11 ani şi şase luni de închisoare. Instanţa stabilise termen pentru 5 martie, dar faţă de lipsa de apărare şi de lipsa dosarului de fond a amânat cauza până la data de 25 martie.

Imobiliare.ro

Maria Schutz a primit 4 ani și 6 luni de închisoare în dosarul soluţionat de Curtea de Apel Craiova, dar după contopirea cu pedeapsa primită în dosarul falimentării societăţilor comerciale Orser SA Oradea şi Sere Codlea SA Braşov, s-a ajuns la cei 11 ani și jumătate de închisoare. Din această pedeapsă se deduce perioada executată (din 21 septembrie 2015).

Potrivit Codului de Procedură penală, împotriva hotărârilor penale definitive se poate face contestaţie în numai câteva cazuri. De exemplu, o sentinţă definitivă poate fi contestată când judecata a avut loc fără citarea unei părţi, când hotărârea a fost pronunţată de alt complet decât cel care a luat parte la dezbaterea pe fond a procesului, când judecata a avut loc fără participarea procurorului sau a inculpatului sau când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă.
În acest dosar a fost condamnat și inculpatul Ionică Bădoi, primind 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani, în timp ce alte două persoane au fost achitate.

Pe latură civilă, Curtea de Apel Craiova a admis acţiunea civilă formulată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură Bucureşti, obligând inculpaţii Maria Schutz şi Bădoi Ionică şi partea responsabilă civilmente SC Izamar SRL să plătească, în solidar, suma de 1.056.715,16 lei din care suma de 834.303,12 lei aferentă bugetului Uniunii Europene şi 232.412,04 LEI aferentă bugetului de stat (campania agricolă 20007), plus penalităţile şi majorările de întârziere - accesorii fiscale calculate de la data efectuării plăţilor si până la achitarea efectiva a prejudiciului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Imobiliare.ro

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 20 Mai 2019
Euro   Euro   EUR   4.7607   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2653   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4399   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.2267   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2376   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1737   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4341   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.8900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că ultimele „lansari” de autstrăzi fac parte din campania electorală?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter