myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

EXCLUSIV. BRAŞOV. Condamnare definitivă pentru fostul director al Oficiului de Cadastru Braşov, Marius Mihăilă

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Fostul director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Brașov, Marius Mihăilă, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare în dosarul penal în care fusese reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov în urmă cu mai bine de 5 ani.
Sentinţa definitivă a fost dată de Curtea de Apel Braşov.
Marius Mihăilă a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 9 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 4 ani, după ce Tribunalul Braşov îi dăduse 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani.

Inculpatul Marius Mihăilă a fost găsit vinovat de „fapta persoanei care, având sarcina de a supraveghea, controla, a reorganiza sau a lichida un operator economic privat, îndepline?te pentru aceasta vreo însărcinare, intermediază ori înlesne?te efectuarea unor opera?iuni comerciale sau financiare ori participă cu capital la un asemenea operator economic, dacă fapta este de natură a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit” în formă continuată şi de „efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile în cadrul Primărirei Municipiului Braşov sau în cadrul Bibliotecii Judeţene George Bariţiu Braşov, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Fostul director al OCPI Braşov a fost reţinut 24 ore începând de la data de 22.10.2015, ora 23.15 până la data de 23.10.2015, ora 23.15.
Instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 59.846 lei, menţinând sechestrul asigurator instituit prin Ordonanţele procurorului din 16.12.2015 asupra bunurilor aparţinând inculpatului Mihăilă Marius în limita sumei de 59.846 lei.

Bogdan Cristea, fost șef al Serviciului Cadastru din cadrul OCPI Braşov, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 zile în cadrul Primărirei Municipiului Braşov sau în cadrul Direcţiei de Servicii Sociale. Şi el a fost reţinut pentru 24 de ore, în data de 22 octombrie 2015. Instanţa a dispus confiscarea de la inculpat a sumei de 57.100 lei, menţinând sechestrul asigurator instituit prin Ordonanţele procurorului din 21.12.2015 asupra bunurilor aparţinând inculpatului, în limita sumei de 57.100 lei.

Inculpaţii Oana Mihăilă şi Gabriel Bogatu au fost condamnaţi la câte 1 an şi 6 luni închisoare cu termen de supraveghere de 2 ani. El are de prestat o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primărirei Municipiului Braşov sau în cadrul Bibliotecii Judeţene George Bariţiu Braşov.

Inculpata Zita Cristea a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primărirei Municipiului Braşov sau în cadrul Direcţiei de Servicii Sociale.

Cosmin Ioan Constantinescu a primit 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primărirei Municipiului Râmnicu Vâlcea sau în cadrul Seminarului Teologic Sfântul Nicolae Râmnicu Vâlcea.

Inculpatul Iulian Florin Petrişor a primit 1 an închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani. El va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Municipiului Braşov sau în cadrul Colegiului „Andrei Mureşanu”.

Inculpatul Bogdan Mihai Moga a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani.
El va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Municipiului Făgăraş sau Primăria Comunei Recea.

Inculpatul Ioan Cristian Băncilă a primit 1 an închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 2 ani.
El va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile în cadrul Primăriei Municipiului Braşov sau Şcoala Gimnazială nr. 30 Braşov.

Conform sentinţei, instanţa „dispune desfiinţarea totală a documentaţiilor cadastrale cu numerele 6111/2015 şi 6112/2015, a încheierilor nr. 6111/25.03.2015 şi nr. 6112/25.03.2015 emise de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Braşov- Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Zărneşti şi restabilirea situaţiei anterioare întocmirii acestor înscrisuri. Definitivă”.

În primă instanţă, doar Marius Mihăilă şi Bogdan Cristea fuseseră condamnaţi, ceilalţi fiind achitaţi.

Acuzaţiile aduse de procurorii DNA

Potrivit procurorilor, în perioada 2013 – 2015, Marius MIhăilă, în calitate de director interimar al O.C.P.I. Brașov, a oferit consiliere și a îndrumat persoane fizice și juridice care doreau obținerea de lucrări cadastrale, către o societate comercială specializată în astfel de servicii, unde inculpatul a avut calitatea de asociat și de administrator până în luna octombrie 2013, iar ulterior acestei date a continuat să controleze firma printr-o persoană interpusă, cu scopul de a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit.

De asemenea, conform DNA, în cursul lunilor iulie - octombrie 2015, Cristea Bogdan, în calitate de șef Serviciu cadastru din cadrul O.C.P.I. Brașov, a oferit consiliere de specialitate persoanelor fizice private, autorizate să efectueze lucrări cadastrale și a pus la dispoziția unei persoanei fizice autorizate un CD ce conține o documentație cadastrală din anul 2008, cu scopul de a-i aduce direct sau indirect un folos necuvenit.

Sentinţa definitivă poate fi găsită AICI

Comunicatul DNA emis în aprilie 2016, când inculpații au fost trimiși în judecată, poate fi găsit AICI.

CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Închisoare cu suspendare pentru fostul director al Oficiului de Cadastru Braşov, Marius Mihăilă

UPDATE. BRAŞOV. Şefii de la Cadastru ar putea fi arestaţi

UPDATE. FOTO. Brașov. Percheziții DNA la OCPI și la locuințele directorului și inginerului șef!!!

UPDATE. BRAŞOV. Percheziţii DNA la locuinţele celor din conducerea Cadastrului

UPDATE. BRAŞOV. Percheziţii DNA la Cadastru... în linişte

BRAŞOV. PERCHEZIŢII DNA, inclusiv la o INSTITUŢIE PUBLICĂ!!!

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Eu
+3 #1 Eu 03-02-2021 17:24
Deci mafioții, ptr că ce au facut ei a fost asociere de fapt,au primit cu suspendare,adic a nimic,si sa împingă aerul pe langa niste carti că de,i-a lovit boala tocmai atunci când trebuia. Să Trăiască legea și justiția românească, că tare e facuta de mafioți ptr mafioți si aplicata tot de mafioți. MMV-stre de lichele..
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 07 Mai 2021
Euro   Euro   EUR   4.9262   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0800   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6770   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4941   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2293   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3476   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5187   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.3800   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Coronavirus Preturi Nesimtite
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va ajunge şi la noi să se ofere bani celor care se decid să se vaccineze?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter