myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Curtea de Apel Brașov, sentință definitivă în dosarul penal al unui primar din Covasna

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Curtea de Apel Brașov a dat soluția, ieri, într-un dosar în care primarul localității Belin - județul Covasna, Siko Imre, era judecat pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”, în formă continuată.

Iată soluția Curții de Apel Brașov:

„Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul formulat de partea civilă Agenţia de plăţi şi intervenţie pentru agricultură împotriva sp. nr. 8/17.02.2021 a Tribunalului Covasna, pronunţată în dosarul penal nr. 1000/119/2018, pe care o modifică cu privire la soluţionarea laturii civile a cauzei, sub aspectul omisiunii indicării momentul de la care curge obligaţia de plată a accesoriilor.

Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi pe fond, rejudecând: Obligă inculpatul la plata accesoriilor fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăţi până la data achitării integrale a debitului principal. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale apelate. În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge ca nefondat apelul formulat de inculpatul Siko Imre împotriva aceleiaşi sentinţe. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă apelantul-inculpat Siko Imre la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului, conform art. 275 alin. 3 Cod procedură penală. Definitivă. Pronunţată azi, 13.01.2022, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei".

Menționăm că, Tribunalul Covasna l-a condamnat pe primarul UDMR din Belin, în data de 17 februarie 2021, la doi ani închisoare cu suspendare cu termen de supraveghere de 3 ani și la 7.080 lei amendă penală pentru „folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene”, în formă continuată.

Tribunalul Covasna l-a condamnat pe Siko Imre fără acord de recunoaștere a vinovăției.

În noiembrie 2018, primarul comunei Belin din judeţul Covasna, Siko Imre, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru că ar fi obţinut pe nedrept fonduri europene, în cadrul schemelor unice de plată.

Potrivit unui comunicat DNA remis la vremea respectivă, edilul ar fi obţinut pe nedrept peste 180.000 lei, în calitate de fermier şi persoană fizică autorizată, în baza unor acte „false şi inexacte”.

Astfel, potrivit sentinței Tribunalului, primarul UDMR din Belin este obligat să plătească Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură suma de 181.309,12 lei despăgubiri civile, reprezentând sprijin obţinut pe nedrept din bugetul UE, pentru campaniile agricole 2010 – 2013, din care suma de 40.823,34 lei, pentru campania agricolă 2010, suma de 44.024,99 lei, pentru anul 2011, suma de 43.915,43 lei, pentru anul 2012 şi suma de 52.545,36 lei, pentru campania agricolă din 2013, la care se adaugă accesoriile fiscale aferente fiecărei plăţi, calculate până la plata integrală a debitului. 

VEZI ȘI:

Primar covăsnean, trimis în judecată de DNA Brașov

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 01 Iul 2022
Euro   Euro   EUR   4.9461   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7286   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7088   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.9311   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6612   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5289   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.9800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi în perioada următoate va creşte valoarea ratelor bancare?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter