myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Amenzi de 57.000 de lei pentru nereguli la un cămin de bătrâni

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În urma unei sesizări depuse la Direcţia de Sănătate Publică Braşov, prefectul Judeţului Braşov, Ciprian Băncilă, a emis un Ordin pentru constituirea unei comisii mixte de control la o unitate de îngrijire a persoanelor vârstnice din Moieciu de Jos.

Comisia a fost formată din reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), Comisariatului Judeţean pentru Protecţie Consumatorilor (CJPC), Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), precum şi specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

Echipele de control au găsit mai multe deficienţe: angajatorul a primit la muncă patru persoane fără a le încheia contracte individuale de muncă în formă scrisă anterior începerii activităţii, conform obligaţiei prevăzute de art.16 alin.1 din Codul Muncii, au fost încălcate prevederile legale referitoare la repausul săptămânal, munca suplimentară, munca în zi de sărbătoare legală, transmiterea datelor în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, acordarea de servicii sociale fără deţinerea certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale, conform art.8, alin.1 din Legea nr.197/2012, lipsa etichetării anumitor alimente şi lipsa dezinfecţiei ouălor.

În urma verificărilor au fost aplicate amenzi, în cuantum total de 57.000 de lei.

„Vreau să trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte oferirea de servicii de îngrijire a persoanelor vârstnice, care de multe ori sunt tratate, ca şi în acest caz, cu superficialitate. Sunt vârstnici, care ar putea fi chiar părinţii sau bunicii noştri, oameni cu vârste onorabile, care merită respect şi ocrotire. De aceea, îi sfătuiesc pe administratorii unităţilor de acest gen, să respecte normele legale în vigoare pentru a le putea oferi vârstnicilor condiţii decente de viaţă. Atrag atenţia că verificările vor continua în perioada următoare la toate unităţile din judeţ, care desfăşoară acest tip de activitate, chiar dacă nu vor mai fi despuse sesizări de acest gen”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 05 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8336   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0757   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3448   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4832   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0762   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4714   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.1300   Scădere
Anunturi MyTEX

Va reuşi Corona Braşov să promoveze în Liga 3?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter