myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Şapte centre de plasament vor fi închise

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov își dorește să închidă, în următoarea perioadă, ultimele centre de tip rezidențial mari, urmând să pună accentul pe dezvoltarea de servicii de sprijin în comunitate, pe creșterea numărului de asistenți maternali profesioniști și de construire de căsuțe de tip familial.

Printr-un comunicat de presă am fost anunţaţi că această strategie face parte din proiectul dezvoltat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, cu consultanță oferită de Banca Mondială, „Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate“ prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) cofinanțat de Uniunea Europeană.

„În urma evaluării realizate pe teren, de către specialiștii Băncii Mondiale, a situației instituțiilor de tip rezidențial clasic, s-a desprins concluzia că în următorii ani trebuie închise/desființate un număr de 50 de centre de plasament dintr-un număr total de 164. Ca urmare a planului de prioritizare stabilit la întâlnirea de lucru a ANPDCA cu conducerile DGASPC-urilor din țară, care a avut loc joi la sediul reprezentanței Băncii Mondiale în România, pe lista celor 50 de centre eligibile pentru a se închide în perioada următoare se numără și 7 centre de tip rezidențial din subordinea DGASPC Brașov”, ne-a transmis directorul general adjunct, Daniela Luca.

Centrele care vor fi închise sunt: „Ghiocelul” din cadrul Complexului de Reabilitare Școlară Brădet, „Azur” din cadrul Complexului de Servicii Victoria, „Floare de Colț“ din cadrul Complexului de Servicii Făgăraș, „Alice”, „Aurora”, „Albina” și „Speranța”, ultimele patru din cadrul Complexului de Servicii „Măgura” Codlea, în care sunt instituționalizați 248 de copii.

„Acest proiect presupune analizarea atentă a specificului fiecărui centru în parte, analiză realizată de echipa de proiect împreună cu specialiștii Direcțiilor selectate, în vederea identificării celor mai bune soluții pentru fiecare centru. În ceea ce privește beneficiarii instituționalizați acum în centrele care vor face obiectul proiectului se au în vedere mai multe variante. O parte se vor reintegra în familii, cu sprijin financiar prin proiect, alții vor fi plasați în rețeaua de asistenți maternali profesioniști care se creează special prin aceast proiect, iar pentru o parte se vor căuta soluții pentru plasament familial, de asemenea cu sprijin financiar”, a adăugat Luca.

Aceste acțiuni vor fi realizate prin Programul Operațional Capitalul Uman (POCU). Pentru cei pentru care nu se vor putea institui nici una dintre măsurile de mai înainte, vor fi construite căsuțe de tip familial, prin Programul Operațional Regional (POR).

Pentru punerea în aplicare a planului de închidere a centrelor rezidențiale clasice din subordine, DGASPC Brașov are nevoie de sprijinul autorităților locale, în vederea identificării și alocării de spații pentru construirea căsuțelor de tip familial și a centrelor de zi pentru acordarea de servicii de sprijin în comunitate.

„Deschidere și implicare în această direcție există din partea autorităților locale din Făgăraș, Victoria, Viștea, Mercheașa, Prejmer și Budila. În perioada următoare, ANPDCA va transmite către Consiliul Județean și DGASPC Brașov lista centrelor eligibile pentru a fi închise, în vederea obținerii acordului acestor instituții. Precizăm că închiderea/desființarea centrelor de tip rezidențial clasic reprezintă una dintre prioritățile Strategiei Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului pentru perioada 2014-2020, adoptată de Guvernul României”, a încheiat sursa citată. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


STEEL CAME & FLUID

Curs BNR

Vi, 15 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9484   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2646   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8523   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6171   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2467   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4531   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5301   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6000   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că ar fi o soluţie ca PSD să intre acum la guvernare?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter