myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Exclusiv. BRAŞOV. Fosta angajată de la Centrul de Plasament „Azur” acuzată de act sexual cu minor a fost condamnată definitiv

Ea a fost găsită vinovată de săvârşirea a trei infracţiuni, două în forma tentativei

  • Apreciez !Nu-mi place !0

Ea a fost găsită vinovată de săvârşirea a trei infracţiuni, două în forma tentativei

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Condamnare definitivă în cazul femeii în vârstă de 42 de ani care a fost trimisă în judecată după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor internat în Centrul de plasament „Azur”, din Victoria - unde ea era angajată ca educatoare - şi ar fi încercat acelaşi lucru cu alţi doi adolescenţi.

MyTex - Stiri Online Brasov

Vasilica-Monica Gabor a fost condamnată definitiv la 1 an, 9 luni şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani, fiind găsită vinovată de o infracţiune de act sexual cu un minor şi două infracţiuni de tentativă la act sexual cu un minor. Pedeapsa principală a fost dată iniţial de Judecătoria Făgăraş şi a fost menţinută, ieri, de Curtea de Apel Braşov.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpata este obligată să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile la Primăria oraşului Victoria sau la Primăria municipiului Făgăraş.

Pe lângă pedeapsa principală, magistraţii au aplicat şi o pedeapsă complementară, de interzicere a exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. f, g şi n Cod penal (drepturile de a fi tutore sau curator, dreptul de a exercita profesia şi de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunilor şi dreptul de a comunica cu persoanele vătămate pe o perioadă de 2 ani.

Pe latură civilă, femeia este obligată să plătească părţilor civile A.B.G. şi G.G. câte 2.500 lei, cu titlu de daune morale. Aacţiunea civilă formulată de procuror în numele celui de-al treilea tânăr, V.E.M., a fost respinsă.

Inculpata atacase cu apel sentinţa Judecătoriei Făgăraş, dar a fost respins ieri de Curtea de Apel Braşov.

Achitat pentru săvârşirea infracţiunii de omisiunea sesizării

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi Janos Szekeres Sandor - director al Centrului „Azur” la momentul izbucnirii scandalului. În primă instanţă, el a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani, dar Curtea de Apel Braşov a admis apelul formulat de acesta şi l-a achitat, ieri.
O a treia persoană inculpată, Gheorghe Ţîrlea, a fost condamnată de Judecătoria Făgăraş la 1 an şi 2 luni de închisoare cu termen de supraveghere de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor. Pe latură civilă, el este obligat să-i plătească lui V.E.M. 8.000 de lei, cu titlu de daune morale. În cazul său nu s-a înregistrat apel.

Cum s-a aflat de caz

Cazul a ieşit la iveală după ce, pe 11 ianuarie 2017, unul dintre tineri (pe atunci în vârstă de 17 ani) a sesizat conducerea unităţii despre relaţia cu Vasilica-Monica Gabor.
„Băiatul ne-a sesizat în luna ianuarie, despre relaţia cu educatoarea. Din cele declarate femeia i-ar făcut avansuri sexuale şi au întreţinut relaţii sexuale. Însă după două ore tânărul şi-a retras plângerea motivând că a scris-o la nervi şi că nimic din ce a scris nu este adevărat”, a spus, pe atunci, Janos Szekeres Sandor. Chiar dacă băiatul şi-a retras plângerea, cazul a fost preluat pentru cercetări de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, fiind deschis dosar penal pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. Ulterior, s-a aflat şi de ceilalţi doi băieţi (pe atunci în vârstă de 15 ani), cărora femeia le-a făcut avansuri.
Văzându-se în mijlocul scandalului, educatoarea, care a negat acuzaţiile, a demisionat, înainte de a fi trimisă în judecată.

CITIŢI ŞI:

BRAŞOV. Femeia care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un minor în Centrul de plasament Azur s-a ales cu dosar penal. Sunt supiciuni că a făcut avansuri şi altor minori

BRAŞOV. Neglijenţă, murdărie şi lipsuri, la Centrul de plasament Azur

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Mie, 27 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8432   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4053   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4302   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5436   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2060   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4763   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.7700   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va urma şi un al doilea val de COVID-19 la noi în ţară?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter