myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. „Dacă o mașină ar lua foc în subteran, «Colectiv» scrie pe noi”! Dezvoltator imobiliar sancționat pentru neregulile din parcarea subterană

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Un dezvoltator imobiliar care a construit blocuri în cartierul Tractorul din municipiul Brașov a fost sancționat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov, pentru nerespectarea legislației în domeniul securității la incendiu.

Controlul nu a fost efectuat la inițiativa angajaților ISU Brașov, ci în urma unei sesizări făcute de locatarii unuia dintre blocuri, cu privire la imobil și la parcarea subterană aferentă acestuia. Răspunsul primit de oameni din partea conducerii ISU Brașov a fost postat pe grupul de Facebook „Locuitorii cartierului Tractorul din Brașov”.

„Urmare a sesizării dumneavoastră înregistrată la instituția noastră cu nr. (...), prin care ne solicitați informații despre respectarea normelor de securitate la incendiu cu privire la blocul 2 din Complexul Rezidențial (...) și a parcării subterane aferentă acestuia, vă informăm că personalul instituției noastre a efectuat un control de specialitate la imobilul sus-menționat, iar în urma acestuia s-au constatat mai multe nereguli, printre care: punerea în funcțiune a parcajului subteran fără obținerea autorizației de securitate la incendiu, contrar prevederilor art. 30, alin. 2 din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor; nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii avizului de securitate la incendiu pentru parcajul subteran, contrar prevederilor art. 30, alin 10 din Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor. Imobilul situat în municipiul Brașov, strada 13 Decembrie, nr. 129, bl. 2, cu destinație de locuințe colective, nu se încadra în prevederile HG 1739/2006 privind categoriile de construcții care se supun avizării și autorizării privind securitatea la incendiu, la data realizării documentației care a stat la baza ultimei autorizații de construire. Conform legii, societatea căreia îi aparține investiția a fost sancționată contravențional”, se arată în documentul făcut public (în care nu se menționează și cuantumul sancțiunii).

Potrivit brașoveanului care a scris pe grupul de Facebook, în parcarea subterană nu există senzori de fum, ventilatoarele nu sunt legate la un sistem de pornire automată în caz de incendiu, ușile de acces în subteran nu sunt conforme normelor în domeniu (nu rezistă unui incendiu), iar țevile din parcare nu sunt izolate termic, etc..

„Ce mă nemulțumește pe mine este faptul că dezvoltatorul nu a receptat niciodată în mod pozitiv nicio cerere din partea locatarilor până acum și există riscul ca și de această dată să se întâmple exact la fel, asta pe riscul nostru și al familiilor noastre! Dacă vreodată o mașină cu probleme tehnice ar lua foc în subteran, «Colectiv» scrie pe noi (...). Ca să înțelegeți amploarea problemei, este vorba de aproximativ 540 de apartamente situate în două blocuri, amândouă deasupra unei parcări imense”, a explicat brașoveanul.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Brașovean
0 #1 Brașovean 21-08-2019 18:53
Li si rupe'n paișpe ,li si pipi ,li si kaka acestor dezvoltatori imobiliari . Bani să iasă , cât mai repede, că doar și organelor locale de partid și de de stat li se rupe'n paișpe de ce se mai întâmplă prin Brașov . Sunt buni și prezenți ,cu mutre solemne ,cu mult dichis ,cu vorbe găunoase ,cu cocarde +pamblici tricolore ,la festivități , defilări ,festivaluri ,ceremoniale , inaugurări de câțiva metri de drum .
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+2 #2 Raoke Kaka 21-08-2019 19:50
HOPAAAA....Cine a dat avizele, cine a făcut verificările? Mă refer la gunoaiele de bugetari răspunzătoare. Știm, anafabetul necalificat cu scripca a luat șpaga, dar cine a mai semnat avizele aferente?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 23 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2218   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7704   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5640   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2383   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are nevoie de o Sală Polivalentă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter