myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

RĂZBOI ÎN UCRAINA - ZIUA A 30-A. UPDATE 7. Cine va câștiga?! „Se va decide în două săptămâni” / România și... vechiturile

  • Apreciez !Nu-mi place !-11
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

UPDATE 7. Kievul a anunţat astăzi că forţele sale au ucis în lupte încă un general rus, de această dată în sudul Ucrainei.

„Trupele noastre l-au ucis pe comandantul armatei 49 din districtul sud al Rusiei, generalul Iakov Rezanţev, într-un bombardament asupra aerodromului Cernobaivka, situat în regiunea Kherson”, a afirmat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Vladimir Zelenski.
 
Rusia a recunoscut că a înregistrat peste 1.300 de militari morţi de la începutul ofensivei militare în Ucraina, în urmă cu o lună. Este a doua situație prezentată oficial de autoritățile ruse de când a început invazia.

„În timpul operațiunii militare speciale, 1.351 de militari au fost uciși şi 3.825, răniți”, a declarat Serghei Rudskoi, adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse. Precedentul bilanț oficial al Moscovei, din 2 martie, indica 498 de soldați ruși uciși în Ucraina. 

Cei 1.351 de soldați morți recunoscuți oficial de Moscova sunt de peste 10 ori mai puțini decât cei 15.000 de militari ruși pe care forțele Kievului susțin că i-au ucis pe parcursul celor 30 de zile de război.

Aproximativ 3,7 milioane de persoane au părăsit Ucraina în ultimele patru săptămâni, după lansarea invaziei militare ruse pe 24 februarie, indică un bilanţ publicat de ONU. Ministerul Afacerilor Interne a informat astăzi că, de la începerea conflictului din Ucraina, 4.310 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

.................................................................................................................

UPDATE 6. Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a acuzat, astăzi, pe liderii europeni de un discurs cu accente „hitleriste” împotriva Rusiei, vizată de sancţiuni fără precedent din cauza invaziei şi războiului din Ucraina. El acuză Occidentul că a declarat Rusiei un „război hibrid total”, o expresie „pe care o folosea Germania hitleristă”, conform AFP.

„Ni s-a declarat un adevărat război hibrid total. Această expresie (război total) pe care o folosea Germania hitleristă este pronunţată de-acum de către mulţi politicieni europeni atunci când explică ce vor să facă Rusiei. Ei nu-şi ascund obiectivele, şi anume să distrugă, să spargă, să aneantizeze, să sugrume întreaga economie a Rusiei”.

Liderul de la Kremlin denunţă un „blitzkrieg” economic al Occidentului şi compară sancţiunile occidentale cu „progromuri antisemite”.

Generalul de poliţie ucrainean Volodimir Abroskin a comunicat forţelor ruse că se oferă voluntar să fie luat ostatic în schimbul evacuării copiilor rămaşi în Mariupol, oraş-port strategic la Marea Azov, aflat sub asediu aproape de o lună.

Abroskin le-a amintit ruşilor că el a organizat între 2014 şi 2016 riposta Kievului împotriva rebelilor separatişti proruşi şi militarilor ruşi care acţionau în Donbas.

.................................................................................................................

UPDATE 5. Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte trei au fost rănite într-un bombardament al rușilor vizând un centru medical din Harkov, a anunțat, astăzi, poliţia regională din cel de-al doilea cel mai important oraş ucrainean.

Inflaţia din Rusia a accelerat la cel mai ridicat nivel din 2015, industria de petrol şi gaze, motorul economiei ruseşti, este sub presiune puternică, iar fondul pentru zile negre al ţării se topeşte. 

Inflaţia anuală din Rusia a acce­lerat la 14,53% în săptămâna în­che­iată pe 18 martie, cel mai ridcat nivel din noiem­brie 2015, în creştere de la 12,54% cu o săptămână în urmă, în con­diţiile în care rubla aflată în de­pre­cie­re puternică a împins dramatic pre­ţu­rile în sus, pe fondul sancţiunilor occi­dentale fără precedent, a informay Reuters. 

Oficialii locali din orașul asediat Mariupol au afirmat, astăzi, că se știe că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atacul cu bombă din 16 martie de la Teatrul Drama. 

Se crede că aproximativ 1.300 de persoane s-ar fi adăpostit în clădire, doar 150 de supraviețuitori fiind scoși de sub dărâmături imediat după atac. Potrivit The Guardian, majoritatea celor din teatru se ascunseseră de bombardamente sub scenă, iar molozul a blocat ieșirea.

În Mariupol nu funcționează nici un serviciu de urgență, iar luptele intense și bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat încercările de salvare.

.................................................................................................................

UPDATE 4. Forțele ucrainene au reocupat orașe și poziții defensive la periferia estică a Kievului, a declarat, astăzi, Ministerul Apărării din Marea Britanie: „Contraatacurile ucrainene și retragerea forțelor ruse pe liniile de aprovizionare supraextinse au permis Ucrainei să reocupe orașe și poziții defensive până la 35 de kilometri la est de Kiev. Este probabil ca forțele ucrainene să continue să încerce să împingă forțele ruse înapoi de-a lungul axei nord-vestice de la Kiev spre Aerodromul Hostomel. În sudul Ucrainei, forțele ruse vor în continuare să ocolească Nikolaiev, în timp ce încearcă să se îndrepte spre vest, spre Odessa, progresul lor fiind încetinit de probleme logistice și de rezistența ucraineană”.

Potrivit relatărilor oficiale ucrainene, forțele țării au recucerit teritorii la est de Kiev, în urma unor lupte intense, joi, anulând câștigurile anterioare ale Rusiei. 

.................................................................................................................

UPDATE 3. Rusia a anunțat, astăzi, că a distrus cea mai mare rezervă de carburant a armatei Ucrainei, lângă Kiev, cu rachete de croazieră.

„Carburanții erau destinați aprovizionării unptăților din partea centrală a țării”, a declarat Igor Konachenkov, purtătorul de cuvânt al ministrului rus al Apărării.

Președintele american Joe Biden ajunge astăzi la Rzeszow, în Polonia, o localitate situată la circa 80 de kilometri de frontiera cu Ucraina. 

.................................................................................................................

UPDATE 2. Trei sferturi dintre ruşi susţin ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea specială” în Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev. 

„Potrivit ultimelor date relevate de studii sociologice, trei sferturi din populaţia ţării susţine desfăşurarea unei operaţiuni speciale”, a spus Medvedev, în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate din Rusia. 

Acest nivel este „încă şi mai mare” în ceea ce priveşte opinia faţă de Vladimir Putin. „Indiferent ce scriu sau spun criticii noştri recurenţi”, unitatea populaţiei ruse este „vident” în favoarea războiului în Ucraina, a mai precizat fostul şef al statului rus.

.................................................................................................................

UPDATE 1. Forțele ruse au lansat două rachete, în cursul nopții, asupra unei unități militare ucrainene de la periferia orașului Dnepr, al patrulea oraș ca mărime din țară, au declarat serviciile regionale de urgență.

Loviturile au distrus clădiri și au declanșat două incendii, potrivit sursei citate, în timp ce numărul celor uciși și răniți era încă în curs de stabilire.
 
Dnepr se află la vest de regiunile din estul Ucrainei, care sunt controlate de separatiști susținuți de ruși din 2014. Orașul avea înainte de război aproape un milion de locuitori.

Confruntările armate se intensifică și pe frontul capitalei ucrainene, unde lansatoare de obuze ucrainene răspund artileriei ruse.

„Militarii noştri controlează oraşul Cernihiv şi blochează înaintarea inamicului către Kiev. Continuăm să respingem ofensiva inamicului la Kiev”, a anunțat într-un buletin, astăzi, Statul Major al armatei ucrainene. 

.................................................................................................................

UPDATE. Mii de oameni au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei rusești, în urmă cu o lună. Dintre victimele decedate, 121 sunt copii. Parlamentul Ucrainei a transmis că au fost distruse peste 4.300 de case, iar 6,5 milioane de ucraineni și-au părăsit casele.

În cea mai recentă estimare a sa, Organizația Națiunilor Unite a declarat că peste 3,5 milioane de refugiați au fugit din Ucraina.

.................................................................................................................

Josep Borrell, șeful diplomației europene, a făcut un apel la statele membre ale UE să ajute militar Ucraina, precizând: „În următoarele două săptămâni, se va decide cine va învinge în acest război. Forțele ruse au încercat o cucerire rapidă a Ucrainei, n-au reușit, iar acum masacrează populația. Din punct de vedere militar, este un mare eșec pentru Rusia. Într-o lună, armata Kremlinului n-a reușit să se deplaseze mai mult de 200 de kilometri de la baza sa logistică”. 

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a susținut, prezent fiind la postul B1 TV, că Armata Română are avioane vechi de 40 de ani şi TAB-uri din anii 1970, el susţinând că, în contextul războiului din Ucraina, România nu poate cumpăra echipament militar, pentru că piaţa nu poate onora fără comenzi prealabile.

„Noi va trebui să facem o schimbare rapidă în zona aceasta a infrastructurii şi este o dificultate acum, pentru că acest război a accentuat, să spunem aşa, restrângerea pieţei, în momentul acesta nu poţi să cumperi de pe piaţă. Să spunem că avem noi bani şi zicem: plătim şi facem achiziţii. Nu ai de unde să-ţi cumperi de pe piaţă, pentru că trebuie să-ţi comanzi”, a precizat Dîncu.
 
Parlamentul de la Kiev a aprobat o lege care prevede pedepse de până la 12 ani de închisoare pentru colaborarea cu Rusia.
 
Este prima lege de acest gen adoptată în Ucraina după 24 februarie, când a început invazia rusă, şi prima oară de la începutul războiului când la sediul parlamentului, în centrul Kievului, s-au reunit peste 360 de deputaţi ucraineni.
 
În curs de actualizare.
 

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+11 #1 Barbu Gh. 25-03-2022 09:12
Să mai și râdem. Nici un minut nu durează acest videoclip.

https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

Deși nu este de râs. Ipochimenul perciunat și-a făcut praf țara. Ăla pe care-l vedeți în filmuleț, nu altul.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-13 #2 Willy 25-03-2022 09:59
Citez pe Barbu Gh.:
Să mai și râdem. Nici un minut nu durează acest videoclip.

https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

Deși nu este de râs. Ipochimenul perciunat și-a făcut praf țara. Ăla pe care-l vedeți în filmuleț, nu altul.

Sa mai tragem si apa dupa dejectia putinista barbughey. Nici doua secunde nu dureaza aceasta operatiune.
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+3 #3 Barbu Gh. 25-03-2022 10:34
Citez pe Willy:
Citez pe Barbu Gh.:
Să mai și râdem. Nici un minut nu durează acest videoclip.

https://www.youtube.com/watch?v=HbmZrzN3WFE

Deși nu este de râs. Ipochimenul perciunat și-a făcut praf țara. Ăla pe care-l vedeți în filmuleț, nu altul.

Sa mai tragem si apa dupa dejectia putinista barbughey. Nici doua secunde nu dureaza aceasta operatiune.

Nu ți-a convenit că este deviant de-al tău? Tu crezi că lumea îți uită „orientare” anormală? Nu, nu o uită. Doar râde, cu o scârbă imensă, când vă vede. Că lumea, normală, nu uită ce ai recunoscut tu că ești.

Ziceai că nu mai citești mytex-ul. Aaaa.... este cu respectul cuvântului. Da, știm, nu este cazul ălora ca tine.
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-11 #4 Willy 25-03-2022 11:02
Citez pe Barbu Gh.:

Ziceai că nu mai citești mytex-ul. Aaaa.... este cu respectul cuvântului. Da, știm, nu este cazul ălora ca tine.

Tu nu esti mytex. Tu esti un gaozar pidosnic. Gaozarule pidosnic faceam refeire la dejectia emanata de catre tine. Ca fapt divers nici inainte nu citeam brosura, doar titlurile.
Degeba te ascunzi dupa pescuit si alte asemenea fente. Da-i inainte stim ca esti pidosnic homo. De aia te si semnezi uneori Kaka. Iti mai place sa pui si botul. Azi maine te mai semnezi si Mumu. Du-te in gara, acolo e de tine. Stii tu mai bine de ce.
#hehehe
Citat | Raportează către un administrator
Barbu Gh.
+3 #5 Barbu Gh. 25-03-2022 11:18
Citiți și vă cruciți. Eu mă „ascund” după ceea ce a declarat unul care ar fi dat cu picioarele în femeile bătrâne. Sper că nu ați uitat ce declara propagandistul waxerist. Deocamdată haideți să citiți ce recunoștea chiar el. EL RECUNOȘTEA!!!

Cităm: „Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În data de 09-10-2021, ora 01:05:06, în bzb.ro.

Și trebuie să demonstrez și cealaltă afirmație, nu? Și care este cea mai bună demonstrație? SĂ CITEZI CEEA CE A AFIRMAT IPOCHIMENUL!!!
Ca la școală trebuie demonstrat, nu? Cei care au fost pe acolo știu despre ce vorbesc.

Cităm: „Pana acum ce au facut? S-au relaxat, nu? Eu le-as da si cate un sut in cur asa ca bonus.” 2021-10-27 02:13:57

Deci când citezi pe careva este „fentă”? Te „ascunzi” când citezi ceea ce a recunoscut careva? NOAPTEA MINȚII. WAXERELĂ 100%!

Stimați cititori, astfel de ipochimene colcăie printre noi. Au drept de vot....
Citat | Raportează către un administrator
Vasile Comaneci
+3 #6 Vasile Comaneci 25-03-2022 11:54
Citez pe Willy:
Citez pe Barbu Gh.:

Ziceai că nu mai citești mytex-ul. Aaaa.... este cu respectul cuvântului. Da, știm, nu este cazul ălora ca tine.

Tu nu esti mytex. Tu esti un gaozar pidosnic. Gaozarule pidosnic faceam refeire la dejectia emanata de catre tine. Ca fapt divers nici inainte nu citeam brosura, doar titlurile.
Degeba te ascunzi dupa pescuit si alte asemenea fente. Da-i inainte stim ca esti pidosnic homo. De aia te si semnezi uneori Kaka. Iti mai place sa pui si botul. Azi maine te mai semnezi si Mumu. Du-te in gara, acolo e de tine. Stii tu mai bine de ce.
#hehehe

Titlurile nu sunt din mytex? Nu prea sclipesti de inteligenta din ce se poate citi.
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+1 #7 Raoke Kaka 25-03-2022 12:58
Citez pe Willy:
Citez pe Barbu Gh.:

Ziceai că nu mai citești mytex-ul. Aaaa.... este cu respectul cuvântului. Da, știm, nu este cazul ălora ca tine.

Tu nu esti mytex. Tu esti un gaozar pidosnic. Gaozarule pidosnic faceam refeire la dejectia emanata de catre tine. Ca fapt divers nici inainte nu citeam brosura, doar titlurile.
Degeba te ascunzi dupa pescuit si alte asemenea fente. Da-i inainte stim ca esti pidosnic homo. De aia te si semnezi uneori Kaka. Iti mai place sa pui si botul. Azi maine te mai semnezi si Mumu. Du-te in gara, acolo e de tine. Stii tu mai bine de ce.
#hehehe

Boschetare, tu esti un monument de prostie, din ce putem citi. Sau esti deja beat ca porcul? Adica in starea ta maternala!
Te citeaza lumea, homalaule, te citeaza. Daca tu esti retardat mintal si beat de nu mai stii de tine... ”ghinion”. Dar lumea nu uita. Cum era aia cu ”Eu in carciuma m-am nascut, in carciuma vreau sa mor.” În mytex.ro, data 27-09-2121 la 23:21.? ”fenta”? „Buna” ”fenta”!!!
Sa ne mai ”ascundem” dupa niste declaratzii de ale tale atunci: ”Te trezesti a doua zi din betie si te gandesti cu groaza ce ai pescuit aseara: el sau ea.” În data de 09-10-2021, ora 01:05:06, în bzb.ro
#MonaDragosteaMea 20-11-2021 19:31
"Nicaieri nu e mai bine decat la carciuma" 27-11-2021 14:17

CE DE ”ASCUNZISURI”.. . Ce de ”ascunzisuri” ne-ai oferit de cand iti versi mizeriile pe aici.

Si vedem ca incepi sa dai detalii: ”Mumu”. Te-au dat aia afaea din maternitate, ”carciuma”, si te-ai mutat in gara? Scrie de ce!? SCRIE PIDOSNICULE!

Homalaule si betivanule nenorocit, mai scrie aici niste ”fente” ca sa stie lumea, desi te stiu toti, doar sa le mai confirmi, (a cata oara?) cine esti tu!!!
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+1 #8 Raoke Kaka 25-03-2022 13:01
Inca nu a aparut ”daniela”, aia de ii este partenera moldogotului de vilighei....
Apare imediat si devianta cealalta. ”dan dakopat ghei”, ”dan, dakopat verde si ghei”...
Ieri erau amandoua!!!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-6 #9 Willy 25-03-2022 13:11
Ce s-a muncit latraul putinist moscovit, slugoiul sovietic, sa posteze cu diverse pseudonime, sa dea impresia de "diversitate". Ca lui curCuBeu asa ii place "diversitate": Kaka (la pidos), Mumu (la barba g, acolo are punctul G?), la pidos... Cum cui? Lui kakanel/barbugh ey se stie.
Citat | Raportează către un administrator
Raoke Kaka
+1 #10 Raoke Kaka 25-03-2022 13:29
Citez pe Willy:
Ce s-a muncit latraul putinist moscovit, slugoiul sovietic, sa posteze cu diverse pseudonime, sa dea impresia de "diversitate". Ca lui curCuBeu asa ii place "diversitate": Kaka (la pidos), Mumu (la barba g, acolo are punctul G?), la pidos... Cum cui? Lui kakanel/barbughey se stie.

Hai, baga ”fente”. Sa avem cum sa te ”ascundem”.
Deci avem noile ”fente”: ”Mumu”, ”la barba g, acolo are punctul G”.
Notam, pardon... ”fentam”!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-4 #11 Willy 25-03-2022 22:00
Citez pe Raoke Kaka:

Hai, baga ”fente”. Sa avem cum sa te ”ascundem”.
Deci avem noile ”fente”: ”Mumu”, ”la barba g, acolo are punctul G”.
Notam, pardon... ”fentam”!

Numele care te-a facut celebru, l-ai uitat? Kaka? Ce prost se semneaza Kaka, daca nu unul pe care chiar il reprezinta?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter