myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

UPDATE BRAŞOV. 46 de medici nu au semnat încă actele adiţionale

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Potrivit datelor prezentate de preşedintele-director general interimar al Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov, dr. Cătălin Eugen Şeitan (foto 1), până astăzi, la ora 13.00, 654 dintre cei 700 de furnizori de servicii medicale (medici, farmacişti, spitale, laboratoare) s-au prezentat la sediul instituţiei pentru a-şi reînnoi contractele în baza cărora le sunt decontate de serviciile de sănătate prestate asiguraţilor.

Printre cei care au semnat actele adiţionale se află 278 dintre cei 324 de medici de familie din judeţ. „Îndată ce a fost creat cadrul legal, noi am făcut tot ceea ce a ţinut de noi, am prelungit programul joi şi vineri şi chiar şi astăzi, pentru ca toţi furnizorii de servicii să poată semna actele adiţionale la contractele pe care le aveau cu noi şi astfel pacienţii să nu aibă de suferit, să fie asigurată continuitatea asistenţei medicale. Doar 46 de medici de familie nu au venit, cel puţin acestea erau datele valabile la ora 13.00. Nu ştim dacă din cauza protestului anunţat şi care a avut loc la nivel naţional sau pentru că nu au avut timp. Cert este însă că nici unul nu ne-a notificat că nu ar dori să continue relaţia contractuală cu noi, aşa că îi aşteptăm. Noi am comunicat cu ei şi ne-au spus că vor veni”, a declarat dr. Şeitan. Situaţia semnatarilor va ajunge şi la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de altfel, încă de la început, activitatea fiind monitorizată de la Bucureşti.

Actele adiţionale se încheie pe trei luni, începând cu data de 1 aprilie, dar poartă data de 31 martie, indiferent de momentul în care vin medicii să le semneze. „Aceasta este singura modalitate, chiar dacă pare că nu e în regulă retroactiv. Nu poţi să prelungeşti prin act adiţional semnat cu data de 7 aprilie un contract expirat la 31 martie. În 31 martie s-a creat cadrul legal, a fost publicată hotărârea de guvern care permite încheierea de acte adiţionale. Colegele mele au stat peste program şi au reuşit în aceeaşi zi să pregătească toate cele 700 de documente, pentru ca furnizorii să le poată semna”, a explicat jr. Ancuţa Daisa, purtătoarea de cuvânt a CASJ Braşov.

Ea e reiterat faptul că şi medicii de familie care nu au semnat încă pot da reţete compensate şi bilete de trimitere. „Nu înseamnă că dacă nu vor veni nici mâine, s-a încheiat relaţia contractuală. Dacă nu avem notificare de la ei, noi nu putem decide unilateral încheierea contractului”, a mai spus jurista, menţionând că un singur medic de familie a anunţat că încetează colaborarea cu instituţia, „dar motivul este faptul că nu mai are spaţiu de desfăşurare a activităţii, nu că ar participa la protest”.

În schimb, cei care nu au lucrat în aceste zile pe platforma PIAS, nu au accesat SIUI (nu au validat servicile oferite pacienţilor folosind cardurile de asigurat), chiar dacă au acordat consultaţii, nu pot fi plătiţi.

Citiţi şi:

UPDATE BRAŞOV. Peste 100 de medici de familie continuă protestul

UPDATE BRAŞOV. 258 de medici de familie au semnat actele adiţionale

BRAŞOV. CASJ îi aşteaptă pe medici să semneze actele adiţionale

BRAŞOV. Medicii de familie: Pe 1 şi 4 aprilie, fără reţete compensate şi gratuite

BRAŞOV. Medicii de familie se pot considera „liberi de contract”

Fără reţete compensate şi trimiteri, de mâine! Medicii de familie protestează!

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 02 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8319   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2813   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3578   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5376   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2510   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1489   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4705   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că va fi pus în practică Planul Național de Investiții și Relansare Economică?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter