myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Aparat vital, de 47.000 de euro, donat Spitalului Clinic de Copii

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Spitalul Clinic de Copii Braşov a primit astăzi o donaţie foarte importantă, un aparat vital pentru copii, în special nou-născuţi, dar şi o „armă” serioasă pentru personalul medical în lupta pentru viaţa micilor pacienţi. Este vorba despre un aparat de ventilaţie mecanincă, ultraperformant, în valoare de 47.000 de lei.

„Trebuie să înţeleagă toată lumea că, dacă dorim performanţă în sănătate, trebuie şi dotare şi, din fericire pentru noi, avem alături multe persoane implicate şi dedicate care ne ajută să creştem performanţa, ca şi în exemplul de azi când spitalul nostru a primit din partea Asociaţiei «Dăruieşte Viaţă» şi a unui sponsor foarte important, un ventilator de înaltă performanţă, cu funcţionalităţi multiple, care se adresează problemelor respiratorii ale prematurului, nou-născutului, precum şi copilului mare. Este un aparat de ultimă generaţie, cu performanţe ridicate care dă şanse mari de reuşită şi vindecare pentru pacienţi”, a declarat dr. Liviu Muntean, managerul Spitalului Clinic de Copii.

Vicepreşedintele Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, Oana Gheorghiu, a afirmat că Spitalul de Copii din Braşov este unul dintre partenerii asociaţiei începând de anul trecut şi, în curând, la unitatea sanitară va fi inaugurat un alt proiect la care asociaţia lucrează în prezent.

„Credem că sistemul de sănătate are probleme de finanţare şi de gestionare a fondurilor şi cred că implicarea companiilor şi a comunităţilor este mai mult decât binevenită. Trebuie să punem umărul pentru că sunt spitale unde ne tratăm atât noi, cât şi copiii noştri”, a precizat Oana Gheorghiu.

11.200 de ore de viaţă asistată, şi „pe împrumut”

Pentru a face performanță și a ne compara cu rezultatele marilor clinici din Europa trebuie să beneficiem și de aparatură performantă, nu doar de resursă umană calificată. Avem astfel de aparate de ventilație mecanică, care au 30 de ani, care funcționează, dar cu competențe limitate. Ventilația e o metodă de tratament prin care putem trata, ajuta sau chiar înlocui respirația spontană a pacientului. E indicată în toate cazurile când pacientul nu poate respira corespunzător pentru a se menține viața”, a explicat dr. Ligia Gheorghe, șef Secție ATI.

Ea a precizat că anul trecut 50 de copii au avut nevoie de ventilație mecanică, fiind înregistrate 11.200 de ore de ventilație mecanică, în condițiile în care au fost patru astfel de aparate funcționale, din care două cu vârste venerabile. „Am fost nevoiți într-o anumită perioadă să ne împtumutăm de un ventilator, fiind necesară ventilarea simultană a mai multor nou –născuți. Sunt situații critice în care nu poți să aștepți, să faci demersuri pentru achiziţie”, a subliniat dr. Ligia Gheorghe. De asemenea, managerul spitalului a precizat că în prezent, toate ventilatoarele sunt ocupate de nou-născuți, astfel că un bebeluș care are nevoie de o intervenție chirurgicală având o malformație nu poate fi operat și este ținut sub ventilație mecanică la Maternitate, întrucât Spitalul de Copii nu are aparatura pentru a-l putea ventila.

Spital regional şi chiar internaţional

Spitalul Clinic de Copii Braşov acordă lunar servicii medicale unui număr de aproximativ 900 de copii, care sunt spitalizaţi mai mult de 48 de ore, precum şi altor câteva sute care rămân în spital o zi, fiind vorba de cazuri uşoare, a precizat managerul. „Am ajuns să fim un spital clinic de urgenţă, un spital regional, şi suntem acreditaţi recent de Agenţia Naţională de Management şi Calitate în Sănătate. Tratăm copii din trei judeţe - Braşov, Covasna şi Harghita, dar fiind într-o zonă turistică, ne adresăm pacienţilor din toată ţara. Am acordat îngrijiri medicale şi unor copii din Anglia, SUA, Canada, Italia, Suedia care s-au aflat în judeţ cu diferite ocazii”, a mai spus dr. Liviu Muntean.

Acesta a mai punctat faptul că unitatea medicală are proiecte pregătite pentru accesarea a 10 milioane de euro din fonduri europene pentru dotarea spitalului, la care se adaugă şi finanţarea pe care o primeşte de la Consiliul Judeţean (CJ), în subordinea căruia se află unitatea.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 23 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2218   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7704   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5640   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2383   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are nevoie de o Sală Polivalentă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter