myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Peste 11.000 de noi carduri naționale de asigurări de sănătate

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Sunteți asigurat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov și nu ați primit deocamdată cardul de sănătate? Nu trebuie să vă îngrijorați, pentru că în perioada următoare peste 10.000 de astfel de documente vor ajunge în județ. Un nou lot de 10.151 de carduri naționale de sănătate va ajunge la asigurații braşoveni în următoarea perioadă. Este vorba de carduri care au fost tipărite şi personalizate în săptămânile precedente, beneficiari fiind asiguraţii care nu au beneficiat de acest document electronic până în prezent. „Luni, reprezentanţii CAS Braşov au ridicat de la Imprimeria Naţională Bucureşti şi predat la Poşta Română, pentru distribuire către asiguraţi, 10.151 carduri naţionale tipărite, beneficiari fiind asiguraţii care nu au dispus de acest document electronic până în prezent”, a precizat purtătorul de cuvânt al CASJ Braşov, jr. Ancuţa Daisa. Totodată au fost predate la Poşta Română, pentru distribuire către asiguraţi, 1.064 carduri naţionale duplicat tipărite pentru persoanele care au declarat pierdute/distruse/furate cardurile iniţiale, potrivit aceleiaşi surse. Costul de producție și distribuire a cardurilor defecte este suportat de către Imprimeria Națională, pentru cele duplicat din alte motive este suportat de către beneficiar.

„De asemenea, precizăm faptul că persoanele care nu au intrat încă în posesia cardului naţional, dar au calitatea de asigurat, beneficiază în condiţiile legii, de serviciile medicale, medicamentele, dispozitivele medicale şi materialele sanitare acordate de către furnizorii de servicii medicale, medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare cuprinse în pachetul de servicii de bază şi decontate din FNUASS”. Informaţii privind calitatea de asigurat se pot obţine prin interogarea PIAS – Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate – la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html sau pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Braşov www.casbv.ro la secţiunea verificare asigurat ).
În județul nostru, până în acest moment, începând din septembrie 2014, au fost distribuite 456.141 de carduri noi. Până acum, 530 de braşoveni au refuzat sau au returnat cardul, din motive de conştiinţă religioasă. Aceştia primesc, la cerere, adeverinţe înlocuitoare valabile 90 de zile.
La nivel național, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a început distribuirea unui nou lot de 386.000 de carduri. În total, în acest an au fost emise 510.000 de carduri naţionale de sănătate. La ora actuală, la asiguraţi se află circa 14,5 milioane de carduri, dintre care aproape două milioane de carduri nu au fost încă activate de titulari. CNAS efectuează toate demersurile necesare pentru continuarea emiterii cardurilor pentru persoanele asigurate care nu au dispus de acest document până în prezent, precum şi pentru pregătirea emiterii unor noi carduri în locul celor care vor depăşi durata de valabilitate de cinci ani, începând din anul 2018.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 10 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8418   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2893   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4092   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2488   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4755   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că starea de alertă va fi din nou prelungită?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter