myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Cineva ascunde documentele în Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie, pentru a-l favoriza pe dr. Alexandru Grigoriu?!

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Scandal mare în jurul concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov. S-a ajuns chiar la procese, acum aflate pe rolul Tribunalului!

MyTex - Stiri Online Brasov

Urmare a articolelor de presă apărute în spațiul public cu referire la acest concurs, Consiliul de Administrație (CA) al spitalului a trimis în această seară un comunicat de presă în care își exprimă nemulțumirea cu privire la faptul că, în primul rând, nu i s-a cerut punctul de vedere atunci când au fost relatate condițiile în care s-a desfășurat concursul, dr. Alexandru Grigoriu fiind considerat victimă a sistemului de evaluare, precum și pentru a explica cum stau lucrurile, din perspectiva unității. 

Astfel, CA al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie suspectează că cineva din interior a făcut în așa fel încât citațiile și informările instanței la care s-a judecat contestația doctorului Grigoriu, manager al spitalului, au fost voit ascunse pentru a împiedica dreptul la reprezentare a spitalului și depunerea documentelor la termen, pentru apel, procesul fiind încheiat în favoarea dr. Grigoriu, în sensul anulării concursului pentru ocuparea postului de manager al spitalului, când i s-a respins dosarul de candidatură.

Redăm integral comunicatul din partea CA al spitalului

Candidatul Grigoriu Ioan-Alexandru, eliminat din concurs din cauza nerespectării procedurii, întocmite conform legii, a contestat în instanță procedura de concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie. Asta deși atât membrii Comisiei pentru concurs, cât și cei ai Comisiei pentru soluționarea contestațiilor, legal constituite, i-au respins candidatului, în unanimitate, dosarul de candidatură. Facem precizarea că membrii acestor comisii au o vastă experiență în managementul din domeniul sănătății, în unități medicale de prestigiu din Brașov, dar și la nivelul Facultății de Medicină a Universității „Transilvania”, care îi recomandă fără nicio îndoială pentru luarea de decizii absolut corecte și bazate exclusiv pe legislația în vigoare.

Dreptul candidatului Grigoriu Ioan-Alexandru de a contesta în instanță decizia eliminării din concurs fiind prevăzut de lege, în urma acțiunii depuse, pe rolul Tribunalului Brașov – Secția de contencios administrativ și fiscal – a fost înregistrat dosarul nr. 859/62/2019, care are ca obiect „suspendarea provizorie a executării”. Instanța a pronunțat, pe 05.03.2019, o hotărâre în sensul suspendării concursului, hotărâre care nu este, însă, definitivă.

La judecarea la fond a cauzei, Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov și Comisia pentru concurs nu au fost, practic, reprezentate în fața instanței! Mai exact, citația emisă de către oficialii Tribunalului Brașov și trimisă la sediul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov ne-a parvenit după 30 de minute de la momentul pronunțării Hotărârii judecătorești numărul 195/05.03.2019, din dosarul nr. 859/62/2019 aflat pe rolul Tribunalului Brașov!

Comisia care va cerceta întreaga stare de fapt urmează să stabilească exact cauza și persoana/persoanele, din unitatea medicală, care a/au împiedicat, practic, exercitarea dreptului la apărare, drept care este garantat de Constituția României.

Paradoxal, Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov și Comisia pentru concurs nu au intrat nici în posesia sentinței pronunțată în dosarul nr. 859/62/2019 și, implicit, a motivării, sentință care a fost, cu certitudine, comunicată de către oficialii Tribunalului Brașov tuturor părților în proces.

Hotărârea judecătorească numărul 195/05.03.2019, din dosarul nr. 859/62/2019 aflat pe rolul Tribunalului Brașov nu ne-a parvenit până astăzi, 14.03.2019. Gravitatea situației este evidentă din cauză că termenul de 5 zile, prevăzut de lege pentru înaintarea recursului, a expirat miercuri, 13.03.2019! Pe cale de consecință, organizatorii concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov nu vor fi reprezentați nici în calea de atac, la Curtea de Apel Brașov, la momentul judecării recursului în dosarul nr. 859/62/2019. Constatăm, practic, repetitivitatea în ceea ce privește împiedicarea exercitării dreptului la apărare care, potrivit Art.24 din Constituția României, este garantat.

La acest moment, candidatul Grigoriu Ioan-Alexandru, eliminat din concurs din cauza nerespectării procedurii întocmite conform legii, a solicitat instanței și anularea concursului organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, pe rolul Tribunalului Brașov – Secția de contencios administrativ și fiscal - fiind înregistrat dosarul nr. 858/62/2019, dosar în care sperăm ca toate documentele trimise de către oficialii Tribunalului Brașov să ne fie comunicate la timp, potrivit prevederilor legale.

Asigurăm opinia publică de faptul că procedura de concurs a fost întocmită potrivit legislației în vigoare și respectată întocmai! În funcție de deciziile instanțelor de judecată, care vor fi puse de îndată în aplicare, desemnarea prin concurs a managerului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov se va face în mod corect, în conformitate cu legislația în vigoare.

Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov,

Prin președinte, Kadas-Iluna Andrei-Marius

citiți și

BRAŞOV. Acuzaţiile social-democratului Radu Mitric la adresa liberalului Adrian Veştea și răspunsul acestuia

BRAŞOV. Concursul pentru postul de manager la Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie a fost suspendat

 


Loading...

loading...

Comentarii  

ochiul
0 #1 ochiul 14-03-2019 22:11
te unfla rasul. Specialisti lu peste prajit. Aranjamentele luii Kadasi asta. DNA SA VINA SA VA IA PE TOTI. CE CONCURS E ASTA?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Arlis Serv Construct

Curs BNR

Vi, 05 Iun 2020
Euro   Euro   EUR   4.8393   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2695   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3923   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4587   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2484   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1647   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4743   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.4600   Creștere
Anunturi MyTEX

Va promulga preşedintele Klaus Iohannis legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter