myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

26 martie – Purple Day, Ziua Internațională a Luptei împotriva epilepsiei

La Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov există aparatura necesară pentru evaluarea și monitorizarea acestei boli

  • Apreciez !Nu-mi place !+2

La Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov există aparatura necesară pentru evaluarea și monitorizarea acestei boli

Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

În 26 martie este marcată Ziua Internațională a luptei împotriva epilepsiei, cunoscută drept Purple Day (Ziua Purpurie). Purtând un obiect de culoare mov sau folosind iluminatul colorat astfel, oamenii și instituțiile își manifestă solidaritatea cu cei suferind de această boală.

Imobiliare.ro

Pe plan mondial, în această zi sunt organizate numeroase evenimente, cu scopul de a crește gradul de informare asupra acestei afecțiuni și astfel a risipi miturile și înțelegerea greșită în privința epilepsiei, precum și a combate stigmatizarea, discriminarea, prejudecățile care îi afectează pe cei suferind de această boală.

* Videoelectroencefalograf performant

Despre incidența epilepsiei și despre ceea ce se întreprinde la Brașov pentru diagnosticarea și tratamentul acestei afecțiuni ne-a vorbit dr. Manuela Mărceanu, director medical al Spitalului Clinic de Pshiatrie și Neurologie Brașov: “Epilepsia este una dintre cele mai frecvente boli severe ale creierului, afectând aproape 1% din populație, adică aproximativ aceeași incidență ca a cancerului mamar la femei sau a celui pulmonar la bărbați. Este, însă de remarcat că circa 3% dintre oameni vor avea cel puțin o criză epileptică pe parcursul vieții. În România există aproximativ 180.000 de persoane aflate în evidențe cu epilepsie. 70% dintre pacienți pot fi perfect tratați cu medicație ieftină și pot avea o viață normală, restul de 30% prezentând așa-numita epilepsie rezistentă. La Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov dispunem de un videoelectroencefalograf performant, Nicolet One, unic în județ, cu care se fac înregistrări ale activității electrice a creierului, simultan cu monitorizarea imagistică (video) a comportamentului pacientului. În acest mod se poate corela activitatea epileptică cerebrală cu manifestarea clinică a crizelor epileptice. Pacienții se pot adresa spitalului nostru pentru evaluare, monitorizare complexă și de durată, videoEEG și ajustarea adaptată a terapiei anticonvulsivante. Dacă după aceste evaluări pacientul se consideră a avea o epilepsie rezistentă la tratament, este îndrumat la centrul specializat din București, cu care avem o colaborare permanentă, în vederea rezolvării chirurgicale sau prin montarea unui dispozitiv de stimulare vagală. Ulterior, pacientul respectiv se întoarce la Brașov și este monitorizat la spitalul nostru de o echipă formată din dr. Manuela Mărceanu, dr. Ionuț Cioriceanu și dr. Ioana Pocreață. În ceea ce ne privește, ne dorim creșterea accesului pacienților brașoveni la medicația antiepileptică modernă, dar și la servicii medicale alternative cum sunt cele amintite anterior”.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Insigra Angajeaza

Poza zilei

 
Insigra Angajeaza

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 14 Feb 2020
Euro   Euro   EUR   4.7694   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4000   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7297   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4840   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2480   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3226   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4386   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   142.3900   Creștere
Optimac
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu ordonanţa prin care Guvernul modifică legea sănătăţii?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter