myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Stadiul lucrărilor de reabilitare la Spitalul de copii

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a verificat, marți, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, stadiul lucrărilor de reabilitare aflate în derulare.

Potrivit unui comunicat de presă, în luna iunie a acestui an au fost demarate lucrări importante de reabilitare în cadrul spitalului, acestea fiind finanțate, în totalitate, din bugetul pe 2019 al județului Brașov. Lucrările se realizează pe segmente, astfel încât activitatea medicală să nu fie perturbată, iar micii pacienți să nu aibă de suferit.

Prezentă la fața locului, Monica Săbăduși, managerul spitalului a transmis că, la începutul săptămânii viitoare, o parte a Unității de Primiri Urgențe se va muta, deja, în partea renovată, iar la jumătatea lunii septembrie, Secția de Neuropsihiatrie va fi finalizată.

Lucrările de reparații și igienizare din cadrul Unității de Primiri Urgențe au început în data de 8 iulie 2019, contractul de lucrări fiind în valoare de 535.000 de lei. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, iar săptămâna viitoare o treime din activitatea UPU se va putea desfășura în condiții noi de lucru. Termenul de finalizare a acestor lucrări este 4 octombrie a.c.

În ceea ce privește lucrările de reabilitare a Secției de Neuropsihiatrie, acestea au început în data de 21 iunie 2019. Au fost amenajate grupuri sanitare în toate saloanele acestei secții, au fost înlocuite instalația electrică, ușile, geamurile, iar în prezent, se desfășoară lucrările de montare a linoleumului pe pardoseli, urmând, apoi, a fi efectuate lucrările de igienizare, data de finalizare a lucrărilor fiind este 20 septembrie a.c. Contractul de lucrări este în valoare totală de 535.000 lei.

Conducerea Spitalului de Copii are în plan să investească pentru toate aceste lucrări de strictă necesitate suma de aproape 2,9 milioane de lei.

Celelalte lucrări se află  în diferite stadii de realizare.

  • Lucrări de igienizare și zugrăvire a Ambulatoriului – lucrările sunt în plină desfășurare; în prezent se efectuează lucrări de lucrări de înlocuire a instalațiilor electrice, a ușilor și de montare a linoleumului, lucrări de zugrăveli și tencuieli; săptămâna viitoare, o parte a Ambulatoriului se va muta în zona renovată; valoarea estimată a acestor lucrări este de 480.000 de lei;
  • Lucrări de igienizări și reparații curente la Secția Pedriatrie 1 – lucrările vor începe după finalizarea lucrărilor de la secția de Neuropsihiatrie, respectiv după data de 20 septembrie a.c.și sunt în valoare de 724.000 de lei.
  • Lucrări de igienizări și reparații la spălătoria spitalului – lucrările se apropie de finalizare; în prezent, se lucrează la partea de înlocuire a instalațiilor electrice, valoarea totală a acestor lucrări fiind de 290.000 lei;

Alte trei investiții prevăzute în 2019 la Spitalul de Copii, cu finanțare exclusiv asigurată de Consiliul Județean Brașov urmează a fi demarate în perioada imediat următoare:

-lucrări de igienizare și zugrăvire la Compartimentul Ortopedie, estimate la 180.000 de lei;

- lucrări de igienizări, zugrăveli, înlocuire geamuri și uși, necesare la etajul doi al clădirii, acolo unde sunt săli de curs pentru studenți, vestiare și diverse birouri; aceste lucrări sunt estimate la 150.000 de lei.

Amintim faptul că în primăvara acestui an, cu fonduri totalizând 56.000 de lei, asigurate tot din bugetul Consiliului Județean Brașov, au fost terminate lucrările de reparații și modernizări începute anul trecut la Secția de Sterilizare.

„M-am deplasat personal la Spitalul de Copii pentru a vedea cum se desfășoară lucrările de reabilitare, deoarece consider că este o prioritate asigurarea unor condiții optime de lucru pentru prestarea unor servicii medicale de calitate, în beneficiul pacienților din județul Brașov și din județele învecinate, precum și pentru angajații spitalului. Vom urmări îndeaproape toate aceste lucrări și vom oferi tot sprijinul necesar conducerii spitalului, astfel încât lucrările să fie finalizate cât mai repede!”- a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea.

Sănătatea este o prioritate a Consiliului Județean Brașov, cel puțin din anul 2016 încoace.

În cazul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, fondurile alocate pentru cheltuieli de capital și pentru cheltuieli cu bunuri și servicii au fost de 1.130.550 lei – în 2016, de 1.311.350 lei – în 2017, au crescut în 2018 până la 2.724.820 lei, pentru ca în 2019 să ajungă la 4.196.500 lei. ”Este o creștere substanțială, pe care o regăsim în condițiile din ce în ce mai bune oferite pacienților și în calitatea actului medical de aici, care plasează Spitalul de Copii Brașov între cele mai performante la nivel național” – a afirmat șeful adminsitrației județene.

Mai trebuie amintit faptul că administrația județeană s-a preocupat și de accesarea fondurilor europene destinate sănătății. Astfel, proiectul „Dotarea Ambulatoriului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov” este depus la ADR Centru, fiind în evaluare. Cheltuielile totale ale proiectului sunt de 9.995.631,10 lei, din care 9.795.718,48 lei reprezintă fonduri nerambursabile și 199.912,62 lei înseamnă contribuția proprie a Județului Brașov.

În proiectul „Îmbunătățirea accesului populației din județul Brașov la servicii medicale de urgență”, cu o valoare totală de 10.780.304,95 lei, al cărui contract de finanțare a fost semnat în anul 2018, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov figurează cu o finanțare de 777.607,24 lei, din care 762.055,11 lei (98%) reprezintă fonduri nerambursabile. De asemenea, proiectul „Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populația județului Brașov” prevede pentru Spitalul de Copii o alocare de 32.050,82 lei.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Mie, 12 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8357   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1087   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3638   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4964   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2478   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0904   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4724   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.9400   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Aveţi încredere în anunţul lui Vladimir Putin conform căruia Rusia a realizat primul vaccin împotriva coronavirusului?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter