myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Adevăr undeva la mijloc. Nu se desființează tot Compartimentul HIV din Spitalul de Boli Infecțioase

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După ce, în spațiul media, au apărut informații potrivit cărora, la nivelul conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov ((SCBIBv) s-ar dori desființarea Compartimentului HIV, managerul unității, dr. Ramona Ionescu, a făcut unele precizări.

„S-a pus în discuție restructurarea Compartimentului HIV care deservește doar pacienții internați, nu aceia care vin la controale de rutină și pentru eliberarea medicamentelor specifice care se prescriu zilnic în cadrul Programului Național HIV. Se menține cabinetul de boli infecțioase HIV din ambulator, foarte util pacienților. Se menține numărul de cinci paturi de spitalizare de zi, care se va adapta nevoilor de sănătate ale populației, respectiv ale pacienților HIV”, se arată în comunicatul transmis cu puțin timp în urmă.  

Sursa citată precizează că reorganizarea spitalului permite eficientizarea indicatorilor critici prin creșterea ratei de utilizare a paturilor, scăderea duratei medii de spitalizare și omogenizarea activității pe fiecare angajat în parte, conform consultărilor cu membrii Consiliului Medical, ai Comitetului Director și ai Consiliului de Administrație a Spitalului, respectiv cu Ministerul Sănătății, în sensul transformării Compartimentului HIV în Compartiment de cronici.

„Conform Regulamentului-cadru de aplicare a Legii nr. 153/2017, sporul de HIV se acordă în funcție de timpul efectiv de lucru la patul pacientului și nu este normal ca, în timp ce majoritatea asistentelor lucrează conform normativelor, în tura de noapte ajungând să îngrijească până la 20 pacienți o asistentă,  în cadrul Compartimentului HIV acestea să deservească doar 2-3 pacienți pe tură, cu un spor de 55% aplicat la cele 8 ore”, a adăugat dr. med. Toma Sebastian, pujrtătorul de cuvânt al spitalului. 

Cu privire la acordarea sporului salarial specific, reglementat legal pentru personalul care are în îngrijire pacienții HIV, conducerea SCBIBv a afirmnat că, potrivit normei legale menționate mai sus, acest spor se va acorda proporțional cu timpul efectiv desfășurat la patul pacientului, conform prevederilor legale în vigoare.

„Prin urmare, niciodată nu s-a pus în discuție neacordarea acestui spor, inclusiv după o reorganizare a Compartimentului HIV”, au rectificat medicii menționați.

În Compartimentul HIV lucrează patru asistente, trei infirmiere și două îngrijitoare, câte una pe tură, pentru 152 de pacienți HIV internați pe durata unui întreg an calendaristic. 

Toate modificările de structură organizatorică se fac doar cu avizul de conformitate al Ministerului Sănătății și cu aprobarea Consiliului Județean Brasov, pe baza respectivului aviz. 

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 07 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8375   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0949   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3607   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4794   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0641   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4734   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.7700   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că braşovenii respectă măsurile stabilite de autorităţi împotriva răspândirii coronavirusului?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter