myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. ALERTĂ. Clase de elevi ÎNCHISE din cauza GRIPEI!!!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Deși nici o școală din Brașov nu a fost închisă, sunt probleme mari din cauza gripei.

Astfel, cursurile în mai multe clase din unele școli din oraș și județ au fost suspendate, copiii râmânând acasă, pentru că trei sau mai multi elevi s-au îmbolnăvit.

Școala Generală 5 a anunțat Primăria, sâmbătă dimineața, despre problema gripei, care a acționat rapid și a dezinfectat. Cele mai multe cazuri de gripă sunt la clasele mici, 0 - pregătitoare, 1 și 2.

Ministetul Educației și Cercetării a trimis și un comunicat către Inspectoratele Școlare Județene.

„Ca urmare a declarării epidemiei de gripă, Inspectoratele Școlare și unitățile de învățământ au obligația de a lua toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi:

1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

2. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică Județeană sau a municipului București.

3. În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.

4. Relizarea dezinfecției unității de învățământ se va face cu respectarea prevederilor notei MEC nr. 38/RLB/06.02.2020.

5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

6. Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se va asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea de acasă, etc.); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, etc, pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea infecțiilor respiratorii; revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

Recomandăm o colaborare strânsă între cadrele didactice și părinți în vederea identificării din timp a semnelor de îmbolnăvire și a întreprinderii măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitate.

Unitățile de învățământ și Inspectoratele Șcloare Județene vor colabora îndeaproape cu personalul din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică Județene în vederea monitorizării îmbolnăvirilor în rândul colectivității școlare.

Inspectoratele Școlare Județene au obligația de a informa zilnic Ministerul Educației și Cercetării până în ora 10.00 și între orele 14.00 - 16.00 în toate situațiile de îmbolnăviri apărute și numărul unităților de învățământ care își suspendă cursurile integral/parțial din această cauză”, a transmis MEC.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 03 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8286   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4674   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4858   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5775   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2400   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1524   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4689   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.4600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi alte localităţi din România vor intra în carantină?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter