myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Dr. Cristina Vecerdi: Înființarea centrelor de sănătate, punct primordial pe agenda de consilier local

  • Apreciez !Nu-mi place !-5
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Dr. Cristina Vecerdi, coordonatoarea UPU-SMURD Brașov și a Comisiei de Coordonare Medicală pentru Situații de Urgență COVID-19 a județului Brașov, a găsit astăzi răgazul de-a mulţumi, prin intermediul unui comunicat de presă, „tuturor celor care m-au creditat cu încrederea lor şi m-au votat în alegerile din 6 decembrie. Chiar dacă poziţia mea nu a fost eligibilă pentru Camera Deputaţilor vreau să asigur toţi braşovenii că proiectele pe care le-am prezentat în campanie rămân prioritare pe agenda mea de consilier local”.

Dr. Vecerdi s-a aflat pe lista de candidați pentru Camera Deputaților a PNL Brașov, după ce, în septermbrie 2020, a fost aleasă în Consiliul Local, din partea aceluiași partid.

„Înfiinţarea centrelor de sănătate constituie punctul primordial al acestei agende. Sănătatea noastră a tuturor depinde de modul în care prevenim apariţia bolilor, în felul în care ne îngrijim şi în posibilităţile noastre de a accesa servicii medicale de prima linie. Accesul la medicul de familie trebuie să se facă într-un mediu civilizat, să nu fie limitat la intervale de timp inconvenabile pentru populaţia activă. Servicii medicale de calitate pentru toată populaţia şi reducerea riscului financiar asociat îmbolnăvirii sunt priorităţile acestui proiect care implică pacienţi şi personal medical deopotrivă. În calitate de consilier local voi face toate demersurile pentru că proiectul centrelor de sănătate să fie cuprins în bugetul local din acest an”, a reiterat șefa UPU-SMURD.

Despre viitorul Spital Regional de Urgență

Dr. Vecerdi s-a referit și la faptul că s-a discutat şi se discută mult în spaţiul public despre Spitalul Regional de Urgenţă Braşov. „Acest proiect a fost demarat de administraţia locală liberală care a pus bazele şi a parcurs primele etape importante (stabilirea locaţiei, infrastructurii, studiu de prefezabilitate) în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi BERD. În prezent acest proiect se continua sub noua administraţie locală şi în calitatea mea de consilier local şi medic voi pune la dispoziţie toată experienţa mea profesională şi administrativă în realizarea noului spital. Între cele două proiecte există o legătură indisolubilă, având în vedere că existenţa unor centre de asistenţă medicală performanţa în fiecare cartier din Braşov va diminua impactul asupra serviciilor de urgenţă care vor putea să îşi utilizeze resursa umană şi materială în rezolvarea promptă a urgenţelor majore. Implicarea autorităţilor locale în dezvoltarea serviciilor de sănătate este dovedită prin creşterea calităţii acestor servicii în mai multe localităţi din judeţul Braşov. Am credinţa că municipiul Braşov nu va face excepţie de la această regulă”.

Medicul a reamintit că sub administraţia Consiliului Judeţean Braşov „s-au derulat numai în ultimii doi ani un număr de proiecte care au pus Brasovul în valoare pe harta sănătăţii din România. Accesarea de fonduri europene şi prin Banca Mondială a dus la finalizarea unor proiecte importante: reabilitarea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie şi a secţiei de noi-născuţi, reabilitarea şi dotarea Spitalului de Pediatrie, punerea în funcţiune într-un timp record a unei secţii de ATI de tip modular dedicat pacienţilor cu Covid 19, dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a Unităţii de Primire Urgente şi a ambulatorului integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă”, menționând că „o nouă Unitate de Primire Urgenţe la standarde europene şi cu dotări de ultimă oră va fi inaugurată în această primăvară la Braşov. Pot spune că sunt parte integrantă din acest proiect încă din momentul aplicării la Banca Mondială şi până în prezent”.

În final, dr. Vecerdi a subliniat: „Proiectele de succes necesită muncă în echipă, au nevoie de profesionişti şi de susţinerea autorităţilor locale sau guvernamentale, (...) trebuie să depăşească orgoliile şi să elimine asperităţile conjuncturale, doar astfel vor avea rezultatul aşteptat.


 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
-3 #1 Barbu Gh. 14-01-2021 19:13
Ce seamănă asta cu Șoșoacă! Și nu doar la muiană ci și la limbaj.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 28 Iul 2021
Euro   Euro   EUR   4.9197   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1624   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7767   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5538   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2319   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3133   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5154   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.8600   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Consideraţi că valul 4 de Covid va veni cu noi restricţii pentru populaţie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter