myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Avocatul Poporului, solicitare către ministrul Sănătății cu privire la spitalele din Brașov

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Avocatul Poporului s-a sesizat cu privire la situația din unitățile medicale din Brașov și îi solicită ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, să urgenteze măsurile de siguranță la incendii pentru spitalele brașovene, în contextul în care angajații ISU Brașov au descoperit mai multe nereguli.

Avocatul Poporului a semnalat că se încalcă dreptul la sănătate, iar riscul producerii unei tragedii de proporții, precum cele de la Piatra-Neamț și de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, unde mai mulți pacienți au decedat în urma unor incendii, este iminent.

Avocatul Poporului a publicat un raport privind deficiențele găsite de inspectorii de la ISU Brașov, în timpul controalelor.

Potrivit reprezentanților instituției, chiar dacă pompierii au făcut controale amănunțite și au dat termene precise de remediere a neconformităților, nu s-a schimbat nimic în spitale.

În perioada 18.11.2020- 18.12.2020 s-au făcut 13 controale la unitățile sanitare care dețin secții ATI, în județul Brașov și au fost constatate 98 de deficiențe, 4 fiind soluționate, iar 94 - sancționate (12 nereguli sancționate cu amendă însumând 116.500 de lei și 82 cu avertisment). „Una dintre problemele cele mai întâlnite, este personalul medical insuficient raportat la numărul de pacienți, făcând foarte dificilă evacuarea acestora în cazul unei situații de urgență”, se arată în raport.

S-a constatat că buteliile de oxigen nu sunt depozitate corespunzător, nu sunt marcate corespunzător butelii goale, respectiv butelii pline, iluminatul aferent căilor pentru evacuare nu este funcțional în totalitate. 

Alte deficiențe raportate: nu se asigurau condițiile privind limitarea propagării focului și fumului în interiorul construcțiilor, nu se asigură echiparea construcțiilor cu instalații de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor sau acestea nu funcționau, nu erau stingătoare, nu s-au prezentat documente din care să reiasă remedierea neconformităților constatate, personalul propriu nu cunoștea modul de organizare al intervenției etc.. Detalii privind fiecare unitate în care s-au găsit deficiențele menționate - AICI.

În evidențele ISU Brașov, unitățile sanitare cu paturi, din zona de competență, care funcționează fără a deține autorizație de securitate la incendiu sunt: Spitalul CFR Brașov, Spitalul Județean, Maternitatea, Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Copii, Spitalul Municipal Codlea, cel din Făgăraș, cel din Rupea, Săcele, cel de Psihiatrie și Neurologie Brașov. În domeniul privat, sunt enumerate: Clinica Santa Vie, Centrul Medical Unirea SRL - Spitalul Regina Maria, Vitalmed, Spitalul ICCO, Medlife.

În replică, ministrul Vlad Voiculescu a anunțat, din nou, că urmează reforma în sănătate, potrivit presei centrale. 

Autorizația de securitate la incendiu este un act administrativ emis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean sau București-Iflov. Acest document are rolul de a certifica că o construcție, o instalație tehnică sau alte amenajări îndeplinesc cerința securității la incendiu. Certificarea se obține în urma unor verificări pe teren și în urma unor verificări a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Potrivit art. 19 lit. c din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, obligația de a solicita și obține avizul și autorizația de securitate la incendiu aparține administratorului sau conducătorului instituției. El are, de asemenea, obligația să asigure în mod constant respectarea condițiilor care au stat la baza eliberării acestora. Mai multe informații pe acest subiect - AICI.

Foto - arhivă

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+1 #1 Barbu Gh. 16-02-2021 21:32
I.S.U. Brașov? Cu căcălecii și leontinii fără de liceu și serviciul militar executat? Ăia de 1,6 m. și 120 de kile?
Ce să facă acele greșeli ale naturii care mișună în structurile bugetare?

Chiar, cînd dispar toxinele pizidiste ca Weber, Susanu....?
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter