myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Echipamente medicale de peste 10 milioane de lei, pentru servicii sanitare mai bune

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Policlinica Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie va fi dotată în cursul anului 2021 cu echipamente şi aparatură moderne şi de înaltă calitate, achiziţionate de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări”, proiect care astfel „intră în linie dreaptă din punctul de vedere al implementării”, potrivit președintelui CJ, Adrian Veștea.

Adminsitrația județeană a anunţat că până în momentul de faţă au fost finalizate procedurile de achiziţie şi s-au semnat contractele de furnizare pentru opt loturi, însumând 52 echipamente medicale de specialitate şi 22 seturi de mobilier. Toate dotările şi echipamentele urmează să ajungă la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie Braşov în decurs de 90 de zile de la transmiterea de către CJ a comenzii către firmele furnizoare. Valoarea totală a echipamentelor cumpărate până acum se ridică la 5.712.334 lei, cu tot cu TVA.

„Pe lista echipamentelor destinate dotării Ambulatoriului de la Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie se regăsesc aparate extrem de necesare investigării, tratării şi recuperării pacienţilor din judeţul Braşov care se confruntă cu probleme neurologice. Între acestea, este de remarcat computerul tomograf de ultimă generaţie pe care urmează să-l achiziţionăm şi care va asigura o acurateţe deosebită a investigaţiilor imagistice, vitale în bolile neurologice”, menționează Adrian Veştea.

Sisteme robotizate pentru recuperare

Lotul nr. 1 - RX grafie şi scopie digitală, respectiv un sistem de radiografie digital, a fost câştigat de Siemens Healthcare SR, contractul fiind încheiat la valoarea de 1.034.110 lei (cu TVA). Pentru suma de 3.869.148 lei (inclusiv TVA), firma Elmed Medical SRL, care și-a adjudecat contractul pentru lotul 2, va furniza aparatură necesară recuperării pacienţilor, respectiv patru echipamente de testare cognitivă neuro-psihiatrică, un sistem robotizat tip exoschelet pentru recuperarea mersului, o bandă de alergare interactivă cu funcţie de analiză a mişcării, un sistem de recuperare neuromotorie pentru stimulare multisenzorială utilizând realitatea virtuală, un sistem tip exoschelet cu funcţie de evaluare şi tratament pentru afecţiunile neurologice ale membrelor superioare, un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului, două sisteme pentru recuperarea mâinii prin stimulare electrică funcţională, un sistem pentru recuperarea mersului prin stimulare electrică funcţională, precum şi un sistem de evaluare şi recuperare a echilibrului static şi dinamic.
În lotul 3 au fost achiziţionate de la SC Liamed SRL, contra sumei de 132.014 lei (inclusiv TVA) echipamente de recuperare acvatică (două lifturi mobile pentru bazin, două lifturi pentru transferul pacienţilor, o bandă pentru bazin şi două biciclete pentru bazin).

Echipamente pentru depistarea infecţiilor intraspitaliceşti

Un contract, în valoare de  31.148 lei (cu tot cu TVA), a fost semnat cu SC Medical Corp SRL, care va furniza echipamente pentru depistarea infecţiilor intraspitaliceşti (trei lămpi de examinare şi 11 lămpi UV), iar de la firma Liamed SRL vor fi achiziţionate echipamente de resuscitare în valoare de 151.261 lei cu tot cu TVA (un EKG portabil, cinci truse de resuscitare, cinci truse prim ajutor şi două defibrilatoare).
Printr-un alt contract, încheiat cu Medist Imaging & Poc SRL, va fi achiziţionat un ecograf musculoscheletal pentru suma de 210.630 lei (inclusiv TVA).
De la firma Elmed Medical SRL fi vor cumpărate echipamente de examinare generală în valoare de 95.081 lei cu TVA. Acest lot este format din otoscop, dinamometru, tensiometru cu manometru şi digital, ciocan de reflexe, set diapazon, abeslang RZ, abeslang 19/23 mm, lanternă reflexie, termometru, centimetru, oftalmoscop, Omega 500 – set Case+Mpack, precum şi stetoscop cu tensiometru, ciocan reflexe, diapazon, trusă de abeslanguri, termometru şi centimetru pentru cabinetul de neurologie.

Și mobilier medical

În ceea ce priveşte Lotul nr. 8, care cuprinde mobilierul medical pentru dotarea cabinetelor şi sălilor din ambulatoriu, firma câştigătoare este Eurodidactia SRL. Contractul de furnizare a fost încheiat la valoarea de 188.942,25 lei (cu TVA). Vor fi livrate seturi de mobilier pentru vestiare bărbaţi şi femei, seturi complete pentru cabinetele medicilor, rafturi de depozitare, mobilier necesar sălilor de aşteptare, set mobilier pentru portar, seturi complete pentru camerele asistentelor şi mobilier necesar cabinetului Eco Doppler.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor sanitare ale Ambulatoriului Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov prin achiziționarea de dotări” este de 10.572.694,23 lei (inclusiv TVA), din care valoarea finanțării nerambursabile alocate în cadrul Axei 8 a Programului Operaţional Regional 2014-2020 ajunge la 10.361.240,34 lei. 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
MB RAD Construct - Radiatoare Industriale

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 22 Oct 2021
Euro   Euro   EUR   4.9467   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2501   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8655   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.6354   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2435   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4449   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5292   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.0100   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va realiza noul Spital Regional de Urgență al Brașovului?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter