myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Alte echipamente medicale de ultimă oră, achiziționate pentru Ambulatoriul Județeanului

  • Apreciez !Nu-mi place !-2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

O nouă achiziție de echipamente și aparatură medicală destinată Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Brașov este finalizată de Consiliul Județean Brașov. 

Achiziția s-a realizat, şi de această dată, în baza unui proiect cu finanţare europeană, respectiv „Dotarea cu echipamente și aparatură medică a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, proiect aprobat în anul 2019, în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

Astfel, președintele Consiliului Județean Brașov a semnat astăzi contractele de furnizare pentru patru loturi de bunuri medicale. Aparatul RX de scopie şi grafie digital (Lotul 7) va fi furnizat de SC Editronic Internaţional SRL, valoarea contractului fiind de 1.188.298,30 lei.  Echipamentele medicale care fac parte din Lotul 8 vor fi asigurate de SC Brava Medical SRL, în schimbul sumei de 1.378.400,80 lei. Este vorba despre două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi şi lupe, cinci reflectoare cu picior şi 12 lămpi UV de sterilizare.  Furnizorul ecografelor din Lotul 9 de echipamente este SC Global Medical Solutions SRL, valoarea contractului fiind de 1.857.923,80 lei. Vor fi livrate un ecograf staţionar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă şi un ecograf staţionar. 

Mobilierul nonmedical (Lotul 6) urmează să fie livrat de firma SC Ovavinci SRL, contractul fiind în valoare de 38.432,24 lei. Aici sunt incluse banchete pentru sala de aşteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale, fiecare în număr de 12, plus mobilierul destinat recepţiei.  

Toate aceste bunuri vor fi livrate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, urmând să fie montate şi puse în funcţiune imediat ce cabinetele Ambulatoriului vor fi disponibile. În momentul de faţă, o parte din aceste spaţii sunt ocupate de Unitatea de Primiri Urgenţe. provizoriu, până când noua clădire a UPU va putea fi dată în folosinţă.  

Și o linie automată RT-PCR

Totodată a fost finalizată şi achiziţia unei linii automate RT-PCR pentru teste de biologie moleculară incluzând detecţia COVID-19 (Lotul 10), contractul de furnizare fiind în curs de semnare la nivelul Consiliului Judeţean. 

Aşadar, din totalul de 11 loturi de echipamente, aparate şi mobilier prevăzute în acest proiect şi pentru care s-au desfăşurat proceduri de achiziţie pe parcursul anului 2020, nouă loturi au fost adjudecate, iar patru dintre ele au ajuns deja la Spitalul Judeţean. Este vorba despre un computer tomograf (Lotul 1), 34 de echipamente medicale (Lotul 2), şapte echipamente oftalmologice (Lotul 4), un mamograf şi alte trei ecografe (Lotul 3). 

Pentru achiziţia componentelor mobilierului medical (Lotul 5) şi a platformei elevatoare destinate persoanelor cu dizabilităţi (Lotul 11), Consiliul Judeţean va relua procedurile în vederea identificării unor operatori economici care să întrunească cerinţele prevăzute în caietele de sarcini. 

Valoarea totală a proiectului de dotare şi utilare a Ambulatoriului Spitalului Județean este de 10.699.627,60 lei. El a fost accesat de Consiliul Judeţean Braşov în anul 2019, având finanţarea asigurată prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”. 

Proiectul cuprinde achiziția a 55 de tipuri de echipamente medicale, aparatură şi mobilier de specialitate (respectiv 191 de bucăți), cu care să fie dotate cele 12 cabinete din Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Brașov. 

„Aparatele, dispozitivele şi echipamentele medicale pe care le-am cumpărat cu bani europeni sunt de ultimă generaţie şi ele întregesc dotările moderne pe care dispun în prezent toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Ne-am consultat în permanenţă cu conducerea spitalului asupra necesităţilor din Ambulatoriu, în aşa fel încât să asigurăm cel mai performant instrumentar medical cu care să fie investigaţi şi trataţi pacienţii. Acelaşi lucru îl facem şi pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, ale cărei dotări sunt asigurate tot prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. Sunt convins că nu foarte multe spitale din România se pot lăuda cu echipamentele de care dispune acum Spitalul Judeţean. În acest an, cea mai importantă unitate spitalicească din judeţul Braşov va fi în integralitate modernizată, odată cu finalizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a Staţionarului Central şi de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe”, afirmă preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
0 #1 Barbu Gh. 05-08-2021 10:04
Bune și dotările ăstea, unele, dar, totuși, UNDE SUNT SPITALELE REGIONALE PROMISE ÎN CAMPANIILE ELECTORALE? UNDE SUNT???
Cu referire la aceste „linii automate RT-PCR”: deja O.M.S.-ul recunoaște imprecizia acestora. NOI DE CE LE IMPORTĂM??? DE CE??? Chiar ne batem joc de bani? Bani împrumutați, atenție, cu cele mai mari dobânzi de pe piață. Sau e musai să fie vândute proștilor și noi „ne mulăm” pe cerință? Bașca valoarea comisionului... .
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter