myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Maternitatea oferă noi servicii medicale, gratuite sau la prețuri modice

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

După o perioadă complicată, în care pandemia de coronavirus a dictat regulile, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” (Maternitatea) Braşov revine la normal şi îşi diversifică, prin Ambulatoriul de specialitate, serviciile de imagistică, depistare precoce a cancerului de sân şi depistare precoce a leziunilor displazice ale colului uterin.

„Încercăm să revenim la normalitate şi să redeschidem Ambulatoriul de specialitate al spitalului pentru pacientele noastre. A fost o perioadă dificilă în care multe femei şi-au neglijat starea de sănătate neîndrăznind sau neavând posibilitatea de a merge la medic, ceea ce pentru cazurile confirmate sau suspiciunile oncologice a însemnat pierderea unui timp preţios. Contractul semnat acum cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ne oferă posibilitatea să venim în sprijinul pacientelor şi să le oferim o gamă mai largă de investigaţii, demonstrând astfel că şi la un spital public pot beneficia de servicii de calitate, la preţuri modice, stabilite de CAS. Compartimentele de Radiologie şi Anatomie patologică au beneficiat de noi dotări în ultima perioadă, mulţumită colaborării foarte bune cu Consiliul Judeţean Braşov, ceea ce ne permite să concurăm serviciile private în ceea ce priveşte sănătatea femeii”, a afirmat managerul Maternităţii Braşov, dr. Mircea Preda.

Trei pachete de servicii

Potrivit acestuia, începând cu luna august, în cadrul Ambulatoriului de specialitate al unităţii sanitare, ca urmare a contractului de finanţare semnat cu Ministerul Sănătăţii prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov pe anul 2021-2022, sunt oferite trei pachete de servicii. Primul pachet pentru care a fost semnat contractul cu CAS se adresează pacientelor cu vârsta cuprinsă între 50 - 69 de ani care, cu bilet de trimitere de la medicul de familie, beneficiază de gratuitate prin decontare de la CAS Braşov pentru o mamografie digitală şi o ecografie mamară.
Cel de-al doilea pachet se adresează pacientelor cu vârsta de până la 50 de ani care, cu programare la numărul de telefon 0368/202019, de luni până vineri (între orele 8.00 – 13.00) pot accesa contra-cost mamografie digitală – preţ 70 lei, ecografie mamară – preţ 80 lei, ecografie abdominală – preţ 100 lei, ecografie tiroidă – preţ 70 de lei şi histerosalpingografie (HSG) – 280 lei.
Cel de-al treilea pachet se adresează tuturor pacientelor şi vizează depistarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin. Cu bilet de trimitere de la medicul de familie, pacientele beneficiază de gratuitate prin decontare de la CAS Braşov, pentru consultaţie de specialitate obstetrică-ginecologie, testare infecţie HPV, recoltare frotiu citovaginal, comunicare rezultat şi consiliere privind conduita în funcţie de rezultat.

Rezultatul investițiilor în dotări

Serviciile menţionate sunt oferite prin compartimentele de Anatomie Patologică şi Radiologie care au fost dotate cu aparatură achiziţionată cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Consiliului Judeţean Braşov, reuşind astfel să fie asigurat un act medical de înaltă performanţă în domeniu.  
Ca și celelalte spitale din municipiul Brașov, Maternitatea este în subordinea Consiliului Judeţean, care, în ultimii ani, a asigurat sume semnificative pentru realizarea unor investiţii la această unitate.  „Colaborarea pe care o avem cu conducerea Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Braşov este una foarte bună. Rezultatele se văd în investiţiile pe care le-am realizat pentru îmbunătăţirea dotărilor cu echipamente medicale şi pentru asigurarea unor condiţii spitaliceşti comparabile cu cele din spitalele private. Maternitatea Braşov este o unitate medicală care deserveşte nu doar judeţul Braşov, ci şi judeţele limitrofe, astfel că se află permanent în atenţia noastră”.

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter