#

myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Listă lungă de lucrări și achiziții la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Lucrările cuprinse în lista de investiții a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, aprobată de administraţia judeţeană pentru anul 2021, sunt în mare parte încheiate. În urma evaluării stadiului acestora, realizată la faţa locului de către Costel Mihai, consilierul personal al președintelui Consiliului Judeţean Braşov, împreună cu managerul spitalului, Monica Săbăduşi, concluzia este foarte bună: obiectivele de investiţii au fost în cea mai mare parte terminate sau au ajuns în fază finală de execuție.  

Printre proiectele deja realizate se află achiziția unui aparat de tomografie computerizată în valoare de 2.200.000 lei - care urmează să fie livrat până la data de 1 decembrie, înlocuirea cazanului centralei termice și a arzătorului - lucrare cu o valoare de 82.230 lei, igienizarea și reparațiile la casa scării și la spălătorie - lucrări care au costat 102.150 lei, precum și achiziționarea și punerea în funcțiune a unei servoscări pentru persoanele cu dizabilități, în valoare de 77.000 lei.
De asemenea, au fost cumpărate o licență software în sumă de 6.420 lei și un soft de preparare citostatice în valoare de 12.300 lei, pentru care termenul de instalare și testare este 31 decembrie 2021.
O altă achiziţie a fost cumpărarea şi livrarea unui echipament de neutralizare a deşeurilor medicale, care urmează să fie funcţionalizat imediat după achiziţionarea unui container, astfel încât să fie îndeplinite condiţiile de punere în funcţiune.
Alte două lucrări au termen de finalizare în luna octombrie. Este vorba despre reparațiile la instalația de încălzire, o investiție cifrată la 145.000 de lei, și despre lucrările complementare montării centralei termice, respectiv înlocuirea stației de dedurizare, a schimbătoarelor de caldură și a vasului de expansiune, a căror valoare ajunge la 103.040 lei.
Alt proiect important este cel de înlocuire a instalaţiilor de utilităţi - hidranți interior, rezervă, grup pompe, instalație detecție, instalație electrică, instalație de iluminat de siguranță, instalație încălzire centrală, instalație gaze naturale și racord apă, cu o valoare totală de 137.210 lei, care a fost executat aproape în totalitate, având în momentul de faţă un progres de 90%.
Mai sunt în desfăşurare două lucrări al căror termen final de execuţie este fixat pentru luna decembrie a acestui an. Astfel, reparația instalației de apă caldă și apă rece, proiect totalizând 142.650 lei, a fost finalizată parțial, iar în prezent se mai lucrează la canalizare, în timp ce contractul de reparaţii şi igienizare a Laboratorului de radiologie şi imagistică, a cărui valoare ajunge la 1.784.000 lei, a intrat şi el în implementare.
În ceea ce priveşte studiile necesare dezvoltării spitalului, contractul privind întocmirea Studiului de oportunitate pentru actualizarea Planului Urbanistic Zonal al Spitalului de Copii, în valoare de 196.000 lei, are termenul de predare a documentației stabilit pentru 31 decembrie 2021. Totodată, în perioada următoare va fi lansată procedura de achiziţie a elaborării documentaţiei tehnice necesare construirii clădirii în care va funcţiona Izolatorul de boli infecţioase şi viitoarea secţie de ATI.  

Alte achiziții sunt în procedură

Lucrările de reparaţii şi igienizări necesare la blocul alimentar, bucătăria dietetică, precum şi la anexele de la subsol, cu o valoare estimată de 700.000 lei, sunt în momentul de faţă în procedură de achiziţie.
De asemenea, urmează realizarea procedurilor de achiziție pentru întocmirea Actualizării Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție DALI aferente proiectului „Modernizare, reabilitare și echipare infrastructură servicii de sanitate”, proiect cu o valoare estimată de 150.000 lei.
Sunt mulţumit de stadiul proiectelor de investiţii pe care le-am aprobat în acest an la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. Sunt proiecte importante pe care echipa managerială le implementează cu fondurile alocate din bugetul judeţean, proiecte care vor îmbunătăţi şi mai mult calitatea actului medical realizat aici, reflectată în rezultatele deosebite obţinute de-a lungul timpului în tot ceea ce ţine de îngrijirea micilor pacienţi. Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov este o instituţie medicală de prim-plan la nivel naţional, printre cele mai valoroase din ţară, cu un personal medical dedicat şi o conducerea atentă şi aplecată mereu spre rezolvarea problemelor şi îmbunătăţirea dotărilor şi condiţiilor de acordare a asistenţei medicale”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Foto: proiectul de înlocuire a cazanului centralei termice și a arzătorului

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 24 Iun 2022
Euro   Euro   EUR   4.9471   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7699   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8974   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2447   Stagnare
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6188   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5294   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   123.4200   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Va reuşi Marin Mitran să aducă sponsorizări de 500 - 600.000 de euro la FC Brașov?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter