myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

O soluție pentru fiecare pacient: câte tipuri de implanturi dentare există?

  • Apreciez !Nu-mi place !+2
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Până la apariția tratamentului cu implanturi dentare, pacienții care se confruntau cu problema dinților lipsă aveau parte doar de soluții rudimentare, care îi scăpau numai parțial de neplăceri și care erau departe de a se compara, ca aspect sau funcționalitate, cu senzația oferită de dinții naturali.

Apoi, implanturile au reprezentat o adevărată revoluție în medicina dentară, deși la început nu erau recomandate oricui. Diferiți factori, precum starea de sănătate a fiecărui pacient sau dimensiunile osului maxilar, puteau încă să creeze probleme.

Tocmai de aceea, medicii au căutat în permanență noi soluții și au creat diferite tipuri de implanturi dentare, capabile să răspundă nevoilor specifice ale fiecărui pacient și să se potrivească fiecărei situații în parte. Astfel au apărut posibilități multiple de tratament. 

De ce e importantă dimensiunea unui implant?

Dimensiunile implantului sunt foarte importante și, în alegerea celei mai potrivite soluții, este nevoie să se țină cont de adâncimea și lățimea osului pacientului. Altfel, dacă implantul este mai mare decât lățimea osului, există riscul ca gingia să nu acopere ultimele spire, ceea ce ar favoriza infiltrarea bacteriilor și inflamarea zonei de contact cu osul.

Pe de altă parte, dacă diametrul ales ar fi prea mare, osul rămas în lateral s-ar dovedi prea subțire pentru a susține implantul și coroana, apărând riscul de resorbție osoasă și de dezgolire a șurubului implantat. 

Pentru ca totul să fie în ordine, trebuie ales, cu maximă atenție, unul dintre următoarele patru tipuri de implanturi dentare:

• mini-implanturile, care sunt foarte subțiri, cu grosimea cuprinsă între 1,8 și 3 milimetri. Ele se utilizează în spații înguste sau ca soluții provizorii, putând să ajute și la stabilizarea protezelor mobile.

• implanturile clasice au grosimea cuprinsă între 3 și 5 milimetri și înălțimea de 15 milimetri. Pot fi folosite pentru înlocuirea unui singur dinte, a mai multor sau a tuturor dinților de pe o arcadă. Sunt recomandate pentru susținerea lucrărilor fixe.

• tratamentul cu implanturi dentare Fast & Fixed se remarcă, după cum îi spune și numele, prin rapiditatea soluției oferite pacienților. Șuruburile se inserează în zone anatomice cu os dur și în poziții care pot să susțină o lucrare fixă cu ajutorul unui număr mai mic de implanturi. Este vorba de 6 la maxilar, respectiv 4 la mandibulă. Imediat după aceea, poate fi atașată o lucrare fixă provizorie. 

• implanturile zigomatice reprezintă o soluție deosebită, potrivită pentru pacienți care, în trecut, nu s-ar fi putut bucura de avantajele unei astfel de proceduri. Aceste implanturi dentare au cele mai mari dimensiuni și se folosesc în cazurile speciale în care cantitatea de os alveolar nu este suficientă pentru susținerea unei lucrări fixe. Atunci, ele se inserează deasupra osului maxilar și se ancorează în oasele pomeților, numite oase zigomatice. Le sunt recomandate pacienților care nu au suficient os din cauza unei resorbții severe a osului maxilarului și la care acesta nu poate fi refăcut prin proceduri de adiție osoasă.

Alte criterii de clasificare

În afară de mărime, medicii sunt atenți și la alte criterii, atunci când aleg tratamentul ideal pentru un pacient. De exemplu, trebuie decis care este cea mai bună metodă de atașare a coroanelor dentare: prin cimentare sau prin înșurubare.

De asemenea, există mai multe variante în funcție de suprafața de contact cu osul, de la cele perfect netede până la cele cu diferite grade de rugozitate, acestea din urmă permițând celulelor osoase să se dezvolte în zona de contact, oferind o mai bună integrare.

Dacă te confrunți cu problema dinților lipsă, mergi cu încredere la un cabinet stomatologic! Cu ajutorul specialiștilor, vei găsi cel mai bun tratament cu implanturi dentare, de ale cărui avantaje te vei bucura timp îndelungat!

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
husqvarna

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 20 Mai 2022
Euro   Euro   EUR   4.9477   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.6725   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8325   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.8048   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2453   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.6568   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5297   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   128.6400   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Ar trebui relaxate sancțiunile împotriva Rusiei pentru a se preveni o criză alimentară severă?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter