myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Pregătire gratuită pentru bacalaureat

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Pentru al cincilea an consecutiv, Universitatea Transilvania din Braşov organizează pregătirea gratuită la matematică şi la limba și literatura română pentru elevii care susţin în această vară examenul de bacalaureat.
Meditațiile sunt oferite de profesori de la catedrele facultăţilor de profil şi au în vedere, pe lângă pregătirea temeinică a viitorilor absolvenți de liceu, şi acomodarea lor cu mediul și stilul universitar. Orele vor începe în luna martie, iar la ele pot lua parte atât elevii de clasa a XII-a, cât şi cei din clasa a XI-a. Potrivit conducerii Universităţii Transilvania, sprijinul oferit de profesorii de matematică şi literatură s-a reflectat în anii care au trecut în numărul mare de absolvenţi care au devenit studenţi la facultățile din Braşov.
„Au fost zeci de studenţi participanţi la fiecare din aceste cursuri şi cred, dacă nu mă înșel, că mai mult de jumătate, fiind şi elevi braşoveni, au devenit studenţii noștri. Aș putea să vă spun că procentajul celor care promovează examenul de bacalaureat din județul Braşov şi devin studenţi ai Universităţii Transilvania în ultimii ani a fost undeva la peste 60%”, a declarat rectorul Universităţii „Transilvania”, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.
La limba şi literatura română cursurile vor începe în 3 martie, la ora 16.00 şi se vor desfăşura în corpul T (foto 1). Vor fi în total şapte cursuri, organizate în fiecare zi de vineri, până în 19 mai.
„Un lucru foarte important este că ei pot exersa rolul de student înainte de a veni efectiv la facultate. Este, deci, un proces de cunoaştere reciprocă, ceea ce va face ca adaptarea lor la viaţa de student să fie mai bună. Cursurile se vor baza pe gândirea critică, nu vor învăţa să memoreze, ci să treacă prin propriul filtru informaţia”, a spus conf. dr. Adrian Lăcătuş, decanul Facultăţii de Litere.
La matematică, elevii sunt aşteptati să participe la 14 cursuri, în perioada 2 martie – 15 iunie, în Corpul P (foto 2), în fiecare zi de joi, dar de la ora 18.00. Cursurile se vor axa şi pe rezolvarea variantelor de teste de bacalaureat.
„Scopul desfăşurării acestor cursuri este de a-i ajuta pe tineri şi de a le oferi o pregătire suplimentară pentru examenul de bacalaureat. În ultimii ani a fost înregistrată o scădere a numărului celor care au promovat bacalaureatul, iar o bună parte dintre elevi au reclamat volumul mare de învăţare sau subiectele dificile la examen. Tocmai de aceea, cadrele didactice ale facultăţilor de Litere şi de Matematică şi Informatică, prin experienţa lor profesională şi didactică vin în întîmpinarea nevoilor elevilor, cu explicaţii şi exerciţii suplimentare pentru o mai bună şi uşoară înţelegere a materiei pentru bacalaureat”, au mai spus reprezentanții Universităţii prin vocea purtătorului de cuvânt, Mirela Cornea.

Aveți mai jos programul:

PROGRAMAREA TUTORIALELOR DE PREGĂTIRE PENTRU EXAMENUL DE BACALAUREAT LA DISCIPLINA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ, EFECTUATĂ DE PROFESORII FACULTĂȚII DE LITERE

în anul școlar 2016-2017

Nr. crt. Tematica tutorialelor Profesori coordonatori Data Ora Sala
1. Utilizarea adecvată a strategiilor de comprehensiune şi de interpretare, a modalităţilor de analiză tematică, structurală şi stilistică în receptarea textelor literare şi nonliterare Conf. dr. Ana ENE 03.03.2017 16:00 – 18:00 TP4
2. Opera prozatorilor interbelici Conf. dr. Mihai IGNAT 10.03.2017 16:00 – 18:00 TP4
3. Utilizarea corectă şi adecvată a limbii române în diferite situaţii de comunicare Conf. dr. Stanca MĂDA 17.03.2017 16:00 – 18:00 TP4
4. Argumentarea în scris şi oral a unor opinii în diverse situaţii de comunicare Prof. dr. Răzvan SĂFTOIU 24.03.2017 16:00 – 18:00 TP4
5. Opera marilor clasici Lect. dr. Dan ȚĂRANU 05.05.2017 16:00 – 18:00 TP4
6. Opera poeților canonici Lect. dr. Dan ȚĂRANU 12.05.2017 16:00 – 18:00 TP4
7. Punerea în context a textelor studiate prin raportare la epocă şi la curentele şi epocile culturale/literare

Prof. dr. Rodica ILIE

19.05.2017 16:00 – 18:00 TP4

Pentru matematică, aveți programul în galeria foto.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 23 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2218   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7704   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5640   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2383   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are nevoie de o Sală Polivalentă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter