myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Învăţământul dual se extinde! Vor fi pregătiţi tineri în calificarea «instalații tehnico-sanitare și de gaze»

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul George Scripcaru s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții ENGIE România, ai Asociației Hands Across România și cei ai Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, pentru a discuta despre înființarea unor clase profesionale în sistem dual, la această unitate de învățământ, cu sprijinul financiar al companiei de energie.

Recrutare Autoliv Brasov

„Astăzi am avut o discuție cu cei de la ENGIE România pentru a stabili etapele şi obligațiile fiecăreia dintre părți pentru înființarea și dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual la Colegiul Mircea Cristea, începând cu anul școlar 2019-2020. Într-o primă etapă, cei de la ENGIE România vor susține înființarea unei clase cu 28 de elevi pentru calificarea «instalații tehnico-sanitare și de gaze»”, a declarat edilul.

Ca și la celelalte proiecte de învățământ dual, Primăria va suporta costul lucrărilor de reparații ale sălilor de clasă și atelierelor, iar ENGIE România va face dotările cu bancurile de lucru, utilajele și echipamentele necesare.  

„Noi am prevăzut în proiectul de buget, atât la capitolul investiții, cât și la cel de reparații, peste 500.000 de lei pentru acest colegiu. Celor de la ENGIE România le-am spus că au toată susținerea mea pentru implicarea lor în dezvoltarea acestui sistem de învățământ profesional, mai ales că înfiinţarea şcolilor profesionale în sistem dual este un proiect necesar pentru dezvoltarea economică a oraşului nostru, pentru că o resursă umană bine pregătită profesional creşte atractivitatea unei zone din punctul de vedere al investitorilor. În același timp, cum am spus-o de mai multe ori, este un proiect de suflet pentru mine, în care cred foarte mult. Anul acesta vom începe sigur cu înființarea unei clase, dar noi ne-am arătat disponibilitatea de a îi sprijini pe cei de la ENGIE România pentru înființarea mai multor clase, astfel încât să fie acoperit necesarul de forță de muncă, bine pregătită profesional, la nivelulul acestei companii”, a adăugat Scripcaru la finalul întâlnirii. 

Reprezentanții ENGIE România au precizat că Brașovul este al doilea oraș, după București, în care se implică activ în susținerea învățământului profesional dual, prin proiectul educațional „Energie pentru meseria mea”.

„Anul 2018 reprezintă începutul implicării noastre în pregătirea viitorilor angajați ai companiei, prin înființarea și susținerea financiară a două clase în sistem de învățământ dual la Colegiul Tehnic Mihai Bravu București. Începând cu anul școlar 2019-2020 vom extinde programul și în Brașov, prin înființarea unei clase cu 28 de elevi la Colegiul Tehnic Mircea Cristea. În perioada următoare vom începe o campanie de informare a elevilor și părinților din Brașov, dar și din județele apropiate - Argeș, Dâmbovița, Prahova și Covasna - cu privire la oferta noastră. Oferim elevilor un pachet atractiv constând în burse de studiu în valoare de 500 de lei lunar, în plus față de cei 200 de lei oferiți de stat, precum și bursă de merit în valoare de 200 de lei. La toate acestea, se adaugă condiții excelente de practică, asigurarea unei mese calde/zi la locul de practică, asigurarea cazării sau a transportului pre-urban”, conform promisiunilor companiei.

La finalul ciclului de învățământ, elevii obțin calificarea pentru meseria de instalator și au oportunitatea de a se angaja în cadrul unui Grup cu o expertiză în domeniu la nivel internațional.

Elevii interesați se pot înscrie în perioada 24-26 iunie. Pentru anul şcolar 2019-2020, susţinerea clasei de la Colegiul Tehnic Mircea Cristea implică o investiție din partea ENGIE România de 100.000 de euro.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
Terapii Leia

Poza zilei

 

Video-ul zilei

 

Citește ziarul

Radio TexFm


Anunturi MyTEX
Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Lun, 20 Mai 2019
Euro   Euro   EUR   4.7607   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2653   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4399   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.2267   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2376   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1737   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4341   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   145.8900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că ultimele „lansari” de autstrăzi fac parte din campania electorală?

Cele mai comentate

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter