myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Trei licee cu zero promovați la simularea Bacalaureatului

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Chiar dacă notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se trec în catalog decât la solicitarea elevilor, ele sunt în bună măsură un indicator al cunoştinţelor și abilităților dobândite de liceeni, dar mai ales a interesului pe care îl au față de această „repetiție generală”. Reamintim, 41% dintre elevii brașoveni de a XII-a care au participat la simulare ar putea obține diploma de bacalaureat, fiindcă au obținut medii peste 6.00. Conform regulamentului, este suficientă nota cinci pentru fiecare probă, dar media minimă trebuie să fie cu un punct mai mare.

MyTex - Stiri Online Brasov

Totuși, în acest an, la simulare, nici un colegiu din județ nu a avut un procentaj de reușită de 100%. Chiar şi cele mai bune unităţi şcolare au avut câţiva „picaţi”, cum este de exemplu Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”, situat pe primul loc opt elevi fiind respinși, dar și 28 absenți din 168 de viitori absolvenți. Într-un top al liceelor cu cea mai bună rată de promovare, Colegiul „Radu Negru” din Făgăraş devansează, e drept că la distanță mare de primul loc, colegii considerate mai bune, din municipiu, precum „Moisil” sau „Honterus”.
Concret, clasamentul (foto 2 și 3) arată astfel: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” Braşov -  94,29% dintre elevi cu medii peste 6.00; Colegiul Naţional „Radu Negru” Făgăraş  – 73,94%; Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă” Braşov - 71%; Colegiul Național „Unirea” Brașov - 63.83%; Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” Brașov - 62.89%, Liceul „Andrei Mureșanu'” Brașov - 62.65%, Liceul Teoretic „Johannes Honterus” Brașov - 60.82%; Colegiul de Științe „Grigore Antipa” Brașov - 58.62%. Top 10 se închide cu Liceul Teoretic „Mitropolit Ioan Mețianu” Zărnești, cu doar 46.15%.

20 licee cu maxim opt elevi promovați

La polul opus, sunt şi trei licee în care nici un elev nu a reuşit să obţină note cu care să închege o medie de 6.00, cu care ar fi fost considerați promovat. Dar, în total, 20 unități au câte 1-2 sau maxim opt elevi cu medii care le-ar aduce diploma de Bacalaureat. Zero elevi promovați au Colegiul Tehnic „Transilvania” Braşov (foto); Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov și Colegiul Tehnic „Alexandru Bărbat” Victoria. Câte un promovat au Liceul Teoretic „Zajzoni Rab Istvan” Săcele, Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” Prejmer, Liceul Tehnologic „Malaxa” Zărnești, Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea” Făgăraș. Câte doi, Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ” Braşov , Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov și Liceul „Petru Rareș” Feldioara.

Citiți și:

BRAȘOV. Doar 41% dintre elevii de a XII-a ar lua acum Bacalaureatul

BAC 2019. Peste 60% dintre elevi au picat simularea

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 29 Mai 2020
Euro   Euro   EUR   4.8426   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3517   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3509   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5273   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2496   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1635   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4760   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.8600   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi mulţumiţi de ritmul lucrărilor la pasajul Fartec?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter