myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Update BAC 2019. Subiecte dificile la matematică! Nici istoria nu a fost ușor de tratat

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Update BAC 2019. Cele patru tipuri de subiecte și baremele de notare la matematică

---

Update

Emoții mari pentru absolvenții de liceu. Cei care au terminat pe filierele real, tehnologic sau vocațional, anumite profiluri, au avut la proba obligatorie a profilului subiecte la Matematică. Ca de obicei, examenul s-a dovedit a fi cel mai dificil.
Potrivit unor surse, cei de la real mate-info au avut de rezolvat un subiect foarte greu și mulți dintre cei care au dat bacalaureatul au părăsit sala fără să-l rezolve.
E vorba de o intersecție de funcție, o probabilitate, un exercițiu de identitate trigonometrică și un exercițiu în care să arate că un numar e întreg. La al doilea subiect au primit o matrice, să calculeze determinantul și un polinom, asta în timp la al treilea subiect au primit un exercițiu prin care să facă monotonia unei funcții și o integrală.

Nici pentru absolvenții de liceu care au la proba obligatorie a profilului istoria nu a fost un examen chiar ușor. Ei au avut de rezolvat mai multe cerinţe pornind de la un text despre comunismul românesc, Ceaușescu şi Uniunea Sovietică la subiectul I. La subiectul al doilea, tema a fost Revoluția de la 1848 în Țările Române. La subiectul al III-lea, candidații au avut de scris un eseu pe tema spaţiului românesc în perioada Evului Mediu.

În județul Brașov, 2.251 de candidați s-au prezentat în sălile de examen. 664 au susținut proba de istorie, iar alți 1.587 au susținut examen la matematică. Asta înseamnă că au absentat câteva sute (2.800 sunt pe ansamblu înscriși), dar cei din promoțiile anterioare pot susține doar probele picate sau cele la care vor notă mai mare. Nu au fost înregistrate incidente nici în organizare, nici pe parcursul celor trei ore de examen.

Subiectele integrale și baremele de evaluare și de notare a Bacalaureat 2019 vor fi disponibile pe myTEX.ro, după ce vor fi comunicate de Ministerul Educației (după ora 15.00).

---

Astăzi, candidații la Bacalaureat au de susținut, în marea majoritate, la proba obligatorie a profilului pe care l-au absolvit, examenul la matematică, disciplină la care sunt elaborate patru tipuri de subiecte, diferențiate după profil: unul pentru cei de la filiera teoretică (profil real matematică-informatică) și filiera vocațională (profil militar), unul pentru filiera tehnologică - profilul tehnic, unul pentru filiera teoretică (profil științele naturii) şi altul pentru filiera vocaţională (pedagogic - învăţători).  Examen la istorie susțin cei absolvenții de la filiera teoretică (profil umanist) şi filiera vocaţională (cei de la profil artistic, sportiv, teologic, pedagogic - exceptând învăţătorii) .
Bacalaureatul de vară se încheie în 4 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării. Afișarea primelor rezultate este programată pentru 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie. 

Foto: arhivă

Citiți și:

Update BAC 2019. 58 de brașoveni vor diplomă bilingvă, așa că au susținut o probă specială

 Update BRAȘOV - BACALAUREAT 2019. Totul despre examene, subiecte, note, contestații!!!...

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 23 Oct 2020
Euro   Euro   EUR   4.8744   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1145   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3849   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5485   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2417   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1373   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4922   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   133.9400   Creștere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!
Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter