myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BAC 2021. Măsurile sanitare au fost relaxate, cele antifraudă nu

 • Apreciez !Nu-mi place !+3
Poze
Video
 • Poze
 • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

3.304 candidați sunt înscriși pentru a susține examenul național de bacalaureat în Brașov, în sesiunea iunie-iulie 2021, 2.840 sunt absolvenți din promoția curentă și 464 din promoții anterioare. Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar al Județului (IȘJ) Brașov, a precizat că, din 3.508 înscriși la începutul anului școlar în clasele XII/XIII, 2.987 au promovat. Cei mai mulți nepromovați sau promovați dar neînscriși provin din învățământul seral sau cu frecvență redusă.

În județul Brașov au fost organizate 16 centre de examen, 12, în municipiul Brașov, două în municipiul Făgăraș, unul în orașul Râșnov și unul în orașul Rupea.

Accesul candidaților în sălile de examen este permis, în zilele în care sunt programate probele scrise, începând cu ora 8.00 și până la ora 8.30. Examenul va începe la ora 9.00 și va dura 3 ore. Candidații vor fi dirijați de asistenți direct către locul destinat, în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, alfabetic.

Ca și în anul precedent, nivelurile de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale au fost echivalate/recunoscute după o metodologie elaborată de Ministerul Educației. 

Examenul va încpe astăzi cu proba scrisă la Limba și literatura română. Celelalte probe scrise sunt programate în zilele următoare, astfel: 29 iunie - Proba obligatorie a profilului (proba E.c), 30 iunie - Proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d) și 1 iulie – proba scrisă la Limba și literatura maternă (proba E.b).

Primele rezultate vor fi comunicate în data 5 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12.00 - 18.00. Acestea vor fi soluționate în perioada 6 - 9 iulie. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Ghidul pentru reușita la examen

Absolvenții de liceu trebuie să respecte o serie de reguli pentru a putea obține fără probleme diploma de BAC. Ministerul Educației a publicat ghidul examenului de bacalaureat din acest an. Acesta conține informații începând cu ora intrării în săli, modul de completare a foilor de examen, de corectare a greșelilor, dar și avertismente pentru a preveni frauda la BAC

 • ​Probele scrise încep la ora 09:00. Accesul în centrul de examen se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza actului de identitate.
 • Este interzis să introduci în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala stabilită de comisia de bacalaureat. Dacă refuzi depozitarea acestora, nu vei fi primit în examen.
 • Nu poți avea, în sala de examen, asupra ta, în penar sau în banca în care ești așezat, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, în sala de examen, este interzis să ai asupra ta, în penar sau în bancă, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alți candidați/asistenți din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.
 • Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preșdintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
 • Dacă ai materiale/obiecte nepermise nu le lua în sala de examen. Vei fi îndrumat spre sala de depozitare a acestora. Vei primi o punga/plic în care să le introduci, împreună cu o declarație-tip în care se mentionează numele și prenumele, precum și obiectele personale depozitate.
 • După ce ai trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), te deplasezi spre sala de examen, unde ești repartizat, conform tabelelor afișate.
 • Trebuie să citești extrasele din Metodologie afișate pe ușa sălii de examen și să nu stationezi pe holuri mai mult de 5-7 minute.
 • Vei ocupa locul în bancă, respectând regula "câte unul în banca", în ordine alfabetică, în functie de disciplina și de tipul de subiect primit, conform listelor afișate la avizier / pe ușa sălii de examen.
 • Vei primi o coală de hârtie tipizată, pe care îți vei scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și vei completa citetțcelelalte date de pe colțul ce urmeaza a fi lipit.
 • Înainte de distribuirea subiectelor în săli, asistenții îți vor explica modul de desfășurare a probei și modul de completare a datelor personale pe foaia tipizată.
 • Vei primi atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu stampila Bacalaureat 2021 - C.E." câte îți sunt necesare.
 • Atentie: înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate în afara rubricii care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.
 • În timpul probelor scrise este interzis să comunici cu ceilalți candidați sau cu exteriorul, să copiezi, să transmiți materiale care permit copiatul sau să schimbi cu colegii foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.
 • Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală.
 • Poti părăsi sala, doar dacă predai lucrarea scrisă și semnezi de predarea acesteia, cel mai devreme după o ora și jumătate.
 • În cazuri excepționale, dacă te simți rău, poți solicita părăsirea temporară a sălii. Vei fi însoțit de unul dintre asistenti, pâna la înapoierea în sala de examen. În aceasta situatie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.
 • Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.
 • Pentru elaborarea lucrarii scrise, vei folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor si a desenelor vei folosi numai creion negru. Pentru probele scrise la disciplinele „Matematica" si „Geografie", poti sa utilizezi instrumente de desen.
 • Se foloseste numai hârtia distribuită candidaților de către asistenți.
 • Dacă dorești să corectezi o greșeală, taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală.
 • La expirarea celor trei ore acordate, predai lucrarea în faza în care se află, fiind interzisă depășirea timpului stabilit. Trei candidați rămân în sală până la predarea ultimei lucrari.
Măsuri de siguranță epidemiologică:
 • În centrele de examen vor exista echipamente și materiale de protecție;
 • lntrările/ieșirile și sensul de deplasare pe coridoare vor fi semnalizate corespunzător. Punctele de acces/iesire și culoarele vor fi dezinfectate în mod regulat;
 • În sălile de clasă în care se desfășoară probele, locurile se stabilesc astfel încat să existe între candidați o distanță de 1 metru unul față de celalalt, pe rânduri și între randuri;
 • În situația în care acest lucru nu se poate realiza, se va asigura distanțarea maximă posibilă;
 • Fiecare persoană care intră în școală va primi câte o mască la sosire și, dacă solicită, 1 la plecare;
 • Sălile de clasă vor avea dezinfectanti pentru mâini;
 • În incinta centrului de examen se va purta obligatoriu masca de protecție;
 • Colectarea măștilor purtate se va face în locuri special amenajate și semnalizate;
 • Este interzis schimbul de obiecte personale;
 • Centrele de examen vor beneficia de asistență medicală.
 
Atenție!
 
Candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați „eliminati din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competentelor lingvistice și digitale. Se consideră că acești candidați nu au promovat examenul de bacalaureat.
Candidatii care au fast eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativa de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Barbu Gh.
+6 #1 Barbu Gh. 28-06-2021 06:56
Purtatul botniței nu este măsură „sanitară”. Este o batjocură
inventată de waxerii nenorociți, scuzat fie-mi pleonasmul, pentru a
fura sume uriașe de bani și de a polua mediul înconjurător.

Noi să n-o uităm pe nebuna cu botnița, Mengele cu fustă,
„profesionista” moldovan. Da, da, anormala aia care voia să
nenorocească toți copii obligându-i să poarte acele botnițe! ȘI CARE
VOIA SĂ PUNĂ ÎN CARANTINĂ ÎNTREAGA ȚARĂ.

Nu, nu, astfel de derapaje de la normalitate nu trebuie uitate și iertate!!!
Citat | Raportează către un administrator
Willy
-9 #2 Willy 28-06-2021 11:19
Citez pe Barbu Gh.:
Purtatul botniței nu este măsură „sanitară”. Este o batjocură
inventată de waxerii nenorociți, scuzat fie-mi pleonasmul, pentru a
fura sume uriașe de bani și de a polua mediul înconjurător.

Noi să n-o uităm pe nebuna cu botnița, Mengele cu fustă,
„profesionista” moldovan. Da, da, anormala aia care voia să
nenorocească toți copii obligându-i să poarte acele botnițe! ȘI CARE
VOIA SĂ PUNĂ ÎN CARANTINĂ ÎNTREAGA ȚARĂ.

Nu, nu, astfel de derapaje de la normalitate nu trebuie uitate și iertate!!!

Purtatul mastii nu este o masura sanitara, puurtatul mastii ESTE o masura de PROTECTIE SANITARA. Dar, ce sa ii faci... Asta e stilul trollist putinist: cuvinte scoase din context, adevaruri spuse pe jumatate si puse in diverse forme, etc. Propaganda putinista via barbughe. Sfatul lunii si sfatul anului: nu va mai uitati in gura latraului propagandist barbughe. Ca va dauneaza grav sanatatii. La propriu.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 08 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9210   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8330   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8375   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0392   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2491   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7446   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5160   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   125.2200   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter