myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BAC 2021. Primele rezultate. Dacă vreți să depuneți contestații...

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Actualizare

Emoțiile s-au risipit. Ministerul Educaţiei a publicat cu puţin timp în urmă rezultatele, înainte de contestaţii, ale examenului de Bacalaureat 2021 sesiunea de vară.

Rezultatele candidaţilor braşoveni, doar în ordinea mediilor, ele fiind anonimizate sub formă de coduri, le găsiți aici.

Știrea inițială

Absolvenţii de liceu, dintre care circa 3.300 de brașoveni, ce au participat la sesiunea de vară a Bacalaureatului 2021, își vor afla astăzi notele.

Pe myTEX.ro, veţi găsi imediat ce vor fi disponibile, rezultatele candidaţilor braşoveni, doar în ordinea mediilor, pentru că, la fel ca la Evaluarea Națională, acestea sunt anonimizate, pentru al doilea an consecutiv. Acestea vor fi făcute publice până la ora 12.00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, astăzi, în intervalul orar 12.00 - 18.00. Este recomandat să cântăriți bine decizia, deoarece de patru ani este admisă orice contestație, dacă apare o diferență de notare între comisii, nemaiexistând un punctaj minim de la care se modifică nota după reevaluare. Însă admiterea contestației poate aduce atât creșterea dorită, cât și scăderea notei inițiale, ba, chiar mai rău, „picarea”  candidatului, cum s-a întâmplat în cazul colegilor mai mici (detalii: Update BRAȘOV. Un elev a „picat” și cinci au note mai mari cu un punct la Evaluarea Națională)

De altfel, în acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

AICI găsiți subiectele complete și baremele de evaluare și de notare, pentru a vă putea verifica înainte de depunerea contestației

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ: recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale (anul acesta, ca și în 2020, au fost echivalate); susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Notele de la bacalaureat sunt cu atât mai importante cu cât cântăresc mult la admiterea în învăţământul superior, cu puține excepții, fiind singurul criteriu pentru intrarea la facultate.

Rezultatele finale vor fi anunțate vineri, 9 iulie.

Credit foto: Digi24

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Vi, 12 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8909   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7450   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7696   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0380   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2455   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7206   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5007   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Consideraţi că şi primarul Coliban este vinovat de mirosurile din oraş?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter