myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Un BRAŞOVEAN în Consiliul de Etică şi Management Universitar

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a aprobat prin ordin constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) și Regulamentul de organizare și funcționare aferent acestui organism consultativ al Ministerului Educației.
Potrivit comunicatului ministerului, misiunea Consiliului de Etică și Management Universitar este dezvoltarea culturii etice și a integrității în universitățile din România. În acest sens, consiliul va determina și sprijini universitățile să pună în practică, în mod organizat, transparent și eficient, politicile de etică și integritate universitară, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.
„Consiliul de Etică și Management Universitar se pronunță asupra litigiilor de etică universitară și analizează cazurile referitoare la abateri de la normele de etică și management universitar, în urma sesizărilor făcute de persoane fizice/juridice sau prin autosesizare, după ce subiectul lor a fost analizat în cadrul facultății/universității. Termenul de investigare a sesizărilor este de trei luni de la data înregistrării acestora”, se arată în comunicatul ministerului.

Consiliul de Etică și Management Universitar are 11 membri desemnați autonom de Consiliul Național al Rectorilor - prof. univ. dr. Bogdan Ovidiu Popescu (UMF „Carol Davila” Bucureşti), prof. univ. dr. Tudor Prisecaru (Universitatea Politehnică Bucureşti) şi prof. univ. dr. Emil Stoica (Universitatea „Transilvania”, Braşov) - foto, stânga; Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice - prof. univ. dr. Doru Pamfil (USAMV Cluj-Napoca), prof. univ. dr. Marian Popescu (Universitatea Bucureşti) şi prof. univ. dr Carmen Tamara Ungureanu (Universitatea „A. I. Cuza”, Iaşi), Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior - prof. univ. dr. Ioan Ianos (Universitatea Bucureşti); Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior - prof. univ. dr. Răzvan Teodorescu (USAMV Bucureşti), Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice - prof. univ. dr. Gabriela Cîrjă (UT „Gheorghe Asachi”, Iaşi), iar din partea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare, prof. univ. dr. Mircea Bob (Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca). Federaţiile naţionale studenţeşti au şi ele un reprezentant în Consiliul de Etică şi Management Universitar, în persoana lui Vlad Dan Chereches, de la Alianţa Naţionala a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).
Cu excepția reprezentantului organizațiilor studențești, membrii CEMU trebuie să fie cadre didactice și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar sau cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate. Mandatul membrilor este de 4 ani indiferent de eventuale întreruperi. Ulterior constituirii, consiliul își va alege președintele și vicepreședintele și va numi un secretar general.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


VEO

Curs BNR

Vi, 16 Apr 2021
Euro   Euro   EUR   4.9243   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1120   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.6647   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4730   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2303   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.2874   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5177   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.4700   Scădere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va reuşi USR-PLUS să producă schimbarea premierului Florin Cîţu?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter