myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Ziua Universității Transilvania se sărbătorește... zece zile

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ziua Universităţii Transilvania din Brașov, stabilită pe 1 Martie, este sărbătorită şi în acest an, eveniment ajumgând la a șaptea ediție și fiind marcat de numeroase evenimente cu caracter științific, cultural-artistic și sportiv la care sunt așteptați să participe studenți și profesori ai universității, dar și persoane interesate de manifestările organizate în această perioadă.
Timp de mai bine de o săptămână (între 26 februarie și 7 martie) vor avea loc diferite evenimente dedicate Zilei Universității, cele mai multe fiind concentrate pe 1 martie, la nivel de Universitate, dar și în fiecare facultate.
Astfel, vineri, manifestările la nivel de Universitate debutează la Aula Universității cu campionatul de șah al Universității. Mediateca Norbert Detaeye îi invită pe brașoveni să descopere „Cartea cea frumoasă”, un eveniment prezentat de doi designeri de carte renumiți: Alexandru Șchiopu și Cristina Sabău, din București, care vor discuta despre știința și arta graficii de carte. Literatura iese și anul acesta în oraș. Facultatea de Litere organizează un nou program de lecturi publice de poezie, proză și dramaturgie ale studenților, absolvenților și profesorilor, eveniment care se va desfășura  în mai multe librării din centrul orașului. Pe parcursul întregii zile la Centrul Multicultural poate fi vizitată expoziția: „Parcuri americane de Dan Dinu”. Liceeni brașoveni de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Liceul Teoretic „Johannes Honterus” vor participa la Laboratorul de Creativitate / Centrul de Valorificare și Transfer de Competențe la o întâlnire alături de lideri de la companii multinaţionale care au au unităţi de producţie la Braşov. Seara se va încheia cu recitalul „Magia muzicii și a cuvântului” susținut de Mihai Teacă – student al Facultății de Muzică, care face parte din Stagiunea de concerte a universității, recital organizat de Centrul Muzical.
La nivel de facultăți, pe parcursul zilelor ce preced, dar și după data de 1 martie sunt organizate ateliere, workshop-uri tematice, seminarii, simpozioane, dezbateri, expoziții, concursuri și spectacole. Cei interesați pot afla cum se construiește un aeromodel funcțional, cum se proiectează digital și se imprimă 3D, dar și cum se acordă suportul vital de bază în acțiuni medicale de prim ajutor. Totodată, vor fi întâlniri cu absolvenții de succes ai Facultății de Psihologie și Științele Educației, iar studenții de la Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor vor sta fața în față cu cei mai prestigioși angajatori din domeniu.
Programul detaliat al manifestărilor dedicate Zilei Universității este disponibil aici

Tot mai mare implicarea în comunitate

În ultimii ani, rolul și locul universității în comunitatea brașoveană, dar și în spațiul național și internațional al educației și cercetării a crescut, devenind deja o tradiție: Ziua Universității, Gala șefilor de promoție, AFCO, Festivalul Studențesc al Muzicii de Cameră Brassovia, Conferințele Universității, Stagiunea de concerte, expozițiile de sculptură, lansările de carte, întâlnire cu personalități. Echipa Blue Stream Line, automobilul electric, școala de restaurare IL sunt alte realizări ale studenților universității, care sunt deja recunoscute nu numai printre brașoveni.
Etnovember, școlile de vară pentru studenți, conferințe și workshopuri la care au participat cadre didactice și studenți, acțiuni de voluntariat, competiții sportive și spectacole cultural artistice sunt alte activități la care studenții au participat pe parcursul anilor.
În acești șapte ani comunitatea a devenit și ea parte din universitate prin Podiumul companiilor sau AFCO, universitatea aflându-se într-un dialog permanent cu reprezentanții mediului economic și socio-cultural.
„Ne propunem ca în continuare comunitatea academică a universității noastre să fie o prezență activă în regiunea noastră, în domeniul educației al activităților socio-culturale și sportive, reprezentând una din instituțiile emblematice ale Braşovului”, spun reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 10 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8418   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2893   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4092   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5555   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2488   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1531   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4755   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.9900   Creștere
Anunturi MyTEX

Credeţi că starea de alertă va fi din nou prelungită?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter