myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Peste 2.800 de locuri fără taxă la Universitatea „Transilvania”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Absolvenții de liceu care au promovat  Bacalaureatul sunt aşteptați să se înscrie de astăzi pentru a continua studiile, inclusiv la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania Braşov. Pentru sesiunea de vară sunt disponibile pentru admiterea la programele de licență – învățământ cu frecvență 6.215 locuri. Din totalul numărului de locuri disponibile pentru studiile – învățământ cu frecvență, 2.885 de locuri sunt finanțate de la buget (dintre care 18 sunt pentru candidații de etnie rromă și 40 pentru absolvenții din mediul rural) iar 3.233 sunt cu taxă. Cele mai multe locuri bugetate sunt la facultăţile inginereşti, dar şi facultăţile cu profil umanist au sute de locuri fără taxă. De asemenea Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs 44 de locuri cu bursă și 24 fără bursă pentru românii de pretutindeni și 29 de locuri pentru cetățeni din țări terțe ale Uniunii Europene. Pentru programele de licență cu frecvență redusă şi învățământ la distanță sunt disponibile 475 de locuri, respectiv 885.  Pentru admiterea la studii de masterat – învățământ cu frecvență, Universitatea Transilvania din Braşov pune la dispoziția candidaților 3.115 locuri, din care 1.350 sunt finanțate de la buget, iar restul, cu taxă. La masterat, forma de învățământ cu frecvență redusă sunt disponibile pentru anul universitar 2019- 2020, 175 de locuri.

Olimpicii se înscriu până miercuri

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Brașov vor începe în 15 iulie 2019. Astfel, în intervalul 15-20 iulie va avea loc înscrierea candidaților la toate programele de studii de licență, cu excepția olimpicilor şi a candidaților rromi pentru care perioada de înscriere este 15-17 iulie. În perioada 21-23 iulie se vor desfășura probele practice şi examenele pentru facultățile unde admiterea nu se face pe baza exclusiv pe baza rezultatelor de la examenul de bacalaureat. În data de 24 iulie se vor anunța rezultatele primei etape a concursului de admitere sesiunea de vară, urmând ca până în 26 iulie candidații declarați admiși să se prezinte la sediile facultăților pentru a-şi confirma locul.

Trei facultăți primesc cererile online

Taxele de înscriere au rămas aceleaşi ca şi anul trecut, respectiv 200 de lei, cu excepţia Medicinei, unde este 250 de lei înscrierea. La 15 din cele 18 facultăți ale Universității Transilvania din Braşov admiterea se face pe bază de dosar, ierarhizarea candidaților fiind determinată de media obținută la bacalaureat, iar diferențierea, în funcție de notele la anumie discipline.
Facultatea de Medicină organizează concurs de admitere cu probe scrise, la Facultatea de Muzică admiterea se va face pe baza unor probe practice de competențe muzicale, iar la Facultatea de Educație fizică şi sporturi montane, departajarea candidaților se va face prin probe de admitere – probe practice şi teoretice şi a mediei de la bacalaureat. Înscrierile la facultate se fac în perioada 15-20 iulie. La trei facultăţi, în aceeaşi perioadă se vor face doar înscrieri online, respectiv la Facultăţile de Medicină, Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Drept.

Taxe de şcolarizare mai mari

În ceea ce-i priveşte pe studenţii care ajung pe un loc „cu taxă”, aceştia trebuie să ştie că taxele de şcolarizare vor fi mai mari, în următorul an universitar, faţă de acesta. „Taxele de şcolarizare au suferit o uşoară creştere, date fiind creşterile la nivel naţional din diverse sectoare. Astfel, taxele vor varia între 3.500 şi 6.000 de lei, cele mai mari taxe fiind la Medicină”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof. univ. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan. În acest an universitar, cele mai mici taxe de şcolarizare sunt de 3.000 de lei, în mare parte, la facultăţile inginereşti.

Detalii despre admitere găsiți pe site-ul admitere.unitbv.ro

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 15-07-2019 11:20
Fă, Jighiro, țigani, nu „romi”. Sau chiar nu poți băga la cap niște lucruri elementare.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
Comparty

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 04 Aug 2021
Euro   Euro   EUR   4.9184   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1486   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7813   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5849   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2314   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3104   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5147   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   138.7100   Creștere

Bitcoin Exchange

Agentii imobiliare Brasov

Anunturi Chirii Brasov

Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Va urma o „notă de plată” pentru faptul că România este cea mai relaxată ţară din lume în fața pandemiei?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter