myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. 21 de candidați pe un loc la Psihologie! A depășit Medicina în ultima clipă

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Actualizare

BRAȘOV. Record de candidați pe ultimul deceniu la Universitatea Transilvania

Înscrierile pentru admitere la Universitatea Transilvania s-au încheiat, nici un dosar nu mai poate fi trimis spre procesare, cu excepția dosarelor care au fost invalidate și la care candidații pot corecta problemele și retrimite dosarul până duminică la ora 13.00.

Conform datelor disponibile, până sâmbătă, instituția avea 10.633 de dosare depuse la ciclul de studii de licență (învățământ cu frecvență) în cele 18 facultăți ale universității, reprezentând o concurență de 3,46 candidați pe un loc bugetat (fără taxă) și 1,72 candidați/total locuri pentru anul universitar 2021/2022.

În continuare, cele mai multe dosare sunt depuse la Facultatea de Medicină - 1.713, facultate care a scos la concurs 320 de locuri, dintre care 149 bugetate, la specializările Medicină, Asistență medicală generală, Balneofiziokinetoterapie și Laborator clinic.

Medicina este urmată, la numărul de înscrieri, de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor – 1.486, și Matematică-Informatică – 1.012. 975 de dosare sunt depuse pentru Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor. 867 de candidați sunt la Facultatea de Drept și 851 la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Totuși, pe ultima sută de metri, a apărut o rocadă în clasament, între Psihologie și Medicină, din punct de vedere al concurenţei pe locurile fără taxă, care reprezintă de fapt miza. Astfel, cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program, în funcție de numărul de candidați / numărul total de locuri bugetate este acum Psihologia: 21,41 candidați/loc fără taxă, urmând specializarea Medicină: 20,25 candidați pe un loc bugetat, Dreptul încheind podiumul: 17,63. Toate fiind recorduri pentru ultimii zece ani, cel puțin.
Potrivit reprezentanţilor Universităţii Transilvania, primele programe (specializări) din punct de vedere al concurenței (cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program, în funcție de numărul de candidați / numărul total de locuri bugetate și locuri cu taxă) sunt Medicină: 10,37; Psihologie: 5,78; Informatică: 4,84; Calculatoare: 4,74.

Și în primele trei programe de studiu cu cei mai mulți candidați înscriși cu prima opțiune la acel program (în funcție de numărul de candidați) se află Medicina - 1.286, Dreptul - 867 și Psihologia - 572.

La polul opus, cele mai puține dosare sunt la Știința și Ingineria Materialelor – 48 pe 128 de locuri bugetate, Design de mobilier și Ingineria Lemnului – 63 pe 70 și la Muzică – 37 înscriși pe 33 de locuri bugetate.

Detalii pentru fiecare facultate în parte, în foto 1 și 2.

La Facultatea de Medicină, probele scrise vor avea loc în 22 și 23 iulie, iar la Facultatea de Muzică și la cea de Educație fizică și Sporturi montane, probele eliminatorii vor avea loc între 19 și 21 iulie. Tot atunci se vor desfășura și probele eliminatorii la „Pedagogia învățământului primar și preșcolar” și la „Psihopedagogie specială”, din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FEG Education

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Vi, 17 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9473   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1999   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7880   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5309   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2382   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3177   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5295   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.8500   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord ca la anumite evenimente să se intre doar cu certificat verde?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter