myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Evaluarea Națională pentru absolvenții claselor a VIII-a începe mâine. Modele de subiecte

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 
Peste 154.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care circa 3.500 brașoveni, s-au înscris pentru susţinerea Evaluării Naţionale (EN), sesiunea 2019. Prima probă va fi la Limba şi Literatura Română şi se va desfăşura marţi, 18 iunie. Prima probă la Evaluarea Naţională începe marţi, 18 iunie, la Limba şi literatura română. Joi, 20 iunie, se susţine proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă. Elevii au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. Aveți aici modele de subiecte și mai jos cele de la simularea din martie 2019.

Primele rezultatele vor fi comunicate marţi, 25 iunie, până la ora 12.00 (în centrele de examen), iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.

„Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică”, conform Ministerului Educaţiei.

Ce reguli trebuie să respecte candidații

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.). Candidaților ar trebui să li se aducă la cunoştinţă consecinţele încălcării regulilor şi-anume: eliminarea de la examen şi notarea lucrării cu nota 1. După ce rezolvă subiectele, elevii îşi numerotează paginile sub îndrumarea asistenţilor prezenţi în sală, cu cifre arabe, în partea de jos a paginii, în colţul din dreapta. Se vor numerota toate paginile pe care a scris elevul, iar partea nescrisă va fi barată de către asistenţi. La expirarea celor 120 de minute, toţi candidații predau lucrările. Este interzisă depăşirea acestui timp acordat. Ultimii trei elevi rămân în sală până la predarea ultimei lucrări.
Examenul se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune, neexistând o notă minimă pentru promovare. Atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul să susţină Evaluarea Naţională fără taxă. Rezultatele obţinute la aceste probe sunt decisive pentru admiterea în învăţământul liceal, reprezentând 80% din totalul mediei. 20% reprezintă media notelor din gimnaziu.
Chiar dacă nu susțin Evaluarea Națională sau iau note sub cinci, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Citiți și:

EN 2019. Subiectul la Limba şi literatura română - clasa a VIII-a

EN 2019. Baremul la clasa a VIII-a. Răspunsurile corecte şi cum se punctează   

Simularea Evaluării Naţionale cu două premiere. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii   

EN 2019. Subiectele și baremele la matematică - clasa a VII-a și a VIII-a

 

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 
USR

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Mie, 25 Noi 2020
Euro   Euro   EUR   4.8730   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0969   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4563   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4927   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2387   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1484   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4915   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.9700   Creștere
Anunturi MyTEX
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că „Cerbul de Aur” este un eveniment care atrage turişti la Braşov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter