myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Primul ghiozdan este pregătit pentru „boboci”

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Toți elevii din clasele pregătitoare și întâi din școlile brașovene vor găsi pe bănci, din prima zi de școală, rechizitele acordate de municipalitate prin pachetul „Primul ghiozdan“.

„Primul ghiozdan este o regulă în Municipiul Brașov de aproape 10 ani, și mă bucur că au preluat acest exemplu și alte localități din județ sau din țară. Copiii beneficiază de toate rechizitele necesare pentru anul școlar, indiferent de categoria socială din care fac parte, și în acest fel îi stimulăm și îi facem să se simtă și bucuroși de prima zi de școală. Pe de altă parte este și un ajutor din partea municipalității pentru familiile brașovenilor, pentru că nu tot timpul este foarte ușor să achiziționezi tot ce îi este necesar unui copil în clasa pregătitoare sau în clasa întâi. Este un lucru bun și un program care este apreciat atât de copii, cât și de părinți“, a declarat primarul George Scripcaru.

În urma licitației desfășurate de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Brașov, au fost achiziționate 2.300 de pachete pentru elevii din clasa pregătitoare și 2.300 pachete pentru elevii din clasa I, în valoare totală de 254.541 lei, fonduri alocate din bugetul local al Municipiului Brașov.

Potrivit DAS, toate unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Brașov au primit pachetul „Primul ghiozdan”, iar acesta se va afla pe băncile tuturor elevilor de clasa pregătitoare şi clasa I în prima zi a anului școlar.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2019-2020 conține: caiete dictando 24 file (2 bucăți), caiete matematică 24 file (4 bucăți), caiet foaie velină A5 24 file, caiet biologie 24 file, bloc de desen A4 20 file (2 bucăți), creioane negre (10 bucăți), creioane colorate (1 set/12 bucăți.), gumă, ascuțitoare, penar, acuarele, pensule (diferite mărimi), ghiozdan, planşetă, plastilină, coperți caiet A5 (5 buc), copertă caiet biologie, hârtie glasată (1 set 10 file – 6 culori), carton colorat (1 set 10 file –6 culori), lipici tub (2 bucăți), mapă plastic A4 cu șină, folie plastic transparentă protecție pentru documente A4 (10 bucăți), pungă cadou de hârtie.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa I în anul şcolar 2019-2020 conține:caiete tip I 24 file (4 bucăți), caiete tip II 24 file (2 bucăți), caiete matematică 24 file (6 bucăți), bloc de desen A4 20 file (2 bucăți), caiet foaie velină A5 24 file, caiet biologie 24 file, creioane negre (10 bucăți), stilou cu 24 de rezerve, pix cu cerneală specială – termosensibilă 0,7 mm, creioane colorate (1 set/12 bucăți), gumă (2 bucăți), riglă, penar, acuarele, pensule (diferite mărimi), ghiozdan, ascuţitoare, coperte caiet A5 (7 bucăți), copertă caiet biologie, hârtie glasată (1 set, 10 file –6 culori), carton colorat (1 set 10 file – 6 culori), mapă plastic A4 cu șină, lipici tub (2 buc), folie plastic transparentă protecție pentru documente A4 (10 bucăți), pungă cadou de hârtie.

Programul „Primul ghiozdan” a fost pus în aplicare din anul 2010 pentru elevii din clasa I şi, din anul 2015, extins și la copiii din clasa pregătitoare. Ghiozdanele și rechizitele au fost acordate tuturor copiilor, indiferent de situația financiară a familiei, acesta fiind pe de o parte un program menit să prevină sau să limiteze situaţii de dificultate cu care se confruntă familiile și prevenirea abandonului şcolar. dar și o măsură prin care se oferă şanse egale dezvoltării copiilor și accesului acestora la educaţie. Acordarea pachetului cu rechizite şcolare reprezintă un sprijin acordat tuturor familiilor, în vederea diminuării efortului financiar depus pentru asigurarea celor necesare pentru înscrierea copiilor la cursurile şcolare.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Joi, 21 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8738   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0148   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.5099   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5251   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2310   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1808   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4919   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   136.4100   Scădere

LINK


Tradesilvania
Anunturi MyTEX
Anunturi MyTEX

Credeţi că ar trebui să folosim şi vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, aşa cum procedează Ungaria?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter