myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. La liceu doar cu medii de la 5 în sus

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Ministerul Educaţiei susţine că măsura referitoare la elevii care nu obţin media 5 la Evaluarea Naţională a fost luată pentru a oferi „un drum mai bun în viaţă elevilor aflaţi la final de gimnaziu". Conform deciziei, învăţământul profesional devine singura opţiune pentru aceşti elevi. Măsura „a fost concepută tocmai pentru a le oferi acestora o şansă în plus de a învăţa o meserie, urmând ca apoi să îşi suplimenteze pregătirea, în funcţie de evoluţia propriilor competenţe, inclusiv prin studii teoretice şi prin susţinerea examenului naţional de Bacalaureat. (...) Este regretabil faptul că în aceste zile au fost lansate în spaţiul public opinii politice care tind să inducă în eroare şi să genereze panică în rândul elevilor şi părinţilor cu privire la opţiunile tinerilor în procesul de educare", transmite Ministerul Educaţiei Naţionale, care face, într-un comunicat de presă transmis vineri, mai multe precizări în legătură cu emiterea ordinului de ministru nr. 4.948/2019 privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat  Potrivit comunucatului, datele centralizate până în prezent de MEN arată că elevii de clasa a VIII-a care au fost repartizaţi la licee cu profiluri teoretice, având media de admitere sub 5, au promovat în proporţie foarte mică examenul naţional de Bacalaureat. „Prin urmare, aceşti tineri rămân cu posibilităţi limitate de a intra pe piaţa muncii sau de a îşi continua studiile. Este regretabil faptul că în aceste zile au fost lansate în spaţiul public opinii politice care tind să inducă în eroare şi să genereze panică în rândul elevilor şi părinţilor cu privire la opţiunile tinerilor în procesul de educare", arată MEN. Conform sursei citate, măsura luată de MEN oferă un drum mai bun în viaţă elevilor aflaţi la final de gimnaziu. „Ea a fost concepută tocmai pentru a le oferi acestora o şansă în plus de a învăţa o meserie, urmând ca apoi să îşi suplimenteze pregătirea, în funcţie de evoluţia propriilor competenţe, inclusiv prin studii teoretice şi prin susţinerea examenului naţional de Bacalaureat. Aşadar, niciun elev nu va avea viitorul blocat", scrie în comunicatul ministerului. De asemenea, MEN arată că metodologia privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat în anul şcolar 2020-2021 a fost dezbătută în Comisia de Dialog Social de la nivelul MEN, primind avizul favorabil al partenerilor sociali, o singură asociaţie de elevi prezentând obiecţii.

Nici profesori la catedră, fără măcar 5 „județean”

În ceea ce priveşte cadrele didactice care au obţinut note sub 5 la concursul de titularizare din 2019, MEN precizează că acestea nu sunt nici repartizate, nici încadrate pe post. Participarea profesorilor la concursul de suplinire organizat de inspectoratele şcolare judeţene pentru posturile rămase vacante nu poate fi îngrădită, însă încadrarea pe un post într-o unitate de învăţământ depinde de acest concurs, în sensul că un candidat trebuie să obţină cel puţin nota 5 pentru a fi angajat. „Scopul Ministerului Educaţiei Naţionale este să susţină creşterea standardelor în educaţie şi stabilirea traseelor educaţionale optime pentru elevi. De aceea, facem un apel către clasa politică să dea dovadă de mai multă responsabilitate şi să nu interpreteze în cheie electorală măsuri atât de importante pentru viitorul elevilor! Sperăm, totodată, că obiectivul politicienilor care critică ordinul de ministru sus-menţionat nu este cel de a încuraja mediocritatea şi lipsa de performanţă şcolară şi suntem, ca întotdeauna, deschişi unor propuneri realiste şi constructive", se încheie comunicatul MEN.
Administraţia Prezidenţială a criticat, vineri, ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale care prevede ca elevii cu note sub 5 la Evaluarea Naţională să urmeze învăţământul profesional şi afirmă că „guvernarea PSD continuă experimentele nocive în educaţie”. „Repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Naţională în învăţământul profesional este un demers mai degrabă segregaţionist, care nu ţine cont de individualitatea fiecărui elev”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

 


Loading...

loading...

Comentarii  

Raoke Kaka
0 #1 Raoke Kaka 07-09-2019 14:31
Ideea nu ar fi rea. Eu cred că toată lumea este sătulă să vadă funcționali în funții angajați la stat. Aduceți-vă aminte de EBA, Șoric, Mara, Leș, Cuc, Veorica ș.a.m.d. Așa poate, doar poate, nu-i vom mai vedea pe funcții nesimțit de bine plătite la stat.
Citat | Raportează către un administrator

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Lun, 03 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8351   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.1131   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3685   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4859   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2441   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0633   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4721   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   140.0900   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are o rată de dezvoltare mai mare decât Singapore?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter