myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAȘOV. Elevii din Răcădău au o școală ca nouă (GALERIE FOTO-VIDEO)

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Clopoţelul a sunat astăzi „de intrare” în anul şcolar 2019/2020 pentru circa 80.000 de copii braşoveni, de la grădiniţă până la la liceu. Cei mai emoţionaţi au fost  elevii care au intrat în clasa pregătitoare şi în clasa I, dar şi cei peste 3.000 de „boboci” de liceu.

Unele dintre unitățile de învățământ sunt încă în șantier, iar altele, după cum v-am informat deja, doar cu declarația pe proprie răspundere a directorului, urmând a-şi reînnoi autorizaţia sanitară sau chiar fără autorizația de securitate la incendiu. Cu toate acestea, atmosfera a fost de sărbătoare, mai ales pentru micii școlari și pentru părinții lor.

Primarul George Scripcaru (video), cei doi viceprimari şi consilierii locali au participat  la ceremoniile de „Primul clopoțel”. Primarul și inspectorul școlar general, Ariana Bucur (foto 4 - stânga și video) au deschis anul şcolar la Şcoala Gimnazială nr. 4 din cartierul Valea Cetății, care arată ca nouă, după reabilitarea energetică. „Dragi elevi, mă bucur să deschid oficial anul școlar aici, alături de doamna inspector general și cadrele didactice din această școală. Începând de astăzi, veți păși într-una dintre cele mai moderne unități de învățământ din municipiul Brașov. Această investiție a fost realizată cu sprijin din partea guvernului elvețian pentru ca elevii din această școală să beneficieze de cele mai bune condiții de învățare. Cam așa trebuie să arate școlile din Brașov și sper să putem replica acest proiect la cât mai multe unități de învățământ. Și pentru că într-o casă nouă este normal să ai și mobilă nouă, am înlocuit tot ce înseamnă mobilier, dotări, logistică, echipamente, cu bani alocați de la municipalitate. Le urez copiilor și cadrelor didactice un an școlar bun, iar părinților, de asemenea, le doresc să se bucure de rezultatele pe care le au copiii la școală. Declar deschise cursurile anului școlar 2019-2020”, a spus primarul George Scripcaru.

Totodată, primarul a ținut să menționeze faptul că municipalitatea derulează un proces amplu de lucrări de renovare la mai multe unități de învățământ și de construire a unor unități școlare noi. „Derulăm aceste lucrări pentru că dorim să le asigurăm micilor brașoveni condiții foarte bune în care să poată învăța, iar părinții să poată avea încredere și siguranță în procesul de învățământ”, a precizat primarul.
După festivitatea de deschidere, elevii, profesorii și părinții - care au primit și broșuri de prezentare - au fost invitați de către primar în noua școală reabilitată prin proiectul „Renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţie inteligente în municipiul Braşov”, în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano - Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse (PCER). Valoare investiției la această școală a fost de 2,5 milioane lei, din care, cea mai mare parte, 85%, a fost asigurată de partea elvețiană.

Tehnologii inteligente

Proiectul a vizat aplicarea celor mai noi şi mai moderne tehnologii inteligente pentru reabilitarea unităţii de învăţământ, contribuind astfel la creşterea eficienţei energetice, reducerea consumurilor de energie şi a emisiilor de CO2.
Lucrările de bază ale acestui proiect au constat în reabilitarea energetică a clădirii: înlocuirea tâmplăriei (ferestre şi uşi, ferestrele, prevăzute cu grilă de ventilaţie pentru aportul de aer proaspăt); izolarea faţadei cu polistiren şi vată bazaltică; termohidroizolaţia terasei; realizarea unui sistem de ventilaţie cu recuperare de căldură; reabilitarea sistemului de energie electrică (reabilitarea panourilor de distribuţie), inclusiv instalarea unor sistem automatizate de reglare a consumului de energie electrică, în funcţie de intervalul de lumină naturală de pe parcursul unei zile şi de programul şcolar; reabilitarea sistemului de energie termică (reţeaua de distribuţie a căldurii); reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare; înlocuirea lămpilor interioare cu aparate de iluminat pe surse LED; dotarea cu instalaţii pentru prevenirea şi stingerea incendiilor; lucrări de reparaţii la zidării interioare, gletuiri şi vopsitorii lavabile; montarea de pardoseală din plută, cu rezistenţă mare la trafic, făcută din materiale naturale, care nu emană fum în cazul unui incendiu; refacerea completă a sistemului de scurgere a apelor pluviale. Au fost executate și lucrări exterioare de amenajare zone verzi, alei, asfaltare în curtea școlii.

Din februarie 2028, elevii Școlii Gimnaziale 4 au învățat în clădirea Liceului de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Braşov (situat în apropiere, fosta Școală 20), de care și aparțin, neavând personalitate juridică. De altfel, pe clădire scrie Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis-Teutsch” Braşov corp B, dar și Școala Gimnazială 4.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 03 Iul 2020
Euro   Euro   EUR   4.8378   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3085   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3598   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5522   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2489   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1736   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4735   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   137.6800   Creștere
Anunturi MyTEX

Sunteţi de acord cu îndemnurile liberalilor de a nu fi respectată o decizie a CCR?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter