myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. ANUNŢ IMPORTANT pentru părinţii care vor să îşi trimită copiii la grădiniţă pe durata vacanţei de vară

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov au încheiat centralizarea cererilor depuse de părinți/reprezentanții legali ai preșcolarilor pentru deschiderea „grădinițelor de vară”. Potrivit insp. Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IȘJ Brașov, au fost depuse 507 cereri pentru grădinițele din municipiul Brașov, dintr-un total de 675 la nivelul județului, ceea ce înseamnă aproximativ jumătate din cererile înregistrate în anii precedenți.

Părinții care au avut înscriși copiii în grădiniță în anul școlar 2019-2020 și care doresc să beneficieze de servicii de educație și îngrijire în perioada vacanței de vară au putut depune cererile la unitățile de învățământ preșcolar de stat, din 16 iunie până în 19 iunie 2020, ora 14.00, în baza Art. 11 din Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 28/11.06.2020, precum și în baza Ordinului comun al ministrului sănătății, ministrului educației și cercetării și ministrului muncii și protecției sociale nr. 4518/12.06.2020 pentru stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

„Situația centralizată, pe unități școlare, a fost transmisă autorităților publice locale pentru a decide, prin consultare, asupra listei unităților de învățământ preșcolar de stat care vor organiza activități recreative cu copiii în perioada vacanței de vară. Lista cu unitățile de învățământ preșcolar care se vor deschide în perioada verii va fi publicată de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov”, a precizat Bucur.

Totodată, Ministerul Educației și Cercetării a emis un ghid cu recomandări pentru desfășurarea activităților cu copiii în unitățile de învățământ preșcolar, în perioada vacanței de vară 2020, ghid transmis tuturor unităților școlare cu nivel preșcolar cu program prelungit.

În situația în care vor exista solicitări ulterioare datei de 19 iunie 2020, acestea se vor depune la unitatea de învățământ preșcolar care organizează activități recreative în perioada vacanței de vară și pentru care optează părintele. Cererile vor fi soluționate în limita locurilor disponibile, de către unitatea primitoare sau de către Inspectoratul Școlar Județean Brașov, cu respectarea condițiilor de prevenire și combatere a îmbolnăvirii cu SARS-CoV-2.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


FEG Education

Curs BNR

Vi, 07 Aug 2020
Euro   Euro   EUR   4.8375   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0949   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.3607   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.4794   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2458   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.0641   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4734   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.7700   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Sunteţi de acord cu modul în care s-a anunţat că se va desfăşura viitorul an şcolar?

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter