myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. A început „operațiunea” înscrierea la școală / Mesaj pentru părinți

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Astăzi s-a dat startul înscrierii preșcolarilor la școală. Până în 10 mai, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la finele anului 2022 pot depune cererile pentru înscrierea în clasa pregătitoare.

În conformitate cu Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 sunt prevăzute două etape distincte de înscriere, în perioadele: 11 aprilie – 27 mai 2022, respectiv 30 mai – 10 iunie 2022.

În prima etapă, părinții vor completa cererile de înscriere, fie online, urmând acest link, fie prin depunerea la secretariatul unității școlare a formularului-tip de înscriere, disponibil aici.

Pentru anul școlar 2022-2023, în județul Brașoov sunt disponibile 5.437 de locuri, cu aproape 100 de locuri mai mult decât în anul precedent. La distribuirea acestora pe unități de învățământ s-au luat în considerare statisticile privind situația demografică și cea rezultată din migrația populației cât și distribuția acesteia pe localități și cartiere.

Toate informațiile privind înscrierea copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 sunt publicate pe site-ul de web propriu al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov la secțiunea dedicată.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2022, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița, înscrierea se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Pentru cei care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar, evaluarea dezvoltării copiilor se efectuează de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională.

„Atenție! Completarea cererii-tip de înscriere on-line nu garantează înscrierea copilului dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a transmite, la unitatea de învățământ unde doriți înscrierea, documentele ce constituie dosarul copilului și validarea acestei cereri. Acest formular vă permite doar să pre-completați datele copilului, scurtând timpul de așteptare al dumneavoastră și al celorlalți părinți”, este mesajul pentru părinți al IȘJ Brașov.

Reamintim că un copil poate fi înscris la o singură unitate de învățământ.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
PERSPECTIVE PERSONALMANAGEMENT

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Ma, 09 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.9050   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.7905   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8089   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0290   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2493   Creștere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7290   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5079   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   124.2700   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că PSD ar fi de acord ca „rotativa” premierilor să nu mai aibă loc?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter