myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Apel către părinți: Nu vă înghesuiți la grădinițe, că nu contează ordinea, nici nu se „termină” locurile

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Astăzi începe înscrierea la grădiniță a copiilor de grupa mică. Dar cum nu se aplică principiul „primul venit, primul servit!”, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov le cer părinților să nu se înghesuie din prima zi.

„Dosarele pot fi depuse pe toată perioada prevăzută în calendar pentru înscrieri (nota red - până în 10 iunie). Nu contează momentul la care se depune dosarul. Nu există un moment la care să spunem: - gata, s-au ocupat locurile, nu mai primim dosare! (...) aglomerarea în prima zi, din punctul nostru de vedere, nu este justificată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, Valentin Bucur, la Radio România Brașov FM.

Mai ales că la grădiniță nu există arondare pe circumscripții, care să-i oblige pe părinți să meargă cu copilul la grădinița de cartier. Copiii pot fi înscriși la orice unitate doresc părinții, iar ulterior, dacă numărul cererilor depășește numărul locurilor, vor fi aplicate criterii de departajare generale și specifice.

În prima etapă, însă, directorii de grădinițe trebuie să primescă absolut toate dosarele depuse.

„Le recomandăm (...) ca, într-o primă fază, să depună aceste dosare în unitățile școlare la care doresc să-și înscrie copiii. Prin procedură, noi am impus directorilor ca, la acest prim moment al înscrierii, să primească toate dosarele (…) noi sperăm în continuare că vom avea, totuși, la un moment dat, un suport electronic din partea Ministerului Educației, cu o platformă informatică, astfel încât să evităm, pe cât posibil, să-i punem pe părinți pe drumuri, să umble cu dosare de la o unitate școlară la alta”, a adăugat Valentin Bucur.

Criteriile generale de departajare

Potrivit Ministerului Educației, în cazul în care numărul cererilor de înscriere primite de la părinţi este mai mare decât numărul de locuri libere, repartizarea copiilor se face în ordinea descrescătoare a numărului de criterii generale de departajare cumulate de către fiecare copil, respectiv: se repartizează la început copiii care îndeplinesc trei dintre criteriile menţionate, apoi copiii care îndeplinesc două dintre criterii şi, în final, copiii care îndeplinesc doar unul dintre criterii:

- existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi);

- existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte;

- existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate, în anul şcolar următor, în unitatea de învăţământ respectivă;

- existenţa unui document medical eliberat de medicul specialist / certificat de orientare şcolară şi profesională / certificat de încadrare în grad de handicap a copilului.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învăţământ preşcolar sau cu grupe de preşcolari, sunt aprobate de consiliul de administraţie al acesteia şi avizate de către consilierul juridic al Inspectoratului Școlar Judeţean.

Până vineri, s-au făcut reînscrierile (pentru grupa mare și mijlocie), iar duoă centralizare, IȘJ a afișat locurile libere - 858 în total.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 18 Aug 2022
Euro   Euro   EUR   4.8793   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.8008   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7839   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   5.0325   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2495   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.7222   Scădere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4947   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   120.5100   Creștere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că se va putea menţine plafonarea tarifelor la gaze şi electricitate până în luna aprilie?

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter