myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Punctul de vedere al FIN-ECO S.A. pe tema „Criza mirosurilor din județul Brașov”

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Subscrisa FIN-ECO S.A., având sediul în Braşov, str. Vlad Ţepeş, nr. 13, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Braşov sub nr. J08/43/2002, având număr unic de înregistrare 14379584, reprezentată legal prin administrator, vă transmitem punctul nostru de vedere cu privire la materialele publicate în presa locală pe tema „Criza mirosurilor din județul Brașov” materiale care făceau referire la depozitul ecologic aparținând FIN-ECO S.A.

1. Depozitul ecologic FIN-ECO a fost construit în baza proiectelor necesare obținerii autorizațiilor de construire nr. 86/12.06.2002 și nr. 180/31.07.2009 eliberate de Primăria Municipiului Săcele, autorizații care au avut la bază avizele (aprobările) din partea autorităților competente (Agenția de Protecția Mediului, Direcția de Sănătate Publică, SEGA Brașov, Compania Apa, Electrica SA, etc) și deține autorizația de mediu integrată nr. SB 112/22.03.2010, rev. 19.05.2011.

Precizăm faptul că activitatea depozitului este monitorizată continuu prin controale periodice efectuate de către organele abilitate cu atribuții de control (Garda de Mediu) în vederea respectării cerințelor legale privind depozitarea deșeurilor în conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 349 din 21 aprilie 2005 privind depozitarea deșeurilor, ale Ordinului nr. 95 din 12 februarie 2005 privind stabilirea criteriilor de acceptare şi procedurilor preliminare de acceptare a deșeurilor la depozitare şi lista națională de deşeuri acceptate în fiecare clasă de depozit de deşeuri, etc.

Prin supravegherea permanentă a depozitului, organele de control se asigură că, în cadrul depozitului deținut de societatea noastră, sunt respectate toate cerințele impuse prin actele de reglementare, cât și prin activități de automonitoring. La depozitul FIN-ECO, reprezentanții Gărzii de Mediu Brașov, în ultimii doi ani, au efectuat 23 de controale planificate și tematice (în anul 2017 - 18 controale si în anul 2018 - 5 controale), toate măsurile dispuse fiind realizate în totalitate și în termenele stabilite.

Monitorizarea factorilor de mediu este realizată prin laboratoare acreditate cu respectarea standardelor în vigoare.

Societatea noastră este precupată în permanență de respectarea cerințelor legislației naționale și europene în domeniul protecției mediului.

Societatea noastră și-a însușit și respectă cu strictețe cerințele legale impuse prin Autorizația de Mediu Integrată nr. SB 112/22.03.2010, rev. în 19.05.2011, elaborând și prezentând anual autorităților de mediu un Plan de management al mirosurilor.

De asemenea, vă comunicam pe acestă cale că, încă din faza de construcție a depozitului, celulele pentru depozitarea deșeurilor, inclusiv taluzurile, au fost impermeabilizate conform standardelor și normativelor în vigoare aplicabile (strat de argilă uniformizat și compactat cu o grosime de 40 de cm, strat de geocompozit bentonitic, geomembrane PEHD protejată cu geotextile nețesut, strat de anvelope acoperit cu pietriș cu scopul de a mări protecția geomembranei) și s-a realizat sistemul de captare a biogazului rezultat din descompunerea anaerobă a deșeurilor .

Deșeurile depuse zilnic pe celulă sunt nivelate și compactate prin treceri repetate ale compactorului, după care sunt acoperite cu un strat de material inert cu o grosime de cca. 15-20 cm, aceasta prevenind și stopând emanarea mirosurilor.

Mai mult decât atât, întreaga suprafață a depozitului este înconjurată de garduri și perdea vegetală de protecție cu rol depoluant (blocare a aerului urât mirositor spre zonele locuite) și de atenuare a zgomotului.

2. În ceea ce privește mirosurile neplăcute la care faceți referire, acestea pot fi rezultatul condițiilor meteorologice, respectiv ploilor abundente și prelungite, și a temperaturilor ridicate, la nivelul Municipiului Brașov din ultimul timp, cu efect asupra aluviunilor și deșeurilor ce au acoperit suprafețe întinse prin deversările râului Tărlung și a canalului Tărlungeni.

Din controalele realizate de către Garda de Mediu Brașov, reiese faptul că au fost identificate în zone limitrofe Brașovului o serie de locații în care sunt depozitate ilegal, necontrolat, atât deșeuri menajere cât și de altă natură, care pot degaja mirosuri deranjante (ex. Holcim lângă CET Brașov, ocolitoarea Brașovului etc).

În completarea celor prezentate mai sus, vă reamintim că depozitul ecologic funcționează de mai bine de 10 ani, iar societatea noastră respectă toate normativele legale în domeniu, încă de la deschiderea acestuia, fiind monitorizat permanent de către autoritățile publice abilitate în domeniu.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge ca şi la noi în ţară vaccinrea împotriva Covid să devină obligatorie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter