myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Până la sfârșitul lunii martie va fi livrat sistemul de captare şi ardere a biogazului, care va fi amplasat la Depozitul ecologic de deşeuri al Braşovului

  • Apreciez !Nu-mi place !+1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

FIN-ECO SA a contractat sistemul de ardere a biogazului generat prin descompunere anaerobăa deşeurilor depozitate. Punerea în funcțiune a instalaţiei face parte din etapa finală a procesului de închidere a Celulelor 1 și 2 ale depozitului.

FIN-ECO SA a semnat contractul de achiziție a staţiei de ardere a biogazului contra sumei de 400.000 Euro, sistemul urmând să fie livrat de KLARWIN SRL, lider de piață cu o experiență de 20 de ani în domeniu. Suma este asigurată integral de către administratorul Depozitului ecologic Brașov. 

Conform contractului de lucrări pentru închiderea celor două celule, sistemul va deveni funcțional în acest an. Constructorul a precizat că are capacitatea tehnică de a finaliza lucrările înainte de termenul asumat. Acest lucru este însă strâns legat și de condițiile meteo, pentru că lucrările de închidere trebuie să se desfășoare în condiții lipsite de risc - după cum au precizat reprezentanții constructorului. 

„În prezent avem pe șantierul de închidere a Celulelor 1 şi 2 maximum de utilaje care sunt puse în mișcare aici, pentru această etapă a proiectului -  3 excavatoare, 3 dumpere de tronsport și 1 buldozer etc. Suntem în plin proces de remodelare a celulelor și estimăm că în două săptămâni, dacă și vremea este de partea noastră, putem să finalizăm aceste intervenții pentru a trece la faza de realizare propriu-zisă a instalației de ardere care ne va fi livrată în această lună. Instalația va capta biogazul din cele 51 de puțuri amplasate în celulele închise și îl va duce la stația de ardere, unde în prealabil va fi filtrat de compușii volatili și anumite pulberi”, a explicat reprezentantul constructorului RS Activ, care se ocupă de închidere a celor două celule. 

FIN-ECO SA Brașov este compania care asigură eliminarea controlată a deșeurilor din Brașov, fiind singurul serviciu de acest tip din județ. În acest scop, a construit și amenajat Depozitul ecologic de deșeuri, destinat eliminării prin depozitare a deșeurilor municipale nepericuloase.

Depozitul ecologic de deșeuri administrat de FIN-ECO SA respectă cerințele Planului Național de Gestionare a Deșeurilor, prin depozitarea controlată a deșeurilor produse nu doar în Municipiul Brașov, ci și în alte localități din județ. Depozitul se întinde pe o suprafață de 27 de hectare, pe care au fost proiectate șase celule de depozitare, cu capacitate totală de 11.230.000 mc, dintre care două și-au atins limita de depozitare, motiv pentru care au intrat în procesul de închidere. 
Lucrările de închidere a celor două celule au început în primăvara anului 2019, după obținerea avizelor de la autoritățile de mediu și a autorizației de construire emisă, de Primăria Orașului Săcele, pe teritoriul căruia se află. Închiderea celor două celule este un proces complex de acoperire cu mai multe straturi: geocompozit cu drenaj biogaz, geocompozit bentonitic, geocompozit pentru drenaeul apelor meteorice, saltea antieroziune, peste care se aștern straturi de sol, ultimul dintre ele fiind sol vegetal cu o grosime de 15 cm, care va fi înierbat şi pe care se vor planta arbuști, astfel încât depozitul să devină o colină verde.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Grand Hotel

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că se va ajunge ca şi la noi în ţară vaccinrea împotriva Covid să devină obligatorie?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter