myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Problema mirosurilor de la depozitul de gunoi ar urma să fie soluționată anul viitor

  • Apreciez !Nu-mi place !-1
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Primarul Allen Coliban, prefectul Cătălin Văsii și viceprimarul Sebastian Rusu au avut, astăzi, o discuție cu conducerea Fin-Eco, la depozitul de deșeuri, cu privire la situația mirosurilor din oraș, la stadiul de utilizare a celulei 3 și cu privire la procedura de avizare a deschiderii celulei 4.

„Am venit să facem o evaluare a actualului depozit, a nivelului de umplere a celulei 3, să constatăm cam cât timp ea mai poate fi folosită, și să vedem și stadiul în care se află pregătirile pentru deschiderea celulei 4, celulă care are autorizație de construcție și urmează să primească autorizația și acordul de mediu, în urma dezbaterii care va avea loc în luna ianuarie”, a spus Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov.

Reprezentanții Fin-Eco au prezentat modul de închidere a celulelor 1 și 2, stația de ardere a biogazului, lucrările de reconfigurare a terenului și sistemul de captare a biogazului de la celula 3 și lucrările care s-au executat până acum pentru impermeabilizarea celulei 4.

Primarul Coliban le-a comunicat reprezentanților Fin-Eco viitoarele etape de management al deșeurilor în ceea ce privește depozitarea, din punctul său de vedere. Soluția pe termen mediu este, potrivit primarului, construirea unui alt depozit, care să fie într-o zonă aflată la o distanță optimă de orice zonă locuită, astfel încât să nu afecteze cetățenii niciunei comunități.

„În primul rând trebuie să remarc, după vizita de astăzi, că presiunea pe care am pus-o cu toții pe rezolvarea unor probleme istorice la acest depozit de deșeuri a început să dea rezultate. Presiunea aceasta s-a materializat prin instalația de ardere, instalația de captare a biogazului și printr-o promisiune pe care am primit-o că până la jumătatea anului viitor, celulele 1, 2 și 3 vor fi, toate, conectate la această instalație de ardere a gazului, astfel încât toate acele gaze de depozit emise în atmosferă să fie în totalitate tratate și, astfel, automat va fi rezolvată și problema mirosurilor. Acesta este angajamentul cel mai important pe care l-am primit astăzi și care ar trebui să rezolve problema mirosurilor din Brașov într-o măsură foarte mare. Consider că felul în care a fost stabilită locația acestui depozit, în anul 2004, când a început să funcționeze, a lăsat multe probleme, este mult prea aproape de zona locuită, este pe o direcție nefericită a maselor de aer și cred că pe termen mediu trebuie să ne gândim la viitoarea locație și la viitorul depozit. Avem o discuție deschisă în acest sens cu operatorul gropii, există deschidere spre a identifica aceste soluții și spre a face tranziția de la această locație la una viitoare. Nu știu dacă asta se va întâmpla în trei ani, în patru ani, în șapte ani de zile, dar asta este direcția spre care trebuie să mergem”, a declarat primarul Allen Coliban.

Conform anunțului postat de către Fin-Eco, publicul interesat de Raportul privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Obţinerea autorizaţiei de construire Celula 4 Depozit Ecologic Zonal Braşov, prin excavare agregate minerale (perimetru temporar Durbav - Fin-Eco 4 )", propus a fi amplasat în Judeţul Braşov, municipiul Săcele, str. Rampei F.N., poate transmite în scris comentarii /opinii /observaţii privind documentul menţionat la sediul Agenţiei de Protecţia Mediului Braşov, str. Politehnicii nr. 3 sau electronic la adresa de e-mail : Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. până la data de 05.01.2021.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Lun, 29 Noi 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.3853   Scădere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.8544   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.7366   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2474   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.4429   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Stagnare
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   134.3200   Scădere
Anunturi MyTEX

Consideraţi că este necesară construirea unei parcări subterane în fața Gării Brașov?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter