myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Braşov. Exerciţiu de simulare a unui accident chimic! Măsuri de prim-ajutor în intoxicaţia cu amoniac!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Marţi, 10 noiembrie, începând cu ora 11.00, în Braşov va avea loc un exerciţiu de simulare a unui accident chimic. Exerciţiul va avea loc la S.C. Luca, din Calea Feldioarei nr. 18, anunţă Primăria Braşov. Scopul acestui exerciţiu este de a testa capacitatea de reacţie a personalului cu responsabilităţi în astfel de situaţii.

„Pentru a putea realiza acest exerciţiu în condiţii identice cu cele din realitate vom lua măsuri de alarmare a populaţiei şi de blocare şi redirijare a traficului în zonele afectate, astfel că între orele 11.00 şi 12.00 vor fi pornite alarmele din zona respectivă şi va fi  restricţionat traficul pe străzile adiacente. Dorim să îi informăm pe cetăţeni că este doar un exerciţiu, dar că trebuie să respecte indicaţiile reprezentanţilor instituţiilor şi autorităţilor publice implicate” a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, coordonatorul Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

„Amoniacul este un gaz toxic şi coroziv, cu miros înţepător, puternic înecăcios, iritant pentru piele, ochi, nas, gât şi plămâni.

În urma unui accident chimic, se formează un nor toxic de amoniac (gaz mai uşor decât aerul), care poate să acţioneze timp de câteva minute sau ore, în funcţie de situaţia meteorologică locală, pe direcţia de deplasare a vântului

Recomandări în cazul unui astfel de accident

Vă prezentăm regulile de comportare care se aplică în situaţia în care aţi fost surprinşi de norul toxic sau aţi auzit comunicatul dat de autorităţile locale pe posturile de radio şi televiziune :

- dacă sunteţi surprinşi în afara locuinţei, părăsiţi imediat zona afectată, mergând perpendicular pe direcţia de deplasare a norului toxic (perpendicular pe direcţia de deplasare a vântului), acoperindu-vă nasul şi gura cu măşti improvizate: batiste umede, prosoape, etc. şi îndreptaţi-vă spre clădirea cea mai apropiată în care vă puteţi adăposti.

- dacă sunteţi surprinşi în locuinţă (birouri, hale, etc.), etanşaţi toate uşile şi ferestrele şi rămâneţi într-o cameră cu câte mai puţine uşi şi ferestre! Etanşarea se realizează folosind materiale de tipul: benzi adezive, purfix, bureţi, etc.

- persoanele care se izolează vor avea în încăperea respectivă provizii de apă potabilă, alimente, medicamente, aparate radio, oţet pentru pregătirea măştilor improvizate necesare în situaţia în care etanşarea nu a fost bine executată (batiste, prosoape umezite cu soluţie: 50 ml oţet şi 100 ml apă);

- opriţi toate ventilatoarele şi instalaţiile de aer condiţionat; etanşaţi deschiderile de ventilare cu folie de plastic şi bandă adezivă;

- anunţaţi-vă vecinii şi prietenii despre pericolul chimic prin telefon;

- porniţi radiourile şi televizoarele şi fiţi atenţi la anunţurile care se fac;

- nu părăsiţi locul de adăpostire până nu se anunţă că acest lucru este posibil.          

- dacă vă găsiţi în maşină în zonele afectate de norul toxic, nu intraţi în panică, fiţi calmi şi conduceţi atent. Închideţi geamurile la maşină, opriţi instalaţia de aer condiţionat şi acoperiţi-vă nasul şi gura cu un prosop sau o batistă umedă. Porniţi radioul şi urmaţi instrucţiunile autorităţilor. Respectaţi interdicţiile de circulaţie!“ – se arată în comunicatul oficial.

Măsuri de prim-ajutor în intoxicaţia cu amoniac:

Intoxicaţia acută cu amoniac se manifestă prin senzaţie de asfixiere, accese puternice de tuse, agitaţie, stare de delir, nesiguranţă în mers şi tulburări de circulaţie.

Persoanele care au inhalat o cantitate mare de amoniac vor fi scoase imediat din zona contaminată la aer proaspăt. Este indicat ca celor intoxicaţi să li se administreze oxigen, să li se dea să inhaleze vapori de acid acetic (oţet) şi să li se administreze calmante respiratorii“, se mai arată în comunicat.

La acest exerciţiu vor participa Grupa operativă a ISU Braşov, Detaşamentul 1 de Pompieri Braşov membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Braşov, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Braşov, Poliţia  municipiului Braşov, Inspectoratul de Jandarmi a judeţului Braşov, Agenţia de Protecţie a Mediului, Garda de Mediu şi va fi coordonat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, arată Primăria.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Comprest S.A.

Curs BNR

Joi, 23 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2218   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7704   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5640   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2383   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are nevoie de o Sală Polivalentă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter