myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAȘOV. Astăzi se inaugurează Parcarea multietajată de la Spitalul Militar

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Parcarea multietajată de la Spitalul Militar Regina Maria își deschide astăzi porțile. Întreaga clădire cu cele patru niveluri în subteran și alte două supraterane (la care se adaugă și un etaj tehnic) a fost finalizată la jumătatea lui septembrie, iar în ultimele două luni s-a lucrat la finisaje, la fațade, dar și la montarea copertinelor de la terasă și a instalațiilor, după care au urmat probele tehnologice.

Aceasta are în total 306 locuri, respectiv 39 de locuri la subsolul 4 (cel mai de jos care se află la 12 metri în subteran), 47 de locuri la subsolul 3, câte 48 de locuri la subsolurile 2 şi 1, 36 de locuri la parter, 48 de locuri la primul etaj şi alte 40 la etajul tehnic. 10 locuri din parcare sunt destinate persoanelor cu dizabilităţi, șapte locuri sunt rezervate pentru limuzine şi alte opt locuri pentru maşini electrice, fiind amplasate prize speciale de încărcare a acestora. De asemenea, au fost amenajate 29 de locuri pentru parcarea bicicletelor (20 în zona de intrare de la sol şi nouă la intrarea dinspre terasă), favorizând deplasarea cu bicicleta pentru vizitarea zonei de centru a municipiului Braşov.

Circulație resistematizată

Odată cu deschiderea noii parcări și circulația în zonă a fost resistematizată. Astfel, pe strada Pieții la intrarea/ieșirea din parcare a fost amenajat un sens giratoriu. În vederea unui mai bun acces pe la cea de-a doua intrare a parcării, dinspre strada Pictor Pop, și în vederea descongestionării traficului în zona din spatele magazinului Star au fost efectuate lucrări de lărgire a părții carosabile cu doi metri. Totodată, și trecerea de pietoni a fost reamplasată, astfel încât cele patru străzi care se întâlnesc în această intersecție (Pictor Pop, Ecaterina Varga, Dobrogeanu Gherea și Aleea Tiberiu Brediceanu) să poată fi traversate dintr-o singură bucată.

De asemenea, din 1 decembrie, s-au schimbat regulile de circulație. Pe porțiunea Bulevardului Eroilor, dintre Modarom și Colegiul Național (CN) Unirea se circula în sens unic, dinspre CN Unirea. În sens unic se circulă și pe Strada Ecaterina Varga, dinspre magazinul Star, cu descărcare pe străduţele secundare care fac legătura acesteia cu Str. Pictor Po, pe care se circulă tot în sens unic, dinspre Ecaterina Varga.

Valoarea lucrărilor la parcarea de la Militar este de 17.915.063,68 lei  (inclusiv TVA), cu 5 milioane mai mică faţă de valoarea estimată, iar finanţarea totală de 24,33 de milioane de lei este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Polul de Creştere Braşov, Primăria Braşov plătind o cofinanţare de 2%.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 

Poza zilei

 
Comprest - Colecteaza Separat!

Citește ziarul

Radio TexFm


Vrei sa-ti dezvolti afacerea?

Curs BNR

Vi, 03 Apr 2020
Euro   Euro   EUR   4.8286   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.4674   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4858   Scădere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5775   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2400   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1524   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4689   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   132.4600   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că şi alte localităţi din România vor intra în carantină?

                       
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter