myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

DE NEÎNŢELES. Toţi candidaţii la şefia CAS au picat testul-grilă!

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Deşi părea că va câştiga fără probleme şefia Casei de Asigurări de Sănătate a Judeţului (CASJ) Braşov, fiind singurul care a rămas în concursul pentru funcţia de preşedinte-director general, organizat de CNAS, dr. Elemer Wusinczky a fost respins după testul-grilă, susţinut ieri la Casa Naţională. El a obţinut doar 5 puncte, în condiţiile în care, în 2009, lua concursul pentru acelaşi post cu media 9.40, fiind al treilea pe ţară.

Dr. Wusinczky - care mai bine de zece ani, începând cu 1999, a ocupat diferite funcţii în CASJ Braşov - nu este singurul în această situaţie. Concursul organizat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru ocuparea funcţiilor vacante de preşedinte-director general s-a dovedit a fi catastrofal. Au fost 47 de candidaţi înscrişi, iar dintre aceştia 14 au absentat, iar unul a fost eliminat, probabil pentru tentativă de fraudă. Pentru doar 32 dintre cele 42 case teritoriale şi CASAOPSNAJ (Casa de Asigurări de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti) au existat doritor (doar pentru zece judeţe fiind câte doi care au trecut de proba dosarelor,  iar pentru două judeţe şi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, chiar câte trei). Toţi cei 32 de candidaţi au picat testul-grilă, cel mai mare punctaj fiind 49, iar trei candidaţi au obţinut zero, astfel că nu pot trece la susţinerea interviului. Candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii astăzi, până la ora 20.00.

Şeful CNAS e numit, nu a dat concurs

În aceste condiţii, este cât se poate de clar că este ceva în neregulă cu organizarea concursului, probabil, cu bibliografia.  Unele voci susţin că a fost vorba doar despre un simulacru de concurs, prin care preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea - care ocupă funcţia de circa doi ani, fără concurs, fiind numit de fostul premier Victor Ponta - a vrut doar să-şi întărească poziţia de „vătaf” al sistemului de asigurări de sănătate, un sistem disfuncţional.

La CASJ Braşov, actualul şef interimar al CASJ, dr. Cătălin Şeitan, se înscrisese şi el în concurs, dar a fost respins la prima etapă - selecţia dosarelor. „Nu îndeplineşte condiţia specifică - activitatea desfăşurată în funcţia de conducere de minim 5 ani, prevăzută de articolul 4, al. 3, pct. IV, din anexa la Ordinul Preşedintelui CNAS nr. 799/2015” - a fost motivul respingerii dosarului în cazul dr. Şeitan. Decizia CNAS a rămas neclintită, fiindu-i respinsă contestaţia, la fel ca în cazul altor doi candidaţi din ţară.

Reamintim că în 1 octombrie 2015 CNAS a anunţat că „au fost actualizaţi indicatorii de performanţă pentru postul de director general al CNAS şi pentru funcţia de preşedinte-director general al caselor judeţene de asigurări de sănătate. În urma actualizării indicatorilor de performanţă, contractele de management ale preşedinţilor-directori generali ai caselor judeţene de asigurări de sănătate au încetat în 30 septembrie 2015. Până la organizarea concursurilor de ocupare a acestor funcţii, au fost numiţi preşedinţi-directori generali interimari, persoane care îndeplinesc condiţiile necesare pentru această funcţie”.

Ulterior, interimari au fost numiţi, în aproape toată ţara, tot preşedinţii suspendaţi.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FIN-ECO -Elimina deseurile responsabil!

Citește ziarul

Radio TexFm


Curs BNR

Vi, 15 Ian 2021
Euro   Euro   EUR   4.8737   Creștere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.0172   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.4853   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5274   Creștere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2321   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.1655   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.4919   Creștere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   135.4400   Creștere

LINK


Tradesilvania
Coronavirus Preturi Nesimtite
Anunturi MyTEX

Consideraţi că în Braşov circulaţia bicicliştilor se desfăşoară în deplină siguranţă?

Campanii Publicitare Outdoor
                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter