myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

Cu video BRAŞOV. 5 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului Judeţean. De unde vin banii?

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Aşa cum v-am informat, președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a convocat pentru această după-amiază o ședință de îndată a forului deliberativ. Pe ordinea de zi s-a aflat un singur punct, respectiv un proiect de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale şi  Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii - CNI SA, a amplasamentului Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov (Corp B) şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Reabilitare – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov (Consolidare şi reamenajare Spitalul Clinic Județean de Urgență  Brașov - Corp B)”.

Şeful administraţiei judeţene le-a explicat consilierilor că a identificat această oportunitate ca lucrările de modernizare a spitalului să fie finanțate de CNI şi nu de la bugetul judeţului, compania având fonduri disponibile pentru sistemul sanitar, iar acest pas făcut ieri este necesar pentru a depune proiectul. Veştea a mai precizat că termenul de înscriere în concursul de proiecte de la CNI este foarte scurt, de aceea a convocat şedinţa de îndată. „Proiectul are o valoare de aproximativ 5 milioane de euro, fonduri pe care nu ni le putem permite în totalitate din bugetul anula, astfel că, dacă proiectul va fi aprobat de CNI, banii pe care îi avem deja din vânzarea Spitalului de Dermatologie să îi folosim pentru achiziția de dotări, echipamente și alte investiții, atât la Spitalul Judeţean, cât şi la celelalte spitale din municipiul Braşov”, a explicat Veștea.
Hotărârea a fost aprobată în unanimitate de către ei 26 de consilieri judeţeni prezenţi. Proiectul trebuie depus la CNI cel târziu până vineri, după care va trebui să treacă de filtrul Comisiei Tehnico-Economice a Companiei de Investiții.

„Ne-am propus să accesăm cât mai multe finanțări nerambursabile”

Lucrările de modernizare a Corpului B a Spitalului Județean Brașov au fost estimate iniţial la 26,34 de milioane de lei, dar licitaţia pentru aceste lucrări a coborât preţul cu 25% faţă de valoarea estimată de deviz. Contractul a fost atribuit încă din noiembrie 2015 firmei Romliant Construct SRL din Baia Mare, pentru suma de 19,41 milioane de lei, fără TVA. Lucrările ar fi urmat să dureze 18 luni, iar până la ora actuală a fost realizată şi actualizată partea de proiectare. Astfel, suma de achitat este de 19,41 milioane de lei, fără TVA. În planul iniţial, finanţarea pentru lucrări urma să fie asigurată în cuantum de 1,5 milioane de euro dintr-un împrumut contractat de Consiliul Judeţean şi 1,8 milioane de euro din vânzarea spitalului de dermatologie. „Pe lângă studiul de fezabilitate și proiectul tehnice pe care le avem deja, precum și certificatele de urbanism pe care le-am obținut, era necesar să adoptăm și această hotărâre de predare a amplasamentului. Sperăm să obținem această finanțare şi să putem începe cât mai repede lucrările. De altfel, noi, ca administraţie judeţeană, ne-am propus să accesăm cât mai multe finanțări nerambursabile, inclusiv pe fonduri europene, astfel ca să putem face economii la bugetul județului”, a precizat Adrian Veștea.

Ce lucrări se vor face

Conform proiectului tehnic, Corpul B al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă se vor executa reparații la structura de rezistență a imobilului, precum și lucrări de refacere a instalațiilor şi de reamenajare a saloanelor. Se vor realiza recompartimentări, astfel ca fiecare salon să aibă grup sanitar. De asemenea, vor fi complet refăcute instalaţiile electrice, de gaz, apă şi, dacă va permite bugetul (cu atât mai mult cu cât va prelua CNI), se va înlocui mobilierul şi se vor alte dotări.
În cadrul acestui proiect se va instala şi un sistem de climatizare în saloane şi pe coridoare sau în grupurile sanitare. Totodată, se va monta şi un sistem de supraveghere video cu timp de stocare minim 10 zile. Sistemul va acoperi corpul B, dar este proiectat astfel încât să poată fi extins pe viitor şi în Corpul A. Pe lista de investiţii se mai regăseşte şi montarea unui sistem de detecţie şi alarmare în caz de incendiu, instalarea unui sistem de alarmare la fiecare pat cu semnalizare pe hol şi în cabinetul asistenţilor, a unui sistem de distribuţie a semnalului TV, inclusiv prize TV în saloane şi rezerve, dar şi instalarea unui sistem de control acces.

Citiţi şi:

BRAȘOV. Ședință de îndată la Consiliul Județean

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate.



 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
FEG Education

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Joi, 23 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2218   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7704   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5640   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2383   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.3800   Scădere
Acesta este spatiul pentru reclama ta!

Credeţi că Braşovul are nevoie de o Sală Polivalentă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter