myTex folosește cookie-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Află mai multe.

X
 
 

BRAŞOV. Râşnovul are de acum şi o piaţă agroalimentară modernă

  • Apreciez !Nu-mi place !0
Poze
Video
  • Poze
  • Video
 
 
 
Lucrez...
 

Lucrez...

 
 
 
 
 

Statutul dobândit în ultimii ani, de staţiune turistică de interes naţional, a fost reconfirmat la finele săptămânii recent încheiate, când Râşnovul a avut parte de un dublu eveniment: inaugurarea noii pieţe a oraşului şi prima ediţie a Festivalului Vinului, ambele adunând mii de localnici şi turişti.

Proiectul reabilitării pieţei din Râşnov a însemnat demolarea vechii structuri şi ridicarea unei construcţii noi, care să asigure o activitate de comerţ civilizată, la standarde europene, cu respectarea normelor legale (igienico - sanitare, de mediu, PSI etc), dar şi să se încadreze într-o arhitectură modernă, dar care să nu facă notă discordantă cu construcţiile învecinate sau cu statutul de staţiune montană. „Aşa cum am promis, continuăm proiectele începute de echipa fostului primar Adrian Veştea. Acesta este primul proiect finalizat de noua administraţie a oraşului, dar început din mandatul anterior, un proiect de care aveam nevoie cu toţii, comunitatea locală şi turiştii”, a spus Liviu Butnariu, viceprimarul cu atribuţii de primar al oraşului Râşnov. „În momentul când am devenit primar, în 2004, oraşul avea foarte multe probleme care ţineau de proprietate. Şcoala 2 era a Bisericii Evanghelice, clădirea primăriei şi şcoala de pe strada Brazilor era a unor proprietari, grădiniţa de asemenea şi nici piaţa nu avea altă situaţie. Am început identificarea topografică, după discuţii legale îndelungi am reuşit să avem un statut juridic cert. De atunci am considerat că trebuie să punem bazele unei pieţe la nivelul unei staţiuni turistice de interes naţional. Am beneficiat de înţelegerea celor care îşi desfăşoară activitatea aici, nu le-a fost uşor. Mă bucură că încă un lucru frumos a prins contur, de care va beneficia atât staţiunea cât şi turiştii”, a declarat şi Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

„Un oraş european, care îşi respectă oamenii”

Noua piaţă a fost apreciată şi oficialităţile guvernamentale, şi de reprezentanţii autorităţilor sanitar-veterinare. „O piaţă foarte modernă, de care toţi locuitorii Râşnovului aveau nevoie. Este o investiţie care face ca oraşul să dovedească încă o dată că este un oraş european, care îşi respectă oamenii”, a afirmat Ciprian Băncilă, prefectul judeţului Braşov.
„E una dintre cele mai bune investiţii pentru municipalitatea de aici din ultima vreme. Un comerţ civilizat, o protecţie a populaţiei din punct de vedere a igienei reprezintă un efort deosebit. Admir şi apreciez acest efort atât al vechi conduceri cât şi a celei noi de aici. E o investiţie care va avea un efect deosebit asupra calităţii vieţii în Râşnov. Am găsit aici condiţii civilizate, ca într-un oraş occidental, legat de comercializarea produselor agro-alimentare şi a altor produse”, a declarat şi Dorin Enache, directorul Direcţie Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov.

Producătorii şi comercianţii cu vechime sunt foarte mulţumiţi

La momentul de inaugurare au participat câteva sute de localnici, alături de comercianţi şi producători care sunt legaţi de piaţa din oraşul de sub Cetate de zeci de ani. „În această vară am împlinit 20 de ani de când vin cu pepeni la Râşnov, m-am legat de acest loc. Aduc pepeni, roşii, zarzavaturi. A fost bună şi piaţa veche, că de aici am trăit, dar îmi place construcţia nouă, este foarte frumoasă”, e de părere Iliuţă Marian, producător din Dăbuleni, Dolj. „Avem o afacere de familie şi vindem şi legume, şi flori, suntem legaţi de piaţă, de aici ne câştigăm pâinea şi suntem foarte mulţumiţi de cum arată”, a spus şi Marcela Carole, florar.
După inaugurare, mulţimea s-a mutat în Piaţa Unirii din centrul istoric al Râşnovului, unde a avut loc prima ediţie a Festivalului Vinului. Aici, râşnovenii şi turiştii au putut degusta şi cumpăra vinuri pe alese, pentru toate gusturile şi toate buzunarele, de la producători din întreaga ţară şi chiar din Republica Moldova. „Particip la astfel de festivaluri şi este chiar de apreciat ceea ce am găsit la Râşnov, este un eveniment bine organizat. Este important pentru comunitate să există astfel de lucruri care să aducă turişti, iar pentru noi, cei pasionaţi, este bine să găsim astfel de manifestări în cât mai multe locuri”, a afirmat Dan Covalenco, turist venit pentru Festivalul Vinului.

 


Loading...

loading...

Adaugă comentariu


ATENŢIE
Dacă te înregistrezi pe mytex.ro, comentariile tale vor fi publicate automat și chiar poți scrie propriile articole!
Sau folosește o adresă de mail validă pentru publicare automată după 3 comentarii aprobate. 

Meteo

 
MyTex - Stiri Online Brasov

Poza zilei

 
Brai-Cata - Colecteaza selectiv

Citește ziarul

Radio TexFm


Insigra Angajeaza

Curs BNR

Joi, 23 Sep 2021
Euro   Euro   EUR   4.9490   Scădere
Dolarul american   Dolarul american   USD   4.2218   Creștere
Lira sterlină   Lira sterlină   GBP   5.7704   Creștere
Francul elveţian   Francul elveţian   CHF   4.5640   Scădere
Leul moldovenesc   Leul moldovenesc   MDL   0.2383   Scădere
Dolarul canadian   Dolarul canadian   CAD   3.3310   Creștere
Leva bulgărească   Leva bulgărească   BGN   2.5304   Scădere
Forinţi maghiari   Forinţi maghiari   HUF   139.3800   Scădere
Anunturi MyTEX

Credeţi că Braşovul are nevoie de o Sală Polivalentă?

Campanii Publicitare Outdoor

Cele mai citite

Cele mai comentate

                   
Noutăți
 


Abonează-te la newsletter